(autor: Sever Burlacu)

În universul jocurilor copilăriei, voleiul strălucește ca o stea plină de bucurie și sănătate. Este mai mult decât un sport; este o aventură plină de energie și grație. Suntem încântați să vă aducem vestea minunată despre o oportunitate deosebită pentru micuții voștri: Campionatul de Minivolei, organizat cu dragoste și profesionalism de către Federația Română de Volei. Dar mai întâi, să vorbim despre ce face voleiul atât de special pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri.

Voleiul – Un Stil de Viață Sănătos și Elegant

Voleiul nu este doar un sport, ci și o școală a vieții. În timp ce copiii se distrează pe teren, ei învață abilități esențiale precum comunicarea, colaborarea, și fair-play-ul. Energic și non-violent, voleiul promovează o dezvoltare fizică și mentală echilibrată. Este un sport elegant, plin de grație, și transmite o lecție de frumusețe și fair-play încă de la o vârstă fragedă.

Campionatul de Minivolei – O Oportunitate Unică

Federația Română de Volei a pregătit cu atenție și iubire Campionatul de Minivolei, oferind micilor noștri sportivi șansa de a străluci pe teren. La feminin, avem 86 de echipe, iar la masculin, 30 de echipe, toate împărțite în serii de cate 4 sau 5 echipe pe criterii geografice pentru a păstra competiția echilibrată și captivantă. In cadrul fiecărei serii se organizează turneu, fiecare echipă din grupă găzduind pe rând câte un turneu.

Drumul către Succes – Regulile Jocului în Limbajul Lor

Federația Română de Volei organizează Campionatul de Minivolei pentru categoria de vârstă U13, adică pentru copii născuți pană in 2011 inclusiv.

Echipele au parcurs deja trei etape de turnee anul acesta, iar acum se apropie de momentul decisiv. Calificarea pentru faza semifinală și finală este o provocare, dar și o oportunitate pentru copii să-și dezvolte abilitățile și să experimenteze competiția la cel mai înalt nivel.

Avem două Semifinale: Semifinala I si Semifinala II.

La feminin, primele două echipe vor avansa în faza semifinală I, iar la masculin, primele trei echipe și cea mai bună a patra vor face același pas. Semifinala I va aduce împreună echipele în turnee captivante, iar cele mai bune vor avansa către faza finală.

Echipele clasate pe locurile 2 și 3 la masculin vor fi repartizate în două serii care vor participa la faza semifinală II, iar echipele clasate pe locul 2 și cele mai bune două locuri 3 de la feminin vor fi repartizate în două serii care vor participa în faza semifinală II.

Vă invităm, daca doriti sa aflati mai multe despre modul de organizare si desfasurare a campionatului, conditii de participare si cerinte tehnico-tactice, să citiți regulamentul complet (adaptat pentru a fi înțeles ușor de către toți) pe websiteul oficial al Federatiei Romane de Volei: frvolei.ro/federatie, la capitolul „Informatii Utile”, sub titlul „Regulament – Divizia Minivolei”.

Invitație către Viitorul Voleibaliștilor Noștri

Încheiem cu o încurajare către toți copiii dornici să experimenteze bucuria voleiului și să se înscrie la volei sau în această competiție minunată alaturi de clubul din care fac parte.

Acum, dragi părinți și copii, este momentul să vă îndemnăm să faceți primul pas către această minunată aventură a voleiului. Campionatul de Minivolei este poarta către o lume plină de oportunități, dezvoltare personală și realizări sportive.

Hai să jucăm volei și să creștem împreună!

Previous articleDescoperă Magia Voleiului alături de Baby Volley Festival și Minivolei – O Invitație Deschisă pentru Copiii Tăi!
Next articleVolei Frenetic la Arena Volei: O Zi Plina de Energie și Prietenie la #1DayMore4Volleyball în București!