Gradina Botanica din Bucuresti este locul ideal pentru relaxare dar si pentru educatie atunci cand mergem cu copiii. In general, aceste locatii outdoor sunt foarte frumoase si ne umplu de energie si buna dispozitie.
KidsZone are pentru tine mai multe detalii legate de Gradina Botanica din Bucuresti, inclusiv locatie, program si preturi. Totodata, in acest articol vei gasi si detalii despre alte Gradini Botanice din tara.
Gradina Botanica Bucuresti
Gradina Botanica din capitala a luat nastere in anul 1860. Cel care a avut aceasta initiativa a fost doctorul Carol Davila. Aici, vizitatorii vor gasi numeroase colectii de plante, atat vii cat si conservate. Gradina se intinde pe o suprafata de 18,2 hectare si este formata din sectoare exterioare specifice, precum si cateva sectoare interioare.
In anii recenti au luat nastere si alte sectoare, cum ar fi Gradina Bunicii si Gradina cu Carti. Colectiile vii cuprind aproximativ 3.500 taxoni. Totodata, Herbarul General include peste 520.000 de specimene. Cu siguranta aceasta locatie este una care impresioneaza prin multitudinea de specii de plante si flori de care dispune. Atat cei mici cat si cei mari se vor simti ca intr-o lume de poveste odata ajunsi aici.
Adresa: Soseaua Cotroceni, Nr. 32, Sector 6, Bucuresti
Program:
- Spatii in aer liber
16 martie – 15 octombrie: 08:00 – 20:00
16 octombrie – 15 martie: 09:00 – 17:00
- Muzeul Botanic
Marti – Vineri: 10:00 – 15:00
Sambata – Duminica: 9:00 – 13:00
- Serele de Expozitie si Pavilionul Padurea Tropicala
Marti, Joi, Vineri: 10:00 – 15:00
Sambata si Duminica: 09:00 – 13:00
Tarife:
- Spatii in aer liber
– 16 martie – 15 octombrie – 10 lei
– Bilet redus 5 lei
– 16 octombrie – 15 martie – 5 lei
– Bilet redus 2 lei
- Muzeul Botanic
– Bilet intreg – 5 lei
– Bilet redus – 2 lei
- Sere de Expozitie & Pavilion Padurea Tropicala
– Bilet intreg – 5 lei
– Bilet redus – 2 lei
Elevii, pensionarii si studentii beneficiaza de bilete reduse. Intrare gratuita pentru studentii + angajatii Universitatii din Bucuresti.
Important: Contravaloarea biletelor nu se returneaza in cazul anularii vizitei. Se pot achizitiona bilete online cu aproximativ 4 saptamani inainte de vizita. Biletele pentru vizita in sera si muzeu se achizitioneaza doar de la casieria din incinta gradinii.
Gradina Botanica Cluj-Napoca
Alexandru Borza a fost cel care a infiintat aceasta gradina superba, in anul 1920. In organizarea sa intra mai multe sectoare, fiecare dintre acestea cu specificul ei. Astfel, vizitatorii se pot bucura de sectorul ornamental unde vor admira zeci de specii cu sute de soiuri de plante, atat ierboase cat si lemnoase.
Toate sunt pur si simplu splendide si cu adevarat deosebite. Sectorul fitogeografic este sectorul in care se afla numeroase plante caracteristice zonelor aride din America Centrala si Africa, dar si comunitati vegetale provenite din principalele regiuni istorice din Romania.
Sectorul sistematic este plin de specii grupate pe familii. Ultimul sector, insa nu cel din urma, este cel economic si medicinal. De asemenea, in incinta Gradinii se afla si Institutul Botanic. Asigura-te ca ai mai mult timp liber la dispozitie pentru ca vei avea multe de vizitat si de admirat in Gradina Botanica din Cluj-Napoca.
Adresa: Str. Republicii, Nr. 42, Cluj-Napoca
Program
- Program Gradina Botanica
Luni-Duminica: 09:00 – 18:00. Gradina Botanica este inchisa in zilele de 25-16
decembrie, 1 ianuarie si 24 ianuarie.
- Program Sere
Luni-Duminica: 09:00 – 17:00. In primele 2 zile din fiecare luna, serele sunt inchise.
- Program Muzeu Botanic
Luni – Vineri: 09:00 – 15:00, cu exceptia zilelor libere legale.
Tarife:
– 1 adult – 15 lei ( 9 lei in zilele in care serele sunt inchise)
– Copiii peste 3 ani, student pana la 26 de ani, pensionari – 7 lei (5 lei in zilele in care serele sunt inchise)
Intrare gratuita – studentii si angajatii Universitatii Babes-Bolyai, copiii sub 3 ani, copiii din casele de copii sau centrele de amplasament, persoanele cu dizabilitati si insotitorii lor, veteranii de razboi
Important: Este strict interzis accesul cu animale de companie, biciclete sau trotinete.
Gradina Botanica Iasi
Gradina Botanica din Iasi a fost fondata de medicul si naturalistul Anastasie Fatu, in anul 1856. Este cea mai mare gradina de acest gen din tara noastra si unica prin numeroasele specii vegetale si prin masurile speciale de conservare. Gradina Botanica Iasi ocupa nici mai mult nici mai putin de 89.55 hectare si este organizata in 10 sectii.
Vizitatorii vor putea vizita sectiile: Ornamentala, Rosarium, Sistematica, Silvostepa Moldovei, Biologica, Plante Utile, Dendrarium, Flora&Vegetatia Romaniei si Complexul de Sere. Cadrul natural al acestei locatii ofera conditii mai mult decat prielnice pentru conservarea fondului genetic de plante exotice si indigene, educatie si relaxare.
Asadar, daca vizitezi Iasi-ul, pe langa alte atractii ale zonei, nu uita sa mergi la si Gradina Botanica. Este locul ideal pentru relaxare si pentru a invata mai multe despre plantele si florile din lumea intreaga. Cu siguranta cunostintele acumulate iti vor fi de un real folos in viitor.
Adresa: Strada Dumbrava Rosie, Nr. 7-9, Iasi
Program
- Exterior
In fiecare zi, intre orele 09:00 – 17:00
- Complex sere
In fiecare zi, in perioada 4 februarie – 5 martie, intre orele 09:00 – 16:00
Tarife:
– Bilete individuale: 15,00 lei
– Bilete individuale expozitii florale si evenimente: 20,00 lei
– Bilete individuale studenti/pensionari/grupuri formate din cel putin 10 persoane: 10,00 lei
– Bilete individuale/grup elevi: 5,00 lei
– Bilete individuale expozitii florale si evenimente/student, pensionari, grupuri formate din cel putin 10 persoane: 15,00 lei
– Bilete individuale/grup elevi la expozitii florale si evenimente: 5,00 lei
– Bilete individuale in intervalele in care serele sunt inchise (luni si miercuri): 10,00
– Taxa ghid cu programare: 125,00 lei
Important: Studentii si salariatii Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, persoanele cu dizabilitati si copiii cu varste sub 3 ani, copiii de la casele de copii si veteranii de razboi au acces gratuit. Programarea pentru turul gradinii cu un ghid se face de luni pana vineri, intre orele 09:00 – 13:00.
Gradina Botanica Jibou
Gradina Botanica din Jibou poarta denumirea de Gradina Botanica ‘’Vasile Fati’’ si a fost infiintata de catre profesorul Vasile Fati in anul 1968. Este situata la altitudinea de 272 metri si ocupa o suprafata de 24 de hectare. Gradina dispune de un relief cu denivelari mari, dar si de suprafete intinse. Aici, vizitatorii pot admira numeroase plante exotice, care mai de care mai interesante si deosebite.
Serele sunt pline de o multitudine de colectii variate si valoroase totodata de plante tropicale, subtropicale si mediteraneene. Acesta sunt grupate in mod sistematic sau ecologic, dupa caz. Tot aici, vizitatorii vor putea admira o colectie impresionanta de palmieri, precum si un acvariu pentru colectii de plante tropicale, plante ornamentale, si chiar si piese de muzeu.
Adresa: Strada Parcului, Nr. 16, Jibou
Program:
1 Octombrie – 31 Martie;
- Sector exterior
08:00 – 17:00
- Sere Botanice si Complex Acvarii
08:00 – 16:30
Tarife:
– Adulti – 20 lei
– Elevi/Studenti/Pensionari/Persoane cu handicap/Copii mai mici de 3 ani – Intrare gratuita
– Abonament – 200 lei/an
Gradina Botanica Galati
Gradina Botanica Galati este cea mai tanara gradina de acest gen din intreaga tara. A prins viata in anul 1990 si este parte din Complexul Muzeal de Stiintele Naturii. Aici exista sase sectoare, care mai de care mai interesante si atractive. Asadar, avem Sectia Ornamentala, Serele, Sectia de Plante Utile, Flora si Vegetatia Romaniei, Flora Globului si Rosarium. Pana in momentul de fata, gradina adaposteste mai mult de 2.500 taxoni.
In anul 2002 s-au inclus in circuitul public si cei 25.000 de metri patrati de sera cu plamieri. Totodata, in 2014 a luat nastere o zona cu adevarat inedita pentru vizitatori. Este vorba despre Gradina Senzoriala, o gradina unica in tara noastra. Pe o suprafata de aproximativ 750 mp au fost construite cinci gradini vertical, cinci alveole cu o multitudine de plante aromatice si o alee terapeutica.
Pe aceasta alee, vizitatorii au posibilitatea de a umba efectiv desculti. Aleea este presarata cu nisip, conure, fan, scoarta de copac, busteni de lemn si caramida. Tocmai aceasta plimbare descult te va ajuta sa ai parte de o terapie extraordinara care te va calma si iti va oferi liniste si o mai buna conexiune cu natura.
Adresa: Strada Regiment, Nr. 11 – Siret Nr. 6A, Galati
Program:
Luni – Marti – Inchis
Miercuri – Duminica – 09:00 – 17:00
Tarife:
– Tarif Adulti – 7 lei
– Tarif Copii/Studenti/Pensionari – 2 lei
– Copii sub 5 ani – Intrare gratuita
Gradina Botanica Craiova
Gradina Botanica Alexandru Buia din Craiova a fost infiintata in anul 1952, la initiativa prof. dr. univ. Alexandru Buia. Gradina se intinde pe o suprafata de circa 12,8 hectare. Prin colectiile vaste de plante si flori se gaseste si material biologic viu dedicat studiului si cercetarilor fundamentale si aplicative. Mai multe sectoare isi asteapta vizitatorii sa ii incante de-a dreptul. Sectorul Ornamental include 145 taxoni.
Sectorul Provinciile Floristice ale Romaniei este sectorul cu 120 taxoni. Sectorul Sistematica Plantelor este un alt sector care include si un lac, pe langa multitudinea de plante acvatice si diferitele specii de pasari. Mai exista si Sectorul Provinciile Floristice ale Globului, sector care cuprinde mai mult de 1200 taxoni.
Pe langa toate aceste sectoare, Gradina Botanica din Craiova include si Sectorul Pepiniera – Rosariu, Sectorul Sere, Sectorul Plante Cultivate, Herbarul si Muzeul. Toate sectoarele sunt extrem de interesante si cu siguranta vizitatorii nu se vor plictisi, indiferent de varsta. Gradina Botanica din Craiova este si un spatiu educativ pentru cei mici, si tocmai de aceea nu ar trebui sa eziti sa mergi si cu piciul tau.
Adresa: Strada Constantin Lecca, Nr. 32, Craiova
Program:
- Pe toata perioada anului 07:00 – 22:00
Tarife:
- Accesul este gratuit
Gradina Botanica Bucov
Gradina Botanica Bucov nu este doar o locatie de liniste si relaxare ci si o locatie educativa. Este destinata publicului larg care este mereu in cautare de ceva frumos si deosebit. In plus, cei mici pot invata o multime de lucruri interesante si educative. Gradina si-a deschis portile vizitatorilor in anul 2014, si inca de atunci se afla intr-o continua dezvoltare si modernizare.
Nevoia de frumos si liniste a atras dintotdeauna oamenii in mijlocul naturii. Gradina Botanica Bucov este o gradina oarecum moderna dar si foarte complexa in acelasi timp. Este pur si simplu un muzeu viu care atrage vizitatori de toate varstele. Locatia are ca scop principal sa imbine functia stiintifica cu functia educative, fara a neglija in absolut nici un fel rolul decorativ al plantelor atat de minunate si deosebite.
Tot ceea ce se gaseste in aceasta gradina iti vor incanta privirile cu forme si culori absolut splendide. Te vei simti ca si cum ai pasi intr-un paradis al plantelor si florilor, paradis care te va ajuta sa te relaxezi si sa te deconectezi de la problemele de zi cu zi. Acesta este locul ideal de a petrece un sfarsit de saptamana cu intreaga familie.
Adresa: Strada Industriei, Nr. 8 A, Bucov
Program:
- 1 Octombrie – 31 Martie
Marti – Duminica 09:00 – 17:00
- 1 Aprilie – 30 Septembrie
Marti – Duminica 09:00 – 17:00
Tarife:
– 1 Adult – 12 lei
– Elevi/Studenti (grup organizat de cel putin 10 persoane) – 8 lei
Persoane cu dizabilitati/Copiii mai mici de 3 ani/Copiii din centrele de plasament/Persoanele defavorizate/ Persoanele cu legitimatii ICOM – Intrare gratuita
Gradina Botanica din Bucuresti se numara printre locatiile preferate ale Bucurestenilor. Acestia vin aici cu intreaga familie la sfarsit de saptamana, atat pentru relaxare cat si pentru o cunoastere mai profunda a plantelor si florilor din lumea intreaga. Indiferent daca locuiesti in capitala sau vizitezi alte orase ale tarii, in acest ai cele mai frumoase gradini botanice din Romania pe care nu trebuie sa le ratezi.