TOP 100 CITATE

  Albert Einstein (1879-1955), Germania, fizician cunoscut pentru teoria relativității – „Imaginația este mai importantă decât cunoașterea.” – Înseamnă că imaginația ne ajută să visăm și să ne gândim la idei noi, chiar mai mult decât ce știm deja.

  Walt Disney (1901-1966), Statele Unite, producător și animator faimos pentru filmele de animație – „Dacă poți visa la ceva, îl poți realiza.” – Aceasta înseamnă că ar trebui să ne urmăm visele, pentru că ele pot deveni realitate dacă muncim pentru ele.

  Dr. Seuss (1904-1991), Statele Unite, autor de cărți pentru copii – „Ești mai deștept decât crezi și mai puternic decât pari.” – Ne amintește că, deși uneori ne îndoim de noi înșine, avem puterea și inteligența de a face lucruri minunate.

  Mahatma Gandhi (1869-1948), India, lider al independenței Indiei – „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” – Înseamnă că, dacă vrem să vedem o lume mai bună, trebuie să începem prin a face noi înșine binele.

  Confucius (551-479 î.Hr.), China, filozof faimos pentru învățăturile sale despre moralitate – „Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești.” – Ne încurajează să continuăm să facem pași mici, pentru că orice progres este valoros.

  A.A. Milne (1882-1956), Marea Britanie, autorul cărților cu Winnie-the-Pooh – „Ești mai curajos decât crezi, mai puternic decât pari și mai inteligent decât gândești.” – Ne amintește că avem calități ascunse pe care poate nu le vedem mereu, dar ele sunt acolo.

  Benjamin Franklin (1706-1790), Statele Unite, inventator și om de știință – „Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi.” – Aceasta înseamnă să ne ocupăm de lucruri la timp, ca să nu avem mai multe sarcini pe viitor.

  Henry Ford (1863-1947), Statele Unite, inventator cunoscut pentru automobilele de producție – „Fie că crezi că poți, fie că crezi că nu poți, ai dreptate.” – Sugerează că încrederea în noi ne ajută să reușim, dar lipsa de încredere poate face lucrurile mai dificile.

  Marie Curie (1867-1934), Polonia, cercetătoare în fizică și chimie, laureată Nobel – „Nimic în viață nu este de temut, doar de înțeles.” – Ne încurajează să învățăm despre lucrurile necunoscute, în loc să ne fie frică de ele.

  C.S. Lewis (1898-1963), Marea Britanie, scriitor și autor al seriei „Cronicile din Narnia” – „O greșeală care ne învață ceva este mai bună decât o reușită care nu ne învață nimic.” – Înseamnă că greșelile ne pot aduce învățături valoroase, pe când reușitele fără lecții nu ne ajută să creștem.

  Mark Twain (1835-1910), Statele Unite, scriitor și umorist – „Secretul de a merge înainte este să începi.” – Înseamnă că pentru a realiza ceva, primul pas este să te apuci de treabă, chiar dacă poate părea greu la început.

  J.K. Rowling (1965-prezent), Marea Britanie, autoare cunoscută pentru seria „Harry Potter” – „Trebuie să luptăm, nu să ne ascundem de fricile noastre.” – Încurajează să ne confruntăm fricile și să ne depășim limitele.

  Helen Keller (1880-1968), Statele Unite, scriitoare și activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități – „Cele mai bune și frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse, ele trebuie simțite în inimă.” – Ne amintește că iubirea și prietenia sunt cele mai de preț.

  Thomas Edison (1847-1931), Statele Unite, inventator cunoscut pentru bec – „Nu am eșuat, am găsit doar 10.000 de metode care nu funcționează.” – Înseamnă că eșecurile sunt doar lecții care ne apropie de succes.

  Nelson Mandela (1918-2013), Africa de Sud, lider al luptei împotriva apartheidului – „Curajul nu este absența fricii, ci triumful asupra ei.” – Înseamnă că curajul adevărat vine din faptul că depășim frica, nu că nu simțim frică deloc.

  Ralph Waldo Emerson (1803-1882), Statele Unite, filozof și scriitor – „Nu merge pe unde duce cărarea, mergi pe unde nu este o cărare și lasă o urmă.” – Încurajează originalitatea și faptul de a fi noi înșine, fără să urmăm doar ce fac alții.

  Anne Frank (1929-1945), Olanda, scriitoare cunoscută pentru jurnalul său din timpul Holocaustului – „Cine este fericit îi va face și pe alții fericiți.” – Înseamnă că, atunci când suntem fericiți și pozitivi, îi putem inspira pe cei din jur să fie și ei la fel.

  Roald Dahl (1916-1990), Marea Britanie, autor cunoscut pentru cărți pentru copii – „A fi bun costă foarte puțin, dar înseamnă foarte mult.” – Înseamnă că să fii bun este ușor și nu costă nimic, dar contează enorm pentru cei din jur.

  Vincent van Gogh (1853-1890), Olanda, pictor faimos pentru lucrările sale vibrante – „Ce ar fi viața dacă nu am avea curajul să încercăm ceva nou?” – Ne îndeamnă să avem curajul de a încerca lucruri noi, chiar dacă nu știm dacă vor reuși.

  Jane Goodall (1934-prezent), Marea Britanie, primatolog și activistă pentru mediu – „Ce facem noi face o diferență, iar noi alegem ce fel de diferență vrem să facem.” – Înseamnă că fiecare acțiune contează și putem alege să facem bine pentru lumea din jurul nostru.

  Leonardo da Vinci (1452-1519), Italia, inventator și artist renascentist – „Așa cum o zi bine petrecută aduce un somn fericit, o viață bine trăită aduce o moarte fericită.” – Ne învață că, dacă trăim cu sens și bucurie, vom avea o viață frumoasă de care să fim mândri.

  Martin Luther King Jr. (1929-1968), Statele Unite, lider al mișcării pentru drepturile civile – „Cel mai important nu este cât de mult trăim, ci cum trăim.” – Înseamnă că faptele noastre, nu doar anii, dau valoare vieții.

  Pablo Picasso (1881-1973), Spania, pictor și sculptor faimos pentru cubism – „Toți copiii sunt artiști. Problema este cum să rămânem artiști odată ce creștem.” – Încurajează creativitatea și bucuria de a crea, chiar și după ce devenim adulți.

  Florence Nightingale (1820-1910), Anglia, fondatoarea asistenței medicale moderne – „Eu nu sunt aici ca să încerc să salvez lumea întreagă, dar pot să fac diferența pentru câțiva oameni.” – Ne arată că orice ajutor, oricât de mic, contează pentru cei pe care îi ajutăm.

  Aristotel (384-322 î.Hr.), Grecia, filozof cunoscut pentru ideile sale despre cunoaștere și moralitate – „Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelența, atunci, nu este un act, ci un obicei.” – Ne învață că dacă vrem să fim buni la ceva, trebuie să exersăm mereu.

  George Washington Carver (1864-1943), Statele Unite, botanist și inventator – „Este simplu: trebuie doar să începi.” – Ne amintește că primul pas spre orice succes este să încercăm, fără teamă.

  Charles Dickens (1812-1870), Anglia, autor faimos pentru operele sale sociale – „Niciun om care face ceva bun nu este vreodată răsplătit pe deplin.” – Înseamnă că a face bine este de ajuns pentru a ne simți împliniți, chiar dacă nimeni nu vede.

  Thomas Jefferson (1743-1826), Statele Unite, unul dintre părinții fondatori ai Americii – „Nimic nu poate opri omul cu o atitudine pozitivă.” – Încurajează optimismul, arătând că gândirea pozitivă ne dă forță în orice facem.

  Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), Germania, poet și gânditor – „Orice ai face, fă-o cu pasiune.” – Înseamnă că dacă punem pasiune în tot ce facem, rezultatele vor fi mai bune.

  Emily Dickinson (1830-1886), Statele Unite, poetă cunoscută pentru simplitatea și profunzimea poeziilor sale – „Nu există frig mai mare decât în inima unui om care nu iubește.” – Ne amintește de importanța iubirii și empatiei în viață.

  Stephen Hawking (1942-2018), Marea Britanie, fizician cunoscut pentru contribuțiile sale la înțelegerea universului – „Privește spre stele, nu în jos la picioarele tale.” – Ne îndeamnă să ne gândim la lucruri mărețe și să fim curioși, fără a ne limita.

  Alexander Graham Bell (1847-1922), Scoția, inventator cunoscut pentru inventarea telefonului – „Când o ușă se închide, o alta se deschide.” – Înseamnă că atunci când pierdem o oportunitate, o alta va apărea dacă rămânem atenți.

  Mother Teresa (1910-1997), Albania, călugăriță și activistă pentru ajutorarea celor săraci – „Nu putem face lucruri mari, doar lucruri mici cu multă dragoste.” – Ne amintește că și gesturile mici, dacă sunt făcute cu iubire, contează enorm.

  Isaac Newton (1643-1727), Anglia, om de știință cunoscut pentru legile mișcării – „Dacă am reușit să văd mai departe, este pentru că am stat pe umerii giganților.” – Înseamnă că realizările noastre se bazează pe munca celor care au venit înaintea noastră.

  William Shakespeare (1564-1616), Anglia, dramaturg și poet cunoscut în întreaga lume – „Viața e ca un teatru, iar noi toți suntem actori.” – Înseamnă că în viață, fiecare are rolul său de jucat și e important să ne exprimăm așa cum simțim.

  Nicolaus Copernicus (1473-1543), Polonia, astronom care a demonstrat că Pământul se învârte în jurul Soarelui – „Pentru a cunoaște universul, trebuie să ne înălțăm mintea.” – Ne încurajează să ne deschidem mintea către noi perspective pentru a înțelege lumea mai bine.

  Victor Hugo (1802-1885), Franța, poet și romancier cunoscut pentru „Mizerabilii” – „Răbdarea este cheia care deschide toate ușile.” – Înseamnă că, de multe ori, succesul vine dacă suntem răbdători și perseverenți.

  Laozi (aprox. 6 sec. î.Hr.), China, filozof fondator al taoismului – „Călătoria de o mie de mile începe cu un singur pas.” – Ne amintește că orice scop mare începe cu primul pas, oricât de mic ar părea.

  Socrate (469-399 î.Hr.), Grecia, filozof cunoscut pentru căutarea adevărului – „Cunoaște-te pe tine însuți.” – Înseamnă că, pentru a înțelege lumea, e important să ne cunoaștem întâi pe noi înșine.

  Jane Austen (1775-1817), Marea Britanie, autoare cunoscută pentru romane despre moralitate și relații sociale – „Prietenia este, cu siguranță, cel mai bun balsam pentru rănile vieții dezamăgitoare.” – Ne arată cât de importantă este prietenia pentru a trece peste momentele dificile.

  Maya Angelou (1928-2014), Statele Unite, poetă și activistă pentru drepturile civile – „Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.” – Ne amintește că emoțiile pe care le împărtășim cu alții sunt cele care contează cel mai mult.

  Rumi (1207-1273), Persia, poet și învățător spiritual cunoscut pentru poeziile sale despre iubire și viață – „Ceea ce cauți te caută și el.” – Înseamnă că, atunci când ne dorim ceva cu adevărat, și acel lucru se apropie de noi.

  Platon (427-347 î.Hr.), Grecia, filozof cunoscut pentru ideile sale despre justiție și adevăr – „Frumusețea este în ochii celui care privește.” – Ne învață că frumusețea și valoarea sunt percepute diferit de fiecare persoană.

  Oprah Winfrey (1954-prezent), Statele Unite, prezentatoare și filantrop – „Devino cel mai bun versiune a ta.” – Înseamnă că scopul nostru ar trebui să fie îmbunătățirea personală, nu comparația cu ceilalți.

  Anne Lamott (1954-prezent), Statele Unite, autoare cunoscută pentru scrierile despre spiritualitate și viață – „Ajutorul începe întotdeauna cu cuvintele: ‘Mulțumesc pentru tot ce am.’” – Ne amintește cât de importantă este recunoștința în viața noastră.

  Malala Yousafzai (1997-prezent), Pakistan, activistă pentru educația fetelor – „Un copil, un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea.” – Înseamnă că educația și cunoașterea pot face diferența în lume.

  Abraham Lincoln (1809-1865), Statele Unite, președinte cunoscut pentru abolirea sclaviei – „Nu poți ajuta permanent un om făcând în locul lui ceea ce el poate face singur.” – Ne amintește că independența și încrederea sunt importante pentru creșterea noastră.

  Hans Christian Andersen (1805-1875), Danemarca, autor de povești cunoscut pentru basmele sale – „Acolo unde cuvintele eșuează, muzica vorbește.” – Ne încurajează să explorăm arta, cum ar fi muzica, pentru a exprima sentimentele.

  Beatrix Potter (1866-1943), Marea Britanie, autoare și ilustratoare cunoscută pentru „Peter Rabbit” – „Am făcut doar ceea ce am dorit, și asta mi-a adus bucurie.” – Sugerează că urmarea pasiunilor noastre aduce bucurie și satisfacție.

  J.R.R. Tolkien (1892-1973), Marea Britanie, autorul seriei „Stăpânul Inelelor” – „Nu toți cei care rătăcesc sunt pierduți.” – Ne învață că explorarea, chiar și fără o destinație clară, este valoroasă și poate duce la descoperiri importante.

  Ralph Waldo Emerson (1803-1882), Statele Unite, scriitor și filozof – „Întotdeauna fă ceea ce îți este frică să faci.” – Ne încurajează să ne înfruntăm temerile și să încercăm lucruri noi, chiar dacă ne e frică.

  Charles Darwin (1809-1882), Anglia, biolog și naturalist cunoscut pentru teoria evoluției – „Nu cei mai puternici supraviețuiesc, ci cei care se adaptează cel mai bine.” – Ne amintește că abilitatea de a ne adapta este cheia pentru a trece prin viață.

  Jules Verne (1828-1905), Franța, autor cunoscut pentru romanele de aventuri – „Tot ceea ce o persoană își poate imagina, alții pot face realitate.” – Înseamnă că ideile noastre pot fi realizate de cineva, dacă credem și ne străduim pentru ele.

  Elon Musk (1971-prezent), Africa de Sud/Statele Unite, antreprenor și inventator – „Când ceva este suficient de important, faci acel lucru chiar dacă șansele nu sunt în favoarea ta.” – Ne îndeamnă să urmăm visele, chiar dacă pare greu.

  Simone de Beauvoir (1908-1986), Franța, filozof și scriitor feminist – „Viața este plină de posibilități, trebuie doar să fim atenți la ele.” – Ne amintește să fim atenți la oportunitățile care apar și să le valorificăm.

  Mahatma Gandhi (1869-1948), India, lider spiritual și activist pentru nonviolență – „Fericirea apare atunci când ceea ce gândești, spui și faci sunt în armonie.” – Înseamnă că atunci când trăim sincer și ne respectăm cuvintele și faptele, ne simțim împliniți.

  Helen Keller (1880-1968), Statele Unite, scriitoare și activistă pentru persoanele cu dizabilități – „Cea mai mare realizare în viață este să nu renunți.” – Încurajează perseverența și continuarea eforturilor, indiferent de dificultăți.

  Albert Schweitzer (1875-1965), Germania, medic și filozof – „Exemplul nu este principalul lucru în influențarea altora, este singurul lucru.” – Sugerează că faptele noastre vorbesc mai tare decât cuvintele și pot inspira pe ceilalți.

  Aesop (aprox. 620–564 î.Hr.), Grecia Antică, autor de fabule – „Unii se bucură de noroc, iar alții își fac norocul.” – Înseamnă că, de multe ori, succesul vine din eforturile noastre, nu doar din noroc.

  Jane Goodall (1934-prezent), Marea Britanie, primatolog și activistă pentru mediu – „Numai împreună putem salva acest minunat loc numit Pământ.” – Ne amintește că fiecare acțiune de protejare a naturii contează și că lucrând împreună putem proteja planeta.

  Ludwig van Beethoven (1770-1827), Germania, compozitor faimos pentru simfoniile sale – „Nu există bariere care să oprească pe cineva cu un spirit de foc.” – Înseamnă că dacă avem pasiune și determinare, nimic nu ne poate împiedica.

  Alexander Pope (1688-1744), Anglia, poet și eseist – „A greși este omenește; a ierta, divin.” – Ne învață că iertarea este o calitate nobilă, pe care toți ar trebui să o practicăm.

  Buddha (563-483 î.Hr.), India, fondator al budismului – „Pacea vine din interior. Nu o căuta în exterior.” – Înseamnă că adevărata liniște și fericire se găsesc în noi înșine, nu în lucrurile din jur.

  Emily Brontë (1818-1848), Anglia, autoare cunoscută pentru romanul „La răscruce de vânturi” – „Nimic nu este pierdut dacă ai curajul să continui.” – Sugerează că atât timp cât nu ne oprim, nu pierdem.

  Marcus Aurelius (121-180 d.Hr.), Roma Antică, împărat și filozof stoic – „Fericirea vieții tale depinde de calitatea gândurilor tale.” – Înseamnă că dacă gândim pozitiv, vom fi mai fericiți.

  Vincent van Gogh (1853-1890), Olanda, pictor cunoscut pentru stilul său vibrant – „Ce ar fi viața dacă nu am avea curajul să încercăm ceva nou?” – Ne îndeamnă să explorăm, să experimentăm și să avem curajul de a descoperi.

  Stephen King (1947-prezent), Statele Unite, scriitor cunoscut pentru romane de suspans – „Talentul este mai ieftin decât sarea de masă. Ceea ce separă individul talentat de cel de succes este multă muncă.” – Înseamnă că munca și perseverența sunt cele care duc la succes, nu doar talentul.

  Robert Frost (1874-1963), Statele Unite, poet faimos pentru poeziile sale despre natură – „Cel mai bun mod de a ieși din orice este să treci prin el.” – Sugerează că atunci când întâmpinăm dificultăți, cel mai bine este să le înfruntăm cu curaj.

  Harriet Tubman (1822-1913), Statele Unite, activistă și lidera mișcării pentru eliberarea sclavilor – „Oricât de departe am ajuns, niciodată nu mă voi opri.” – Ne arată că perseverența este cheia pentru a obține libertatea și succesul.

  Carl Sagan (1934-1996), Statele Unite, astronom și autor – „Undeva, ceva incredibil așteaptă să fie descoperit.” – Înseamnă că lumea este plină de mistere și lucruri minunate, așteptând să fie descoperite de cei curioși.

  Helen Keller (1880-1968), Statele Unite, scriitoare și activistă pentru persoanele cu dizabilități – „Viața este fie o aventură îndrăzneață, fie nimic.” – Înseamnă că trebuie să trăim cu curaj și să ne bucurăm de fiecare experiență.

  Leonardo da Vinci (1452-1519), Italia, artist și inventator renascentist – „Învățarea nu e niciodată un efort pierdut.” – Ne amintește că tot ce învățăm ne face mai puternici, indiferent cât de dificil ar părea.

  George Washington (1732-1799), Statele Unite, primul președinte american – „Întotdeauna spune adevărul. Așa nu va trebui să-ți amintești ce ai spus.” – Ne încurajează să fim sinceri, pentru că adevărul nu trebuie ascuns sau modificat.

  Rosa Parks (1913-2005), Statele Unite, activistă pentru drepturile civile – „Nu vreau să fiu amintită ca o persoană care nu a făcut nimic.” – Înseamnă că este important să acționăm pentru ceea ce este corect.

  Jules Verne (1828-1905), Franța, autor de romane de aventuri – „Tot ceea ce poate fi imaginat poate fi realizat.” – Sugerează că imaginația noastră poate duce la invenții și realizări extraordinare.

  Nikola Tesla (1856-1943), Serbia, inventator cunoscut pentru descoperirile în electricitate – „Cel mai important este să trăiești pentru ceva care contează.” – Ne amintește să ne găsim scopul și să ne dedicăm lucrurilor semnificative.

  Louisa May Alcott (1832-1888), Statele Unite, autoare cunoscută pentru „Micuțele doamne” – „Cred în fericire și o găsesc în muncă.” – Ne arată că și munca ne poate aduce bucurie atunci când o facem cu plăcere.

  Thomas Carlyle (1795-1881), Scoția, scriitor și filozof – „Pentru fiecare om există o lucrare pentru care a fost destinat.” – Înseamnă că fiecare dintre noi are un rol special de jucat în lume.

  Henry Wadsworth Longfellow (1807-1882), Statele Unite, poet – „Muzica este limbajul universal al omenirii.” – Ne sugerează că muzica poate uni oameni din culturi diferite și poate transmite emoții fără cuvinte.

  Laura Ingalls Wilder (1867-1957), Statele Unite, autoare cunoscută pentru seria „Căsuța din prerie” – „Viața este plină de schimbări, dar prietenia rămâne mereu.” – Înseamnă că, indiferent de cât de mult se schimbă lucrurile, prietenii adevărați vor rămâne alături.

  Albert Schweitzer (1875-1965), Germania, medic și filozof cunoscut pentru activitățile umanitare – „Cel mai bun mod de a te găsi pe tine însuți este să te dedici ajutării altora.” – Ne amintește că ajutând pe ceilalți ne descoperim și noi scopul.

  Confucius (551-479 î.Hr.), China, filozof influent cunoscut pentru învățăturile sale despre moralitate și educație – „Nu te gândi doar la cât de departe ești de obiectiv, ci la cât de mult ai progresat deja.” – Sugerează că trebuie să apreciem fiecare pas înainte.

  Alfred Lord Tennyson (1809-1892), Anglia, poet laureat – „Mai bine să fi iubit și pierdut, decât să nu fi iubit deloc.” – Înseamnă că experiențele și emoțiile trăite merită, chiar dacă nu durează mereu.

  Nelson Mandela (1918-2013), Africa de Sud, lider al luptei împotriva apartheidului – „Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea.” – Ne arată că educația poate schimba lucruri mari în lume.

  George Bernard Shaw (1856-1950), Irlanda, dramaturg și critic – „Cei care nu reușesc, găsesc mereu scuze. Cei care reușesc, găsesc soluții.” – Ne încurajează să căutăm mereu soluții, în loc să ne plângem de obstacole.

  Edgar Allan Poe (1809-1849), Statele Unite, poet și scriitor de povestiri misterioase – „Să crezi doar jumătate din ce vezi și nimic din ce auzi.” – Ne învață să fim atenți și să gândim critic înainte de a crede orice.

  Isaac Newton (1643-1727), Anglia, om de știință cunoscut pentru legile mișcării – „Pentru fiecare acțiune există o reacțiune egală și opusă.” – Sugerează că faptele noastre au consecințe, iar acțiunile noastre pot influența totul în jur.

  John Muir (1838-1914), Statele Unite, naturalist și fondatorul parcurilor naționale – „În natură, nimic nu stă singur. Totul este legat.” – Ne amintește că natura funcționează ca un întreg și trebuie să o respectăm.

  Maya Lin (1959-prezent), Statele Unite, arhitectă cunoscută pentru Memorialul Veteranilor din Vietnam – „Dacă vezi ceva ce nu-ți place, schimbă-l. Dacă nu poți, schimbă modul în care gândești despre el.” – Ne îndeamnă să fim activi în schimbare sau să ne adaptăm la situații.

  Mark Twain (1835-1910), Statele Unite, scriitor cunoscut pentru umorul său – „În loc să te plângi că trandafirii au spini, bucură-te că spinii au trandafiri.” – Ne amintește să vedem partea frumoasă în orice situație, chiar și în momentele mai dificile.

  Marie Curie (1867-1934), Polonia, cercetătoare în fizică și chimie, laureată a Premiului Nobel – „Nu trebuie să ne fie frică de nimic în viață, trebuie doar să înțelegem.” – Ne încurajează să învățăm despre ceea ce ne sperie, ca să devenim mai curajoși.

  Oscar Wilde (1854-1900), Irlanda, scriitor cunoscut pentru spiritul său și operele literare – „Fii tu însuți; toți ceilalți sunt deja luați.” – Ne amintește că fiecare persoană este unică și ar trebui să fie autentică.

  Agatha Christie (1890-1976), Anglia, autoare faimoasă de romane polițiste – „Nu este înțelept să încerci să fii ceva ce nu ești.” – Înseamnă că este important să ne acceptăm așa cum suntem, fără a încerca să părem altcineva.

  John F. Kennedy (1917-1963), Statele Unite, fost președinte – „Nu întreba ce poate face țara ta pentru tine; întreabă ce poți face tu pentru țara ta.” – Ne învață că și noi avem responsabilitatea de a contribui la binele comunității.

  Malcolm X (1925-1965), Statele Unite, activist pentru drepturile afro-americanilor – „Educația este pașaportul către viitor.” – Înseamnă că prin educație putem deschide uși și ne putem asigura un viitor mai bun.

  Albert Einstein (1879-1955), Germania, fizician – „O persoană care nu a greșit niciodată nu a încercat niciodată nimic nou.” – Ne încurajează să încercăm lucruri noi și să nu ne temem de greșeli.

  Stephen Hawking (1942-2018), Marea Britanie, fizician – „Dacă ne uităm la stele, ne dăm seama cât de mici suntem în univers.” – Ne amintește de frumusețea și misterul universului și de cât de important este să fim umili.

  Harper Lee (1926-2016), Statele Unite, autoare a romanului „Să ucizi o pasăre cântătoare” – „Curajul înseamnă să începi chiar și atunci când știi că poți pierde.” – Înseamnă că adevăratul curaj vine din a încerca, chiar dacă e greu.

  Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), Franța, autorul „Micului Prinț” – „Devii responsabil, pentru totdeauna, pentru ceea ce îmblânzești.” – Înseamnă că trebuie să avem grijă de cei de care ne apropiem și să le arătăm respect.

  Emily Dickinson (1830-1886), Statele Unite, poetă – „Speranța este acea pasăre cu pene care stă în sufletul nostru.” – Ne arată că speranța este o forță interioară care ne dă putere să mergem înainte, chiar și în momente dificile.

Previous articleGhid de Învățare pentru Copii: Cultură Generală
Next articleLista completă a clinicilor stomatologice pentru copii din fiecare sector al Bucureștiului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here