Desenele in creion sunt o modalitate minunata pentru copii de a-si dezvolta creativitatea, de a-si imbunatati abilitatile artistice si de a-si exprima emotiile si gandurile.

Este destul de evident ca piticilor nostri le place sa deseneze, iar pentru asta noi trebuie sa ii incurajam sa faca aceasta activitate cat mai des si sa le punem la dispozitie tot ceea ce ei au nevoie.

Desene in creion

desene-in-creion.jpg

Desenul in creion este o modalitate minunata pentru copii de a-si dezvolta abilitatile artistice, de a isi exprima gandurile si sentimentele si de a se distra in acelasi timp. Oferindu-le copiilor suportul necesar si incurajarea, acestia vor putea sa-si dezvolte pasiunea pentru desen si sa isi imbunatateasca abilitatile de creatie in timp.

Sfaturi pentru a va ajuta copii sa faca desene in creion
Iata cateva sfaturi la care KidsZone s-a gandit pentru a-i ajuta pe copii sa inceapa sa deseneze cu creionul:

Asigurati-va ca au la dispozitie materialele necesare

materiale-necesare-desenului-in-creion.

Creioane, hartie si radiera. Este important sa alegeti creioane de calitate, pentru a ajuta copilul sa se simta mai confortabil si sa se bucure de experienta de a desena.

Incurajati-i sa observe si sa reproduca formele si contururile obiectelor din jurul lor
Incepeti cu forme simple, cum ar fi cercuri si patrate, si ajutati-i sa isi dezvolte abilitatile de baza.

Puneti la dispozitia copilului modele sau poze pentru a se inspira

materiale-de-inspirat-pentru-desen-in-creion.webp

Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si poate oferi copilului idei noi si interesante pentru a le desena.

Incurajati copilul sa experimenteze
Ajutati copilul sa faca desene cu diferite tipuri de creioane, precum cele moi sau cele dure, pentru a invata cum sa obtina efecte diferite.

Ajutati copilul sa isi dezvolte stilul personal
Pentru ca micutul dumneavoastra sa fie creativ, incurajati-l sa adauge propriile detalii si sa isi foloseasca imaginatia.

Incurajati copilul sa isi expuna desenele

desen-expus-de-copil.jpg

Fie in casa sau la scoala, pentru a le arata altor oameni si pentru a primi feedback pozitiv, este necesar sa va incurajati copilul sa arate si altor persoane operele lor de arta. Asa ca pe langa faptul ca ii veti supune la o serie de intrebari, va trebuie sa ii faceti sa se simta si ca niste pictori celebri.

Nu uitati sa incurajati copilul si sa il laudati pentru progresele sale, indiferent cat de mici ar fi acestea!

Idei usoare de desene in creion pentru copii foarte mici (0-5 ani)

idei-usoare-de-desen-pentru-copii-foarte-mici-0-5-ani.jpg

Desenul poate fi o activitate distractiva si educativa pentru copiii foarte mici, si exista o multime de idei de desen usoare care pot fi abordate chiar si de copiii de pana la 5 ani, aceasta fiind considerata una dintre cele mai bune idei de activitati in casa.

KidsZone a pregatit o lista cu cele mai bune metode de a desena in creion pentru copiii foarte mici, asa ca tot ce trebuie sa faceti este sa aruncati o privire peste ea:

Crearea unor desene simple cu forme de baza

copil-desenand-un-cerc.

Aceasta se poate realiza cu forme cum ar fi cercuri, patrate, triunghiuri, stele si inimioare. Acestea pot fi trasate cu creioane colorate si apoi colorate cu alte nuante, iar copiii pot invata despre culori si forme prin intermediul acestei activitati.

Desenarea unor imagini simple
In aceasta categorie intra imagina cum ar fi o floare, un copac sau o casa. Acestea pot fi realizate cu ajutorul unui sablon sau a unor imagini pe care copilul sa le imite. Copiii pot invata despre mediul inconjurator prin crearea acestor desene.

Desenarea unor personaje simple

desen-cu-pisica.jpg

Se pot realiza desene cum ar fi un soricel sau o pisica, folosind forme geometrice de baza. Aceasta activitate poate ajuta la dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii copilului.

Folosirea mainilor pentru a crea desene

desen-realizat-cu-mainile.jpg

Aceasta activitate face parte din activitati pentru copii in casa si poate fi realizata prin metode  cum ar fi imprimarea de amprente sau realizarea de desene cu degetelele. Aceasta poate fi o activitate distractiva si senzoriala, ajutand copiii sa se bucure de texturi si de culori.

Utilizarea unor sabloane cu litere sau cifre
Copiii pot invata despre litere si cifre prin realizarea de desene simple, cum ar fi un leu realizat din litere sau un elefant realizat din cifre.

Cateva idei de desene in creion pentru cei mai mici, se afla mai jos:

Mazgalirea colii de hartie

mazgalirea-colii-de-hartie-1.jpg

Mazgalirea colii albe de hartie este absolut o experienta magica pentru copiii mici si ii va incanta cu siguranta.

Desene in creion pe o cutie oarecare

desene-in-creion-pe-o-cutie-oarecare.jpg

Nu este nimic mai interesant pentru cei mici in materie de desene in creion. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa procurati o cutie mare de carton si sa il lasati sa isi exerseze talentele de Picasso pe toate partile acesteia.

Desene in creion cu inimi mazgalite cu ajutorul unui sablon
Inimile desenate cu sablon sunt o modalitate distractiva de a explora desenul cu unelte si apoi pictura.

Este important sa nu punem presiune pe copii si sa ii lasam sa experimenteze  desenul in mod liber. Desenul poate fi o activitate distractiva si educativa pentru copiii foarte mici, si poate contribui la dezvoltarea abilitatilor lor artistice si la imbunatatirea creativitatii.

Idei de desene in creion pentru copiii mici din clasele primare

idei-de-desene-usoare-pentru-copiii-mici-din-clasele-elementare.jpg
Copiii din clasele primare sunt deja mai experimentati in desen si pot fi incurajati sa incerce desene mai complexe si detaliate. Iata cateva idei de desene usoare pentru copiii din clasele primare:

Desenarea unui peisaj
Copiii pot desena un peisaj simplu, cu cerul, soarele, norii, copacii si iarba, toate incluse pe aceeasi foaie de hartie. Acest lucru ii poate ajuta sa invete despre spatiu si perspectiva.

Desenarea unui animal
Copiii pot alege sa deseneze animale preferate, cum ar fi un catel, un motan, un urs sau un leu. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si la invatarea despre anatomia animalului.

Desenarea unui personaj din cartea preferata

desenarea-unui-personaj-din-cartea-preferata.png

Acest lucru poate fi o modalitate distractiva de a crea o legatura intre lectura si desenul preferat al copilului.

Desenarea unei flori sau a unui buchet de flori
Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de desen si la invatarea despre culori si forme.

Desenarea unui peisaj de iarna sau de vara

desenarea-unui-peisaj-de-iarna-sau-de-vara.jpg

Aceasta poate fi o modalitate distractiva de a invata despre anotimpuri si de a experimenta culorile.

Desenarea unui vehicul

desenarea-unui-vehicul.jpeg

Copiii pot alege sa deseneze o masina, un avion, un vas sau un tren. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si la invatarea despre forma si functiile vehiculului.

Desenarea unei imagini abstracte
Aceasta poate fi o modalitate distractiva de a experimenta cu forme si culori.

Este important sa incurajam copiii sa se bucure de desen si sa le oferim ocazia de a-si exprima creativitatea. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor artistice si la imbunatatirea imaginatiei.

Idei cool de desene in creion pentru copiii mai mari 

idei-cool-de-desene-in-creion-pentru-copiii-mai-mari.jpg

Pentru copiii mai mari, desenul in creion poate fi o modalitate distractiva de a-si exprima creativitatea si de a dezvolta abilitatile artistice. Iata cateva idei cool de desene in creion pentru copiii mai mari:

Portrete ale prietenilor sau ale membrilor familiei
Acest lucru poate fi o modalitate distractiva de a dezvolta abilitatile de observatie si de a experimenta cu diferite stiluri de desen.

Desenarea unor animale in detaliu
Copiii pot alege sa deseneze un leu, un elefant, un caine sau orice animal preferat. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si la invatarea despre anatomia animalului.

Desenarea unui peisaj urban

desenarea-unui-peisaj-urban.jpg

Copiii pot desena un oras, cu cladiri inalte, masini si oameni. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si la invatarea despre perspectiva si spatiu.

Desenarea unui personaj dintr-un film sau joc video preferat
Acest lucru poate fi o modalitate distractiva de a crea o legatura intre desen si interesele lor personale.

Desenarea unor vehicule sau masini in detaliu
Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si la invatarea despre forma si functiile vehiculelor.

Desenarea unui peisaj montan sau maritim

desenarea-unui-peisaj-montan-sau-maritim.jpg

Copiii pot desena munti, oceanul, barci sau plaje. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si la invatarea despre texturi si culori.

Desenarea unui personaj sau unui obiect in stil manga sau anime
Acest lucru poate fi o modalitate distractiva de a experimenta cu diferite stiluri de desen.

Desenarea unui peisaj dintr-un alt timp sau dintr-un alt univers

desenarea-unui-peisaj-dintr-un-alt-timp-sau-dintr-un-alt-univers.jpg

Copiii pot crea un peisaj inspirat de science-fiction sau fantezie, folosindu-si imaginatia si creativitatea.

Este important sa le oferim copiilor ocazia de a experimenta cu diferite stiluri si teme de desen. Aceasta poate ajuta la dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii lor si poate duce la descoperirea unor noi pasiuni si interese.

Idei de desene in creion pentru adolescenti

idei-de-desene-in-creion-pentru-adolescenti-1.jpg
Pentru adolescenti, desenul in creion poate fi o modalitate de a-si exprima creativitatea si un mod de a-si exprima chiar si sentimentele launtrice. 

KidsZone a facut cercetari si a compus o lista cu cele mai bune idei de desene in creion pentru adolescentii rebeli sau mai putin rebeli:

Portrete ale oamenilor celebri

portrete-ale-oamenilor-celebri.jpg

Adolescentii pot alege sa deseneze portrete ale unor personalitati cunoscute din istorie, cultura pop sau din domeniul lor preferat.

Desenarea unui personaj dintr-un film, joc video sau serie de televiziune preferata
Acest lucru poate fi o modalitate distractiva de a crea o legatura intre desen si interesele lor personale.

Desenarea unor peisaje naturale

desenarea-unor-peisaje-naturale.jpg

Adolescentii pot desena munti, oceanul, paduri sau alte peisaje naturale, folosindu-si abilitatile de observatie si de a crea texturi si culori.

Desenarea unui obiect in detaliu
Adolescentii pot alege sa deseneze un obiect preferat, precum o masina, un ceas, un telefon sau orice altceva care ii intereseaza. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie.

Desenarea unor figuri geometrice in perspectiva
Adolescentii pot invata sa deseneze cuburi, cilindri, sfere si alte forme geometrice in perspectiva, folosindu-si abilitatile matematice si vizuale.

Desenarea unor personaje din anime sau manga

desenarea-unor-personaje-din-anime-sau-manga.jpg

Adolescentii pot experimenta cu stilul de desen specific acestor genuri si pot dezvolta abilitati de desenare in stilul manga sau anime.

Desenarea unor ilustratii pentru o carte sau povestire
Adolescentii pot desena ilustratii pentru o carte preferata sau pot crea propriile lor povestiri si personaje.

Este important sa le oferim adolescentilor ocazia de a experimenta cu diferite stiluri si teme de desen si sa le permitem sa isi expuna gandurile si ideile asa cum doresc si simt ei. Aceasta poate ajuta la dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii lor si poate duce la descoperirea unor noi pasiuni si interese sau chiar ii poate forma ca adulti.

Beneficiile desenului in creion pentru copii

beneficiile-desenului-in-creion-pentru-copii.jpg

Desenul este coloana vertebrala a creatiei artistice. Intr-adevar. Si stim cu totii ca exista o multime de oameni in domenii legate de arta care nu deseneaza.

KidsZone doreste sa vada in cate moduri pot copiii beneficia de desenul in creion, si vi le prezinta in detaliu, in lista de mai jos:

  • Practicarea desenului ajuta la antrenarea ochiului sa vada ce este cu adevarat acolo si nu ceea ce copiii presupun ca este acolo.
  • Desenul ajuta la antrenamentul mainii sa fie confortabil cu folosirea ustensilelor de desen.
  • Desenarea este usor de inceput si oprit – se poate face oriunde, in orice moment. Copiii dumneavoastra nu au nevoie de un spatiu mare sau de o configuratie eleganta pentru a desena; trebuie doar sa fie dispusi sa o faca.
  • Realizarea de desene rapide este o modalitate excelenta de a-si incalzi creierul si mainile pentru orice tip de arta. Sau orice altceva. 
  • Stabilirea unei practici de desen atunci cand ei sunt mici poate pune bazele unui obicei de desen pe tot parcursul vietii. 

Desenul in creion este o activitate creativa si distractiva pentru copii de toate varstele. In timp ce deseneaza, copiii isi pot dezvolta multe parti ale corpului si abilitati, inclusiv:

Coordonarea mana-ochi
Cand deseneaza in creion, copiii trebuie sa-si coordoneze miscarile mainii cu ceea ce vad, invatand sa-si controleze mana pentru a crea linii si forme.

Dezvoltarea abilitatilor motorii fine
Desenul in creion poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine, care implica controlul fin al muschilor si nervilor din mana si degete. Aceste abilitati sunt importante pentru a face alte activitati, cum ar fi scrisul, imbracatul sau mancatul cu tacamuri.

Dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii

dezvoltarea-imaginatiei-si-a-creativitatii.

Cand copiii deseneaza in creion, isi folosesc imaginatia pentru a crea imagini si idei noi. Acest lucru poate stimula creativitatea lor si poate ajuta la dezvoltarea gandirii lor critice.

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare
Desenul in creion poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare, deoarece copiii pot folosi desenele lor pentru a comunica idei si sentimente.

Dezvoltarea abilitatilor de observatie
Cand deseneaza in creion, copiii trebuie sa observe lumea din jurul lor si sa invete sa deseneze ceea ce vad. Acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de observatie si la invatarea despre lumea lor.

Dezvoltarea abilitatilor de concentrare

dezvoltarea-abilitatilor-de-concentrare-1.jpg

Desenul in creion poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor de concentrare si de atentie la detalii, deoarece copiii trebuie sa fie atenti la fiecare linie si detaliu in timp ce deseneaza.

In plus, desenul in creion poate fi o modalitate de a reduce stresul si de a imbunatati starea de spirit. Copiii pot folosi desenul in creion ca pe o modalitate de a se relaxa si de a se destinde, iar acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra starii lor de spirit si asupra sanatatii lor mentale.

In general, desenul in creion poate fi o activitate benefica pentru copii, care poate ajuta la dezvoltarea multor parti ale corpului si abilitatilor, precum si la imbunatatirea starii lor de spirit si a imaginatiei lor.

Sunteti inspirat de aceste idei de desene in creion?

Previous article99 Idei de activitati si jocuri pentru copii de jucat in casa
Next article150+ Activitati de facut cu copii – In aer liber

2 COMMENTS

Comments are closed.