Petrecerea timpului impreuna in familie si implicarea in activitati distractive si educative poate fi o modalitate excelenta de a-i mentine pe copii ocupati si fericiti in timpul in care trebuie sa ramanem acasa. Fie ca vremea nu este favorabila pentru a merge afara, fie ca trebuie sa petreceti mai mult timp acasa din alte motive, aceste activitati si jocuri pentru copii sunt perfecte pentru a-i distra si a-i tine activi in aceasta perioada.  

De la activitati creative, la jocuri educative, KidsZone a ales sa va prezinte prin intermediul acestui articol o lista de idei cu ajutorul carora ii puteti tine pe copii ocupati. De asemenea, veti gasi si sfaturi pentru parinti privind modul in care pot sa-i incurajeze pe copii sa participe la activitatile prezentate, dar si cum sa le adapteze in functie de varsta lor. 

Activitati  1 Iunie

Cu totii stim ca 1 iunie este Ziua Copilului si ca, de obicei, se organizeaza diverse evenimente si activitati in aer liber pentru copii. Dar uneori parinti si copii sunt nevoiti sa ramana in casa. Insa acest lucru nu inseamna ca nu se pot organiza activitati si jocuri distractive pentru copii.

Iata cateva idei de activitati si jocuri pe care le puteti face acasa pentru a sarbatori Ziua Copilului alaturi de copiii vostri.

Creati un spatiu de joaca special

Un spatiu de joaca special creat pentru copii poate fi o idee excelenta pentru a le oferi o experienta distractiva si creativa. Puteti crea un colt al jocurilor, un spatiu de lectura sau un spatiu de constructie, cu jucarii, perne, cuverturi, cutii de carton sau materiale reciclate.

Organizati o cina in familie

Pentru a sarbatori Ziua Copilului, puteti organiza o cina speciala in familie. Puteti pregati mancaruri preferate ale copiilor, cum ar fi pizza, paste sau burgeri. Puteti face si un desert special, cum ar fi prajituri sau inghetata. In timpul cinei, puteti discuta cu copiii despre ce le face fericiti si ce isi doresc sa faca in viitor.

Planifica o vanatoare de comori

Organizeaza cu copilul tau o vanatoare de comori pentru a sarbatori aceasta zi speciala cu el. Ascunde o jucarie sau o carte noua intr-un colt al casei si lasa indicii peste tot. Indemnati-o cu urale incurajatoare si va fi bucuroasa sa vada micul cadou la sfarsitul vanatorii.

Faceti inghetata impreuna

Cui nu ii place o inghetata delicioasa, si asta atunci cand te astepti mai putin? Intreaba-i pe cei mici care este aroma lor preferata de inghetata, pregateste toate ingredientele si apucati-va sa creati impreuna cea mai delicioasa inghetata. Lasa-i sa-si aleaga singuri topping-ul si alte ingrediente pe care vor sa le adauge in inghetata lor. 

Organizati o seara de cinema 

Copiilor le place sa urmareasca emisiunile de animatie preferate din nou si din nou, iar de Ziua Copilului surprinde-i pe cei mici amenajandu-ti sufrageria ca pe un teatru. Ca experineta sa fie cat mai completa, ofera-le floricele de porumb si bilete pe care le puteti face impreuna pentru a putea intra la film. Acestea sunt amintirile de ziua copiilor care dureaza si sunt cele mai speciale.

Organizati un spectacol de talente in familie

Aceasta activitate de Ziua Copilului implica intreaga familie si este o modalitate excelenta prin care ii puteti aduce pe cei mici mai aproape de voi. Adunati-va toti in sufragerie si dati drumul la un spectacol de neuitat. Fiecare membru al familiei trebuie sa-si arate talentul, cum ar fi cantatul, dansul, mersul pe podiumul de moda, mima, pictatul si asa mai departe.

Petrecere de dans

O modalitate grozava de a sarbatori ziua de 1 Iunie este sa puneti cateva dintre melodiile preferate ale copiilor si sa dansati impreuna cu ei, cu inghetata si mancarurile lor preferate pentru a experimenta o experienta de legatura cu adevarat magica cu ei.

Pizza Party

Comanda pizza preferata a copiilor tai. Puteti face noaptea putin mai speciala cu diferite arome de pizza. Asigurati-va ca pizza este insotita de jocuri pentru a face noaptea putin mai speciala.

In functie de varsta si preferintele copiilor vostri, puteti adapta aceste idei sau puteti veni cu altele noi. Indiferent de activitatile pe care le alegeti, este important sa sarbatoriti Ziua Copilului si sa le oferiti copiilor vostri o experienta placuta si distractiva in aceasta zi speciala. De asemenea, este important sa le aratati copiilor ca pot fi creativi si se pot distra si in mediul inchis, cum ar fi acasa.

Activitati bebe

Fiindca bebelusii necesita atentie permanenta, parintii ar putea avea impresia ca nu exista activitati si jocuri pe care le pot face in casa pentru a-i distra. Insa, exista numeroase activitati si jocuri distractive si creative pe care le puteti face cu bebelusii vostri din confortul casei.

Aceste activitati nu numai ca ii vor distra pe cei mici, dar si ii vor ajuta sa isi dezvolte abilitatile motorii, cognitive si sociale. In plus, acestea sunt perfecte pentru a crea legaturi puternice intre parinti si copii, precum si pentru a face momente frumoase impreuna.

Iata cateva idei de activitati si jocuri pentru bebelusi pe care le puteti face in casa, pentru a-i distra si a le imbunatati dezvoltarea fizica si mentala.

Pungi senzoriale

Aceasta activitate ii va permite bebelusului sa descopere texturi noi sau sa se joace cu lucrurile care in mod normal sunt interzise (pasta de dinti, faina, lotiune de corp, gel de par) dar il va si incuraja sa atinga si sa se echilibreze singur atunci cand se va juca.

Dezvoltarea abilitatilor motorii

Pentru a-i ajuta pe bebelusi sa isi dezvolte abilitatile motorii, puteti folosi jucarii interactive, cum ar fi un balon umflat sau un jucarie moale, pe care bebelusul il poate atinge sau incerca sa prinda. De asemenea, puteti sa-i oferiti ocazia sa se deplaseze intr-un spatiu protejat, unde sa se poata tari sau sa mearga pe burta, cu suportul unor perne.

Jocuri cu apa

O alta activitate distractiva pentru bebelusi este sa le oferiti ocazia sa se joace cu apa. Puteti umple o cada sau o lighean cu apa si sa adaugati jucarii plutitoare sau alte obiecte pe care bebelusul sa le poata prinde. Aceasta activitate nu numai ca ii va distra pe bebelusi, dar ii va ajuta sa isi dezvolte abilitatile tactile.

Jocuri cu lumini si umbre

Bebelusii sunt atrasi de jocurile cu lumini si umbre, asa ca puteti utiliza o lampa sau o lanterna pentru a crea umbre pe perete sau pe tavan. Puteti sa-i faceti cu mainile forme si sa-i explicati in mod interactiv ce forme observa. Acest joc poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de recunoastere a formelor si a culorilor.

Cantati si dansati impreuna

Daca bebelusii incep sa-si dezvolte gustul pentru muzica, puteti sa le puneti muzica si sa dansati impreuna cu ei. De asemenea, puteti sa cantati impreuna cu bebelusul si sa-l ajutati sa-si dezvolte abilitatile auditive si de comunicare.

Panglici Curcubeu

Activitatile simple pentru bebelusi sunt cea mai buna modalitate de a-ti mentine micutul ocupat. Luati mai multe panglici colorate pe care le agatati de un suport sau orice poate fi asezat deasupra bebelusului, oferindu-i siguranta si spatiu de miscare. Aceasta activitate ii permite copilului sa-si dezvolte forta si abilitatile motorii in timp ce incearca sa prinda panglicile colorate agatate. 

Explorati diferite obiecte

Pe masura ce abilitatile de coordonare ale bebelusului se dezvolta, ii va placea sa exploreze lucrurile cu mainile si gura. Nu va limitati doar la jucarii. Vedeti daca exista obiecte de uz casnic care pot fi explorate in siguranta, cum ar fi linguri de lemn, pahare, farfurii de plastic etc.

Jucati-va cu pompoane

Alegeti pompoane de dimenisuni mari si de diferite culori si cateva pahare, iar bebelusul se va distra si va fi ocupat sa mute pompoanele dintr-un pahar in altul sau chiar sa le simta textura pufoasa. Pentru aceasta activitate bebelusul trebuie atent supravegheat.

Jucati-va cu baloane se sapun

Faceti baloane se sapun si lasati-l pe cel mic sa le sparga. Suflati baloanele pe langa fata bebelusului si priviti cum devine bucuros incercand sa le prinda.

Linii de banda colorata

Lipiti mai multe linii pe podea in zig-zag, drepte sau una peste alta si lasati-l pe cel mic sa descopere cum poate sa le dezlipeasca sau sa le lipeasca la loc.

Activitati copii 2 ani

Cu copiii de 2 ani, jocurile si activitatile din casa pot fi distractive si benefice pentru dezvoltarea lor. In plus, aceste activitati sunt ideale in special in aceste timpuri, cand ne petrecem mai mult timp in casa. De la jocuri de constructie, activitati artistice pana la jocuri de rol si de miscare, exista o multime de optiuni pentru copiii de 2 ani.

Iata cateva idei de activitati si jocuri pentru copiii de 2 ani pe care le puteti face din confortul casei. 

Jocuri de constructie

Copiii de 2 ani iubesc sa construiasca si sa exploreze lucruri noi. O cutie de cuburi sau de lego poate fi distractiva si poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor motorii. Incurajati-i sa construiasca diferite forme si sa creeze propriile lor structuri.

Activitati artistice

Activitatile artistice sunt o modalitate excelenta pentru a-i ajuta pe copiii de 2 ani sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile motorii fine. Puteti sa le oferiti hartie, creioane colorate sau pensule si vopsele de apa. Incurajati-i sa deseneze sau sa picteze propriile lor opere de arta.

Jocuri de miscare

Este important sa mentinem copiii de 2 ani activi si in miscare. Puteti sa faceti jocuri simple de miscare, cum ar fi sa sariti pe un picior sau sa va deplasati prin casa in diferite feluri, cum ar fi sa mergeti pe degetele de la picioare sau sa va tarati pe burta. Aceste jocuri vor ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor motorii si de coordonare.

Activitati de invatare

Copiii de 2 ani sunt foarte curiosi si doresc sa invete lucruri noi. Puteti sa le oferiti jocuri si activitati de invatare, cum ar fi jocuri de potrivire sau de recunoastere a formelor si culorilor. Aceste jocuri vor ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor cognitive si de invatare.

Jocul ”Cine se imbraca mai repede?”

Scoateti mai multe haine de diverse culori si marimi si lasati copilul sa se joace in incercarea de a se imbraca. Puteti sa va jucati alaturi de el sau doar sa il incurajti sau sa-i invitati si pe ceilalti membrii ai familie sa participe la joc. Jocul are rolul de a le dezvolta creativitatea dar si de a le oferi incredere in ei. 

Imaginati-va o calatorie cu trenul sau barca

Intindeti un prosop sau o patura pe podea si puneti-l pe copil sa stea, trageti-l usor prin camera. Prefa-te ca patura este un tren sau o barca si ca te opresti in locuri diferite, cum ar fi gradina zoologica, magazinul alimentar sau locul lui preferat. Aceasta activitate ii va imbunatati echilibrul si imaginatia.

Faceti un tobogan

Utilizati o canapea joasa sau mai multe perne pentru a sprijini un capat al saltelei pentru copii mici si a face un tobogan alunecos. Acest lucru functioneaza deosebit de bine cu o saltea pentru copii mici care nu are cearsaf.

Bowling cu sticle

Puneti cateva sticle de plastic  pe podea si faceti-i pe copil sa le doboare cu o minge. Aceasta este o activitate atat de distractiva pentru dezvoltarea coordonarii mana-ochi si este atat de simplu de realizat.

Creati un curcubeu

Pictati fiecare sectiune a unei diagrame circulare cu o culoare. Puteti sa mai alegeti si jucarii mici de aceeasi culoare. Odata ce aveti adunate toate obiectele, permiteti copilului sa puna fiecare articol in culoarea corespunzatoare. Acesta este un mod atat de distractiv de a invata culorile chiar si intr-o zi ploioasa.

Decorati ferestrele

Daca vremea va impiedica sa iesiti afara, da-i copilului tau niste markere pentru ferestre si roaga-l sa-ti lumineze vederea sau desenati impreuna pentru a crea impreuna o zi insorita de vara perfecta!

Activitati copii 3 ani

Copiii de 3 ani sunt foarte activi si energici, iar petrecerea timpului in casa poate fi o provocare. Din fericire, exista o multime de activitati si jocuri distractive pe care le puteti face impreuna in casa. Acestea nu numai ca le vor oferi copiilor o distractie placuta, dar si le vor ajuta sa isi dezvolte abilitatile motorii si cognitive.

In randurile de mai jos, va prezentam cateva idei de activitati pentru copiii de 3 ani pe care le puteti face in casa.

Dansati sau sariti peste diferite obiecte din casa

Copiii de 3 ani au o multime de energie si le place sa se miste. Puteti sa le oferiti jocuri de miscare, cum ar fi sa danseze sau sa se deplaseze prin casa in diferite feluri, cum ar fi sa mearga pe varfuri sau sa sara peste obiecte. Aceste jocuri vor ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor motorii si de coordonare.

Jocuri de rol

Jocurile de rol sunt o modalitate excelenta pentru copiii de 3 ani sa isi dezvolte abilitatile sociale si de comunicare. Puteti sa va jucati cu ei la magazin sau la restaurant, unde sa le cereti sa va ajute sa pregatiti masa sau sa faca cumparaturi. Aceste jocuri ii vor ajuta sa invete cum sa comunice si sa colaboreze cu ceilalti.

Construiti impreuna 

Copiii de 3 ani iubesc sa construiasca si sa exploreze lucruri noi. O cutie de cuburi sau de lego poate fi distractiva si poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor motorii. Incurajati-i sa construiasca diferite forme si sa creeze propriile lor structuri.

Pictati un tablou impreuna

Activitatile artistice sunt o modalitate excelenta pentru a-i ajuta pe copiii de 3 ani sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile motorii fine. Puteti sa le oferiti hartie, creioane colorate sau pensule si vopsele de apa. Incurajati-i sa deseneze sau sa picteze propriile lor opere de arta.

Recunoasteti diferite forme si culori

Copiii de 3 ani sunt foarte curiosi si doresc sa invete lucruri noi. Puteti sa le oferiti jocuri si activitati de invatare, cum ar fi jocuri de potrivire sau de recunoastere a formelor si culorilor. Aceste jocuri vor ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor cognitive si de invatare.

Faceti puzzle-uri impreuna

Puzzle-uri simple sau mari, nu conteaza. Puzzle-urile vor mentine activ creierul micutului tau si il vor ajuta in dezvoltarea motricitatii fine.

Construiti un fort 

Copiilor le place sa construiasca forturi din paturi. Costruiti impreuna si folositi scaunele si paturile pe care le aveti incat fortul facut sa reziste cat mai mult. Puteti adauga si luminite sau jucarii pentru a crea un spatiu nou de joaca.

Activitati de decupat si lipit

Copiii sunt creaturi foarte creative, iar decuparea si lipirea sunt doua activitati care ii pot ajuta sa-si dezvolte abilitatile manuale, dar si imaginatia. In plus, aceste activitati pot fi foarte distractive si ii pot ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii, sa-si foloseasca ambele maini (coordonarea bilaterala) si sa-si pastreze atentia pentru mai mult timp asupra unei singure activitati. 

Iata cateva activitati de decupat si lipit pe care le poti face cu copiii tai acasa.

Decupati si lipiti figurine

Aceasta este o activitate simpla, dar distractiva, care implica decuparea si lipirea unor figurine din hartie. In functie de varsta copilului tau, puteti imprima sau desena figurine simple, precum animale, flori sau fructe, pe o hartie colorata. Apoi, copilul poate decupa figurinele si le poate lipi pe o alta hartie pentru a crea o scena sau o poveste.

Decupati fructe sau legume

Pregatiti impreuna cel mai delicios cos cu fructe si legume de sezon sau un cos de picnic cu fructe. Decupati fructele si lasati-l sa le lipeasca pe cele care ii plac cel mai mult. Sau puteti decupa impreuna legume si sa le lipeasca pe un borcan pentru iarna.

Decupati si lipiti piese de puzzle

Puzzle-urile pot fi o activitate foarte distractiva si educativa pentru copii. In loc sa cumparati puzzle-uri din magazin, puteti crea propriul puzzle prin decuparea si lipirea unor imagini pe o hartie groasa sau carton. Apoi, puteti decupa imaginea in bucati, astfel incat copilul sa poata reconstitui puzzle-ul.

Puzzle cu poze

Scoateti personajul sau eroul preferat al copilului la imprimanta, ajutati-l sa taie piesele de puzzle, apoi el trebuie sa lipeasca piesele pentru a forma poza cu eroul sau preferat.

Creati un colaj

Crearea unui colaj este o alta activitate de decupat si lipit care poate fi foarte distractiva pentru copii. Copilul poate decupa diferite imagini din reviste sau ziare si le poate lipi pe o hartie pentru a crea un colaj cu un anumit subiect, cum ar fi animale, flori sau jucarii.

Decupati animale

Decupati animale diferite si creati un colaj cu mediul in care traiesc ele. Cel mic va invata unde traieste fiecare animal si va repeta animalele.

Decuparea si lipirea hartiilor pentru a crea forme si modele

Aceasta este o activitate mai complexa, care implica decuparea si lipirea unor hartii colorate pentru a crea forme si modele interesante. Copilul poate decupa forme simple, cum ar fi cercuri, triunghiuri si patrate, si le poate lipi pe o hartie pentru a crea modele. In plus, puteti introduce si elemente precum dungi, puncte sau linii pentru a crea modele mai complexe.

Creati animale din forme geometrice

Decupati forme geometrice de diferite culori si lipiti-le astfel incat sa creati diferite animale. Cel mic va descoperi animale noi sau le va repeta pe cele pe care le stie deja si culorile animalelor formate.

Crearea unor jucarii din hartie

Aceasta este o activitate de decupat si lipit care poate fi foarte distractiva si creativa. Copilul poate decupa si lipi hartie pentru a crea jucarii simple, precum papusi, animale sau masini. De exemplu, puteti decupa si lipi hartie pentru a crea o papusa cu haine decupate din hartie colorata.

Activitatile de decupat si lipit sunt distractive si educative pentru copii, ajutandu-i sa-si dezvolte abilitatile manuale si imaginatia.

Activitati copii 4 ani

Copiii de 4 ani sunt in plina dezvoltare a abilitatilor lor motorii, cognitive si sociale. Pentru a-i ajuta sa se dezvolte intr-un mod sanatos si distractiv, este important sa le oferim activitati adecvate varstei lor care sa-i stimuleze. Descopera in randurile de mai jos cateva activitati pentru copiii de 4 ani pe care le poti face in casa.

Construirea cu cuburi sau piese de LEGO

Construirea cu cuburi sau piese de LEGO este o alta activitate distractiva si educativa pentru copiii de 4 ani. Aceasta ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile motorii fine, creativitatea si imaginatia. In plus, ii ajuta sa invete sa urmeze instructiunile si sa gandeasca intr-un mod logic. Puteti incepe cu constructii simple, precum case sau masini, si puteti avansa treptat catre modele mai complexe.

Modele sau jucarii din plastilina

Activitatile cu plastilina sunt o alta activitate distractiva si creativa pentru copiii de 4 ani. Acestea ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile motorii fine si imaginatia. Copiii pot crea diferite modele, cum ar fi animale, flori sau forme geometrice. De asemenea, puteti adauga si alte elemente, cum ar fi ochi, urechi sau cozi, pentru a face modelele mai interesante si distractive.

Jocuri de bord

Jocurile de bord sunt o alta activitate distractiva si educativa pentru copiii de 4 ani. Acestea ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile de observare, gandirea logica si concentrarea. Puteti alege jocuri simple, cum ar fi jocurile cu litere sau cifre, sau jocuri mai complexe, cum ar fi sahul sau damele.

Nu lasati balonul sa atinga solul

Acest joc este simplu dar in acelasi timp distractiv. Copilul trebuie sa loveasca balonul pentru a-l mentine in aer si nu trebuie sa-l lase sa atinga covorul. 

Oglinda, oglinda

Stati fata in fata cu copilul si rugati-l sa incerce sa va copieze toate miscarile. Intinde-te, sari, fugi pe loc sau poarta-te ca o maimuta. Iar daca vreti sa faceti jocul si mai amuzant, schimbati rolurile si copiati-va copilul.

Statuile muzicale

Alege dintre melodiile preferate ale copiilor tai si cere-le sa danseze pana cand muzica se opreste. Cand se intampla, trebuie sa inghete in orice pozitie in care se afla. Daca vreti ca jocul sa fie si mai amuzant le puteti spune sa inghete cand s-a oprit muzica in ipostaze specifice: animale sau chiar posturi de yoga.

Activitati copii 5 ani

Copiii de 5 ani sunt plini de energie si de curiozitate, iar in aceasta perioada de dezvoltare, este important sa ii stimulam si sa ii incurajam sa exploreze si sa descopere lumea din jurul lor. In cazul in care sunteti in cautarea unor activitati distractive si educative pentru copiii de 5 ani pe care le puteti face in casa, in continuare va prezentam cateva sugestii.

Pregatiti mesele impreuna

Sa fii in casa este momentul ideal pentru a fi creativ in bucatarie si pentru a-i implica pe toti in pregatirea cinei. Aveti o seara de familie cu prepararea pizza in care toata lumea poate sa-si adauge propriile toppinguri.

Faceti un puzzle cu toata familia

Construirea unui puzzle este o activitate grozava la orice varsta si este benefica pentru sanatatea mentala si fizica. Se crede ca aceasta activitate dezvolta memoria pe termen scurt, dezvolta abilitatile de rezolvare a problemelor si cresc abilitatile motorii fine.

Faceti avioane de hartie

Faceti si decorati-va propriul avion de hartie si organizati o cursa pentru a vedea al cui avion ajunge cel mai departe.

Faceti o prezentare de moda

Lasati copiii sa va descopere garderoba, sa se imbrace si sa organizeze o prezentare de moda pentru a se bucura intreaga familie.

Patinaj pe podea

Pune-ti sosete alunecoase si patineaza pe podele din lemn.

Cititi povesti

Activitatile de citit si povestit povesti sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile lingvistice si imaginatia. Puteti citi copilului diferite povesti sau puteti inventa propriile povesti si sa il incurajati sa participe si sa creeze propriile sale povesti.

Faceti o potiune magica sau un experiment stiintific

Faceti un vulcan sa erupa sau crea zapada arficiala. Luati diferite ingrediente, cum ar fi, apa, lapte, bicarbonat de sodiu, sare, zahar si boluri si lasati-i pe cei mici sa-ti pregateasca propiile potiuni magice.

Creati o cursa cu obstacole 

Folositi fasii de hartie creponata pe care le lipiti cu banda pe un perete in zig-zag, in sus si jos. Incurajeaza-i pe copii sa treaca fara sa rupa hartia creponata!

Aruncarea farfuriei la tinta

Luati o rola de la prosoape de hartie si lipiti-o pe podea. Taiati cercuri de diferite dimensiuni din farfurii de hartie si incepeti sa aruncati cercurile pana nimeriti.

Activitati de desenat si pictat

Desenatul si pictatul sunt activitati distractive si educative pentru copii, care ii ajuta sa-si dezvolte creativitatea, imaginatia si abilitatile motorii fine. In cazul in care cautati activitati de desenat si pictat pentru copii pe care le puteti face acasa, in continuare va prezentam cateva sugestii.

Desen pe hartie

Desenatul pe hartie este o activitate clasica, dar care ii permite copilului sa-si exprime creativitatea si imaginatia. Puteti oferi copilului diferite tipuri de hartie, cum ar fi hartie alba, hartie colorata sau hartie texturata, si diferite instrumente de desen, cum ar fi creioane colorate, markere sau acuarele.

Pictura cu spuma de ras

Tot ce aveti nevoie sunt acuarele sau colorant alimentar si spuma de ras. Puneti pe o farfurie spuma de ras, apoi adaugati culorile dorite, amestecati putin (nu prea mult pentru a nu se amesteca de tot culorile), treceti pe deasupra spumei colorate o hartie alba si lasati-o cateva minute la uscat. Gata, acum aveti cel mai interesat si colorat tablou realizat de copilul dvs. 

Pictatul cu acuarele

Pictatul cu acuarele este o activitate de desenat si pictat care ii permite copilului sa exploreze culorile si sa invete despre amestecarea lor. Puteti oferi copilului hartie, pensule si acuarele si sa il incurajati sa creeze propriile sale opere de arta. De asemenea, puteti experimenta si cu diferite tehnici de pictura, cum ar fi pictura cu buretele sau pictura cu sclipici.

Pictura cu sare

Creati cele mai interesante picturi folosind materiale pe care le aveti deja in casa! Lipici, sare si vopsea acuarela lichida sau colorant alimentar.

Desenul cu sabloane

Desenul cu sabloane este o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa invete despre forme si dimensiuni. Puteti oferi copilului diferite sabloane cu forme diferite, cum ar fi cercuri, triunghiuri sau patrate, si sa il incurajati sa deseneze in interiorul sau in jurul lor.

Desenul cu creioane cu ceara

Desenul cu creioane cu ceara este o activitate distractiva si educativa care ii permite copilului sa invete despre texturi si culori. Puteti oferi copilului hartie si creioane cu ceara si sa il incurajati sa deseneze diferite modele sau sa creeze propriile sale imagini.

Desenul cu degetele

Desenul cu degetele este o activitate de desenat si pictat care ii permite copilului sa-si dezvolte abilitatile motorii fine si sa exploreze culorile. Puteti oferi copilului acuarele si hartie si sa il incurajati sa deseneze cu degetelele sau sa creeze propriile sale modele.

Pictati diverse animale

Lasa-ti copilul sa-si foloseasca imaginatia si sa picteze cu degetele animalutul preferat. Ii poti lipi pe perete hartie sau pe jos sau il poti lasa sa picteze pe geam .

Desenatul si pictatul sunt activitati distractive si educative pentru copii, care ii ajuta sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile motorii fine. Puteti experimenta cu diferite tipuri de hartie, instrumente de desen si tehnici de pictura pentru a-i oferi copilului o varietate de experiente.

Activitati copii 6 ani

Copiii de 6 ani sunt la varsta la care incep sa devina mai interesati de activitatile creative si educative. Exista o multime de activitati distractive pe care le puteti face cu copiii de 6 ani in casa voastra, care ii vor ajuta sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile cognitive. In continuare va prezentam cateva sugestii de activitati pentru copiii de 6 ani.

Jocuri de societate

Jocurile de societate sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa invete abilitati sociale si cognitive, precum abilitatea de a coopera, de a lua decizii si de a rezolva probleme. Puteti incerca jocuri precum Monopoly sau Jenga.

Creatii artistice

Creatiile artistice, cum ar fi pictura, desenul si colajul, sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte creativitatea si sa invete despre culori, forme si texturi. Puteti oferi copilului diferite materiale, cum ar fi hartie, creioane colorate, markere sau acuarele, si sa-l incurajati sa creeze propriile sale opere de arta.

Jocuri de memorie

Ascultati cantece care sa va ajute copilul sa-si aminteasca zilele saptamanii/lunile anului/culorile curcubeului. Sau folositi carduri pentru a invata cuvinte pe care copilul dumneavoastra le considera dificile si jucati un joc de potrivire pentru a gasi cuvinte care incep cu aceeasi litera. Pune niste obiecte pe o tava, vorbeste despre ele cu copilul tau, apoi acopera-le si vezi cate isi pot aminti.

Jocuri practice

Cititi impreuna scrisori, felicitari sau retete cand gatiti si instructiunile pentru jocurile noi. La micul dejun, puteti citi numele de pe cutia cu cereale sau invatati ce ora arata ceasul, ce reprezinta linia mare si cea mica de pe ceas. 

Activitati copii 7 ani

Copiii de 7 ani sunt plini de energie si creativitate si cauta mereu activitati noi si interesante de facut. Daca sunteti in cautarea unor idei de activitati distractive si educative pentru copiii de 7 ani, exista o multime de optiuni pe care le puteti face in confortul propriei case. In continuare, va prezentam cateva sugestii de activitati pentru copiii de 7 ani.

Creatii de artizanat

Creatiile de artizanat sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile manuale si de a-si exprima creativitatea. Puteti incerca sa faceti diverse proiecte de artizanat, cum ar fi decoratiuni pentru casa, bijuterii sau obiecte din lut.

Jocuri de rol

Jocurile de rol sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile sociale si cognitive. Puteti incerca sa jucati jocuri de rol precum magazinul de jucarii sau restaurantul, care vor ajuta copiii sa invete despre relatiile interpersonale si abilitatea de a coopera.

Lectura si scriere

Lectura si scrierea sunt abilitati esentiale pentru copii si o modalitate excelenta de a-i ajuta sa-si dezvolte aceste abilitati este sa cititi impreuna si sa scrieti. Puteti incerca sa cititi carti cu povesti sau sa le dati copiilor ocazia de a scrie propriile lor povesti sau poezii.

Dansati impreuna

Dansul si miscarea sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte coordonarea si abilitatile motorii. Puteti incerca sa dansati impreuna cu muzica preferata sau sa faceti exercitii fizice, care sa-i ajute pe copii sa-si mentina un stil de viata sanatos.

Aruncati la tinta

Adaugati „tinte” tematice pentru ceva ce copilul dvs. invata in prezent sau puteti crea tinte cu ceva ce le place pentru a-i determina pe copii sa arunce si apoi sa ia ceea ce au aruncat si sa incerce din nou. Acesta este un joc atat de distractiv de jucat in interior.

Construiti cu tuburi de carton

Folositi role de carton goale pentru a construi o structura unica. Le puteti vopsi in culori diferite, dar aceasta idee functioneaza la fel de bine si fara vopsea!

Jocuri de actiune

Jucati Twister sau scrieti diferite actiuni pe bucatele de hartie, apoi copilul alege un biletel si trebuie sa citeasca si sa faca actiunea. 

Exista o multime de activitati distractive si educative pe care le puteti face acasa cu copiii de 7 ani. Fie ca va jucati jocuri de rol, creatiti artizanat sau faceti experimente stiintifice, exista o multime de optiuni pentru a ajuta copiii sa-si dezvolte abilitatile si sa se distreze in acelasi timp. Cu putina creativitate si implicare, veti reusi sa creati momente memorabile pentru copiii dumneavoastra.

Activitati copii 8+ ani

Cand copiii ajung la varsta de 8 ani sau mai mari, devin tot mai activi si exploratori, iar jocurile si activitatile care ii tin angajati trebuie sa fie mai complexe. In acest articol, vom explora cateva dintre cele mai bune activitati pentru copiii de 8 ani sau mai mari pe care le puteti face acasa.

Faceti experimente stiintifice

Copiii sunt curiosi si isi doresc sa descopere lumea inconjuratoare. Un mod excelent de a le satisface aceasta dorinta este sa le oferiti experimente stiintifice. Puteti incerca experimente simple, cum ar fi sa faceti bulgari de zapada artificiala sau sa creati un vulcan, sau experimente mai complexe, cum ar fi sa construiti o masina sau sa construiti un robot. Aceste experimente ii vor ajuta sa inteleaga conceptele stiintifice si sa le dezvolte abilitatile de problem solving.

Creati o poveste sau un cantec

Indoiti o hartie si creati-va propia carte cu povesti, de benzi desenate sau ajutati-va copilul sa scrie un cantec. 

Creati un cod secret

Creati-va propriul cod secret si scrieti cateva litere secrete, apoi scrieti un mesaj prietenilor pe care trebuie sa-l decodeze.

Scrieti scrisori si trimiteti-le prin posta

Sau puteti picta doar imagini si sa le trimiteti prin posta. Descoperiti ce trebuie sa contina o scrisoare, ce trebuie sa lipiti pe plic si de cate stampile are nevoie pentru a ajunge la destinatar. 

Jocuri de strategie

Jocurile de strategie, cum ar fi sahul sau jocurile de carti, sunt o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile de gandire logica si strategie. Aceste jocuri ii vor invata sa ia decizii bune, sa planifice si sa gandeasca inainte.

Activitati sportive

Activitatile sportive pot fi o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa-si mentina un stil de viata sanatos si sa-si dezvolte abilitatile fizice. Puteti incerca sa va jucati impreuna cu mingea, sa faceti yoga sau sa faceti antrenamente de fitness. Aceste activitati ii vor ajuta sa-si dezvolte coordonarea si sa invete sa colaboreze cu ceilalti.

Jocuri de matematica

Incercati aceste jocuri distractive cu copilul dumneavoastra pentru a exersa abilitatile de matematica si pentru a ajuta la cresterea increderii copilului dumneavoastra. Copiilor le place sa se joace si este o modalitate usoara de a le sustine invatarea.

Jocuri de cuvinte

Incurajeaza-ti copilul sa creeze propriile cuvinte incrucisate sau cautari de cuvinte pentru prieteni si familie pentru a-si dezvolta vocabularul si abilitatile de dictionar. Exista o multime de jocuri de cuvinte grozave pe care le puteti juca si in familie.

Scrierea ideilor

Incurajati-va copilul sa tina un jurnal sau sa scrie reflexiv despre lucrurile pe care le-a facut la scoala sau acasa. 

Este important sa le oferiti copiilor o varietate de activitati care sa-i tina activi si interesati in timp ce se distreaza si invata lucruri noi. In plus, aceste activitati va pot oferi oportunitatea de a petrece timp de calitate impreuna cu copiii dumneavoastra si de a va conecta la nivel emotional.

Activitati copii 13+ ani 

Adolescenta poate fi o perioada dificila pentru parinti si adolescenti deopotriva. Odata cu cresterea lor, poate fi mai dificil sa gasiti activitati care sa le trezeasca interesul si sa ii distreze. Cu toate acestea, exista multe optiuni disponibile pentru a va ajuta sa va petreceti timpul in mod productiv si distractiv acasa.

Iata cateva sugestii de activitati pentru copiii de 13+ ani:

Dezvoltarea abilitatilor culinare

Invatarea de a gati si de a pregati mancare poate fi o modalitate excelenta de a-ti dezvolta abilitatile si de a invata lucruri noi. Puteti incerca sa gatiti retete noi si complexe impreuna sau sa experimentati cu retete preferate. In plus, puteti lua in considerare inscrierea intr-un curs online de gatit pentru a invata tehnicile de baza si avansate de gatit.

Invatati sa cantati la un instrument muzical

Invatarea de instrumente muzicale poate fi o modalitate excelenta de a-ti dezvolta abilitatile muzicale si de a te distra in acelasi timp. Puteti lua lectii online sau puteti incerca sa invatati singur folosind resurse online. De asemenea, puteti sa va formati propria trupa si sa compuneti propriile melodii.

Yoga si meditatie

Yoga si meditatia pot fi o modalitate excelenta de a-ti imbunatati sanatatea mentala si fizica. Exista multe resurse disponibile online care ofera sesiuni de yoga si meditatie gratuite sau contra cost.

Cantati versurile

Noteaza unul sau doua versuri din cantece populare. Asigurati-va ca lasati cateva cuvinte lipsa, scrieti numele melodiei, astfel incat sa aflati raspunsul corect si descoperiti ce cuvinte lipsesc. Jucati pe echipe pentru a face jocul si mai amuzant.

O minciuna si doua adevaruri

Un jucator spune trei propozitii despre sine, o minciuna si doua adevaruri. Ceilalti trebuie sa ghiceasca care este minciuna. Daca cineva ghiceste bine, primeste o bomboana. Pentru fiecare presupunere gresita, adolescentul trebuie sa dea o bomboana.

Cine sunt eu?

Noteaza un personaj celebru sau un nume de celebritate pe o foaie, lipeste acea foaie pe fruntea unui jucator si acesta trebuie sa puna apoi intrebari membrilor grupului sau pentru care ar trebui sa i se raspunda cu da sau nu. Fiecare jucator primeste maximum trei incercari de a ghici numele.

Tinta cu balon 

Alegeti o tinta usoara, cum ar fi o panglica sau o farfurie de hartie. Apoi, cereti fiecarui jucator sa arunce in aer un balon, dar lasati-l nelegat. Scopul jocului este ca jucatorii sa dezumfle balonul si sa incerce sa-l faca sa loveasca tinta. La inceput, stai aproape de tinta, facand un pas inapoi pe masura ce scorul tau se imbunatateste.

Fii creativ cu un nou hobby

Aduna-ti cativa prieteni pentru un joc de tenis sau badminton sau incepe-ti propriul proiect de bricolaj, cum ar fi sa-ti faci propriile haine sau sa cresti o gradina de ierburi interioara.

Este important sa alegeti activitati care sa fie interesante pentru copilul tau si sa le faca sa se simta implicati si motivati. Prin incurajarea activitatilor productive si distractive, puteti ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor si la cresterea lor personala si intelectuala.

Activitati extrascolare

In timp ce copiii petrec mult timp la scoala, activitatile extrascolare pot fi o modalitate minunata de a-i ajuta sa se dezvolte intr-un mod diferit si de a-si descoperi noi interese si pasiuni. Cu toate acestea, multe activitati extracurriculare, cum ar fi sporturile sau activitatile artistice, pot fi limitate sau imposibil de practicat. Din fericire, exista o multime de activitati interesante pe care copiii le pot face acasa.

Iata cateva dintre ele:

Activitati culturale  

Aceste activitati ii ajuta pe copii sa invete diferite limbi si despre diferite culturi. Pentru cunostinte generale si studii in strainatate, aceste activitati sunt importante pentru copii.

Activitati artistice

Acestea stimuleaza creativitatea si imaginatia copiilor. Pot lua lectii de pictura, de cusut, de teatru, de dans, pot invata sa cante sau chiar pot sa invete sa faca obiecte din ceramica. Lucrul cu lut si crearea ceva cu mainile lor le poate oferi copiilor un sentiment de satisfactie care nu se gaseste prin orice activitate. Argila poate avea un efect terapeutic si este capabila sa tina copilul ocupat ore intregi. Si totul este posibil datorita internetului care are multe video-uri din care cei mici pot invata. 

Activitati intelectuale

Unele activitati ii provoaca pe copii sa-si exerseze muschii creierului. Activitatile extracurriculare intelectuale sunt utile pentru dezvoltarea mentala a copilului. Iar unele activitati pe care cei mici le pot urma sunt: sahul, jocurile de masa, vanatoarea de comori sau sa construiasca un LEGO.

Activitati sportive  

Aceste activitati ii motiveaza pe copii sa faca miscare. Activitatile sportive pot dezvolta fortele mentale si fizice in randul copiilor la o varsta frageda. Sporturi precum fotbalul, baschetul, cricketul si softballul necesita munca in echipa si multa energie, dar daca acest tip de sport nu pare sa se potriveasca copilului tau, exista si alte optiuni precum tenisul, badmintonul si golful pe care copilul tau le poate incerca. 

Arte martiale

Desi exista stiluri variate de arte martiale mixte, cum ar fi judo, Tae Kwan Do, karate si unele ne pot face sa ne gandim la violenta, ceea ce copiii invata cu adevarat este disciplina si cum sa-ti controlezi puterea.

Activitatile extrascolare sunt o modalitate excelenta de a ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile si interesele lor. Indiferent de activitatea pe care o alegeti, asigurati-va ca aceasta este potrivita pentru varsta si nivelul de dezvoltare al copilului. In plus, incurajati-i sa se distreze si sa isi descopere propriile pasiuni si interese.

Activitati Halloween

Halloween este o sarbatoare adorata de copii si adulti deopotriva. In aceasta perioada, copiii sunt incantati sa se costumeze si sa se bucure de activitati legate de Halloween. Insa, uneori vremea sau alte circumstante pot impiedica copiii sa mearga la sarbatorirea din afara casei. Asadar, iata cateva activitati pe care copiii le pot face de Halloween in confortul casei lor.

Decoratiuni de Halloween

Copiii pot fi implicati in crearea de decoratiuni de Halloween pentru casa lor. Ei pot face fantome, paianjeni, dovleci sau alte obiecte de decor folosind hartie, carton sau alte materiale la indemana. Aceasta activitate nu doar ca ii va tine ocupati pe copii, dar le va permite sa fie creativi si sa se simta mai implicati in sarbatoare.

Coaceti deserturi si decorati-le

Copiii pot fi implicati in coacerea de deserturi de Halloween, cum ar fi prajituri cu dovleac, briose cu paianjeni sau fursecuri cu fantome. Aceasta activitate nu doar ca le va oferi copiilor ocazia de a invata cum sa prepare diverse deserturi, dar le va permite sa se bucure si de gustarile delicioase de Halloween.

Concurs de costume

Copiii pot organiza un concurs de costume la domiciliu, fiecare dintre ei imbracandu-se in costumele lor preferate de Halloween. Pot exista premii pentru cel mai creativ costum, cel mai distractiv costum sau cel mai infricosator costum. Aceasta activitate ii va incuraja pe copii sa fie creativi si sa isi arate imaginatia.

Faceti masti de Halloween 

Una dintre cele mai bune parti despre Halloween este sa te imbraci in personaje infricosatoare. Pentru o activitate distractiva de Halloween in interior, de ce sa nu-i faci pe copiii tai sa-si faca propriile masti de Halloween? 

Faceti felinare de Halloween

Nici-un decor de Halloween nu este complet fara includerea felinarelor infricosatoare. Acest mestesug de Halloween este foarte simplu, asa ca si copiii mai mici se pot implica. In plus, nu este la fel de terifiant ca multe alte decoratiuni de Halloween, asa ca este ideal pentru copiii care se sperie usor.

Faceti panze de paianjen din hartie

Aceasta activitate de Halloween pentru prescolari este o modalitate usoara si distractiva de a invata abilitatile de baza de taiere.

Vanatoarea de bomboane 

Ascundeti bomboanele prin casa ca cei mici sa le gaseasca. Puteti chiar sa stingeti toate luminile si sa ascundeti bibelourile de Halloween care stralucesc in intuneric sau sa folositi betisoare stralucitoare pentru a imbunatati experienta de vanatoare de bomboane.

Jocuri de societate cu tematica de Halloween

Copiii se pot bucura de jocurile de societate cu tematica de Halloween, cum ar fi jocurile cu fantome, paianjeni sau alte personaje infricosatoare. Exista multe jocuri de societate care au legatura cu aceasta sarbatoare, iar acestea pot fi o sursa de distractie si de petrecere a timpului in familie.

Decorati dovleci

Daca nu vrei sa folosesti un cutit, decoreaza dovlecii cu vopsea, sclipici, panglici sau orice altceva pentru a crea o capodopera. Familia ta ar putea chiar sa aleaga o tema pentru a-ti decora toti dovlecii sau sa organizeze un concurs de decorare a dovlecilor pentru a vedea cine poate veni cu cel mai creativ design.

Aceste activitati nu doar ca ii vor tine ocupati si le vor permite sa se distreze, dar le vor permite sa se bucure de sarbatoare intr-un mod creativ.

Activitati Craciun

De Craciun copiii sunt incantati de atmosfera feerica pe care o aduce aceasta sarbatoare. Insa, uneori, vremea sau alte circumstante pot impiedica copiii sa mearga la sarbatorile organizate in afara casei. Asadar, iata cateva activitati pe care copiii le pot face de Craciun dn confortul casei lor.

Fixati nasul pe Rudolph

Acest joc are un nou rol in timpul sarbatorilor. Aveti deja tot ce aveti nevoie pentru acest joc si acasa. Micutii tai se vor distra de minune incercand sa-i puna nasul pe Rudolph!

Bowling cu omul de zapada 

Este timpul sa folosim sticlele goale. Rugati copiii sa va ajute sa decorati sticlele ca oameni de zapada si sa le aseze ca pe niste popice. Luati o minge si vedeti cati oameni de zapada ”topiti”.

Ghiciti personajul de Craciun 

Creeaza-ti propria versiune a jocului clasic Guess Who si transforma-l intr-o noapte distractiva in familie.  

Confectionati decoratiuni de Craciun

Copiii pot fi implicati in crearea de decoratiuni de Craciun pentru casa lor. Ei pot face globuri, stelute sau ornamente din hartie, carton sau alte materiale la indemana. Aceasta activitate nu doar ca ii va tine ocupati pe copii, dar le va permite sa fie creativi si sa se simta mai implicati in sarbatoare.

Coaceti de prajituri de Craciun

Copiii pot fi implicati in coacerea de prajituri si fursecuri de Craciun, cum ar fi traditionalele cornulete sau cozonacul. Aceasta activitate nu doar ca le va oferi copiilor ocazia de a invata cum sa prepare diverse dulciuri de sezon, dar le va permite sa se bucure si de gustarile delicioase de Craciun.

Concurs de cantece si poezii de Craciun

Copiii pot organiza un concurs de cantece si poezii de Craciun la domiciliu, fiecare dintre ei pregatindu-se cu melodiile si versurile lor preferate. Pot exista premii pentru cel mai frumos cantec, cea mai buna interpretare sau cea mai creativa poezie. Aceasta activitate ii va incuraja pe copii sa fie creativi si sa isi arate talentele artistice.

Urmariti filme

Sa petreceti o dupa-amiaza sau o seara urmarind filme de Craciun este o necesitate! Lasati fiecare membru al familiei sa-si aleaga filmul preferat de sarbatori pe care sa il vizioneze impreuna cu familia. Acoperiti-va sub paturi cu o ceasca de ciocolata calda si niste floricele de porumb pentru a face acest moment sa se simta cu adevarat special.

Cu aceste activitati de Craciun, copiii vor putea sa isi petreaca timpul intr-un mod productiv si distractiv, in timp ce se bucura de magia si de atmosfera unica a sarbatorii de Craciun.

Activitati DIY

In aceasta era digitala, copiii petrec din ce in ce mai mult timp in fata ecranelor si mai putin timp in activitati practice si distractive. Dar cu toate acestea, exista multe activitati DIY (facute de tine) pe care copiii le pot face in casa lor si care ii vor ajuta sa-si dezvolte creativitatea, abilitatile practice si sa isi petreaca timpul intr-un mod distractiv si interactiv.

Iata cateva idei de activitati DIY pe care copiii le pot face in casa:

Creati un mostru dintr-o cutie de servetele

Daca doriti sa stimulati simturile creative ale copiilor dvs., creati o zona de artizanat in casa dvs. pentru a face proiecte dragute de bricolaj. Monstrul cutie de servetele este o distractie in interior pentru copii, deoarece invata sa profite de tot ce este mai bun din deseuri! 

Desene pe o hartie uriasa

Aceasta este cea mai buna activitate de interior pentru copii mici, mai ales daca nu doriti ca micutul dvs. sa va transforme peretii in panza. Daca aveti o bucata mare de hartie in casa va va mentine peretii, mobilierul si covoarele curate in timp ce copiii se distreaza. 

Origami

Pentru copiii mai mari cu rabdare si abilitati de coordonare motrica fina pentru pliere, origami este o modalitate excelenta de a le mentine mainile si mintile ocupate. Ghidati-i catre carti sau videoclipuri care ii vor ajuta sa gaseasca modele care ii entuziasmeaza. Este disponibila hartie speciala de origami colorata, dar puteti folosi oricand si patrate din resturi de hartie.

Crearea de decoratiuni pentru camera

Copiii pot sa isi faca propriile decoratiuni pentru camera, cum ar fi perne, lumanari, tablouri sau suporturi de creioane, folosind materiale precum hartie colorata, panglici, vopsea sau lut. Aceste decoratiuni ii vor ajuta sa isi personalizeze spatiul si sa isi dezvolte abilitatile practice.

Jucarii din materiale reciclabile

Cei mici pot sa isi faca propriile jucarii din materiale reciclabile, cum ar fi cutii de carton, hartie, plastic sau sticle de plastic. Ei pot sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea pentru a transforma aceste materiale in jucarii unice si interesante.

Fabricarea de bijuterii

Copiii pot sa isi faca propriile bijuterii folosind margele, sarma sau alte materiale de bijuterie. Aceasta activitate ii va ajuta sa isi dezvolte abilitatile artistice si sa isi exprime creativitatea prin intermediul bijuteriilor.

Aceste activitati DIY nu numai ca ii vor distra pe copii, dar ii vor ajuta sa isi dezvolte abilitatile practice, sociale si cognitive. Acestea pot fi facute de copiii de toate varstele, iar parintii ar trebui sa incurajeze astfel de activitati pentru a-si ajuta copiii sa-si dezvolte personalitatea si sa isi petreaca timpul intr-un mod distractiv.

In timp ce copiii petrec mai mult timp acasa in aceste zile, este important sa-i sustinem sa se distreze si sa invete in acelasi timp. De la jocuri si activitati creative la lectura si fitness, exista multe moduri de a face ca timpul petrecut acasa sa fie distractiv si educativ. Incercati sa explorati diferite activitati si sa vedeti ce functioneaza cel mai bine pentru copilul tau. Cu putina imaginatie si creativitate, puteti transforma timpul petrecut acasa in momente memorabile si pline de invatare pentru copiii tai.

Previous articleActivitati pentru copii in casa – Cele mai bune lucruri de facut cu copiii acasa
Next articleDesene in creion – Idei de desene pentru piticii nostri creativi