Muzica pentru copii este o categorie de muzica creata special pentru copii. Aceasta poate include o varietate de genuri muzicale, inclusiv muzica clasica, muzica populara, cantece de leagan, cantece pentru copii, muzica pentru copii cu scop educational si multe altele.

Muzica pentru copii poate fi o modalitate excelenta de a-i ajuta pe cei mici sa invete si sa se dezvolte. Multe cantece pentru copii au versuri simple, ritmuri distractive si sunete atractive care ii pot ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile de vorbire si de auz, precum si sa invete notiuni de baza precum culorile, numerele si animalele.

Muzica copii

Muzica pentru copii poate fi o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa se distreze si sa se relaxeze. Ascultarea muzicii poate ajuta la crearea unei atmosfere relaxante si pozitive, ceea ce poate fi benefic pentru copii, mai ales in situatiile in care se simt anxiosi sau nelinistiti.

Multe piese de muzica pentru copii sunt, de asemenea, incluse in diverse emisiuni si filme pentru copii, ceea ce poate fi o modalitate excelenta de a-i introduce pe cei mici in lumea muzicii si a artei. In plus, multe scoli si gradinite folosesc muzica pentru copii ca parte a programelor lor educationale, ceea ce poate fi o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa invete si sa se dezvolte.

In concluzie, muzica pentru copii este o categorie de muzica importanta, care poate aduce multe beneficii copiilor, cum ar fi dezvoltarea abilitatilor de vorbire si de auz, crearea unei atmosfere relaxante si pozitive si introducerea lor in lumea muzicii si a artei.

Muzica copii mici

muzica-copii-mici.jpgMuzica pentru copii mici, joaca un rol important in dezvoltarea lor cognitiva, emotionala si sociala. In aceasta categorie de muzica, se includ, de obicei, cantece de leagan, cantece cu sunete simple si melodii repetitive care sunt usor de retinut.

Cantecele de leagan sunt un exemplu clasic de muzica pentru copii mici, fiind o modalitate excelenta de a-i ajuta pe acestia sa se calmeze si sa adoarma. Acestea au un ritm lent si relaxant, cu versuri simple si cu o melodie dulce, care ajuta la crearea unei atmosfere calde si confortabile.

In plus, cantecele cu sunete simple si melodii repetitive sunt de asemenea foarte populare in muzica pentru copii mici, deoarece acestea ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor de auz si ritm. De asemenea, aceste cantece ajuta la crearea unei atmosfere distractive si pline de energie.

Muzica pentru copii mici poate fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i ajuta pe acestia sa invete si sa-si dezvolte abilitatile de limbaj. Multi compozitori de muzica pentru copii creeaza cantece cu versuri simple si repetitive, care ajuta la invatarea cuvintelor si a frazelor de baza. De asemenea, aceste cantece pot fi utilizate in combinatie cu imagini si cu gesturi, pentru a ajuta copiii sa inteleaga mai usor si sa retina mai bine informatiile.

KidsZone va prezinta cateva exemple de muzica pentru copii mici in randurile de mai jos:

Primavara
Mii de albine, sute de fluturi
Zeci de copii alearga pe camp
Mii de culori, sute de flori
Dar doar una e primavara}bis final.
Soarele-apare
Iarba rasare
Campu-nverzeste
Pomul infloreste
Pasarea canta, copilul zburda, ziua-i mai lunga si noaptea-i mai scurta.

A venit iarna
A venit, a venit iarna
Pe la usi pe la ferestri
A venit, a venit iarna
Cu colinde batranesti.
Refren:
Colindam, colindam iarna
Pe la case de romani
Colindam, colindam iarna
Pe la oameni dragi si buni.
Sa aveti colaci pe masa,
Acum de sarbatori,
Sa-i primiti cu drag in casa,
Pe unii colindatori.
Refren

In concluzie, muzica pentru copii mici poate avea multe beneficii pentru dezvoltarea lor, de la crearea unei atmosfere relaxante si pline de energie, pana la dezvoltarea abilitatilor lor de limbaj si de auz. In plus, muzica poate fi o modalitate distractiva si educativa pentru copiii mici de a invata si de a se bucura de lumea inconjuratoare.

Muzica de adormit copii

muzica-de-adormit-copii.jpgMuzica de adormit copii este o categorie speciala de muzica pentru copii, care este creata special pentru a-i ajuta pe cei mici sa se relaxeze si sa adoarma. Aceasta muzica este de obicei lenta, cu sunete blande si melodii usor de ascultat, care ajuta la reducerea nivelului de anxietate si la crearea unei atmosfere linistite.

Muzica de adormit copii este utilizata de multi parinti pentru a ajuta copiii sa adoarma mai usor si sa aiba un somn mai linistit. De obicei, acestea sunt compuse intr-un stil simplu si calm, cu instrumente precum pianul, chitara sau sunete naturale, cum ar fi sunetul ploii sau al valurilor.

Aceasta muzica poate fi de asemenea combinata cu tehnici de relaxare, cum ar fi respiratia profunda sau vizualizarea, pentru a ajuta la crearea unei atmosfere relaxante si placute pentru copii. In plus, multe albume de muzica pentru copii de adormit includ cantece de leagan si sunete de natura, care ajuta la crearea unei atmosfere linistitoare si confortabile pentru copii.

Muzica de adormit copii poate fi, de asemenea, utilizata ca parte a rutinei de somn pentru copii, pentru a-i ajuta sa-si dezvolte un program regulat de somn. Ascultarea muzicii de adormit in fiecare seara inainte de culcare poate deveni un semn pentru copii ca este timpul sa se pregateasca pentru somn, iar aceasta rutina poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii si la crearea unei atmosfere linistite si confortabile.

Exemple de muzica de leagan pentru copii:

Cantec de leagan
In patutul cel frumos, copilasul s-a culcat
Sta acoperit, doarme ca e obosit
Nani, nani, nani puisor
Iepurasul, papusica si catelul si pisica
Stau din joc si au atipit ca e ora de dormit
Nani, nani, nani puisor
Dorm si flori si pasarele, dorm si gaze mititele
Noaptea s-a lasat usor, dragul mamei puisor
Nani, nani, nani puisor.

Cea mai scumpa, versuri de Nichita Stanescu
Spune-mi care mama-anume
e cea mai scumpa e pe lume?
Puii toti au zis de pasari,
Zarzarii au zis de zarzari,
Pestisorii de pestoaica,
Ursuletii de ursoaica,
Serpisorii de serpoaica,
Tigrisorii de tigroaica,
Manjii toti au zis de iepe,
Firul cepii-a zis de cepe,
Nucii toti au zis de nuca,
Cucii toti au zis de cuca,
Toti pisoii, de pisica,
Iara eu, de-a mea mamica.
Orice mama e anume
Cea mai scumpa de pe lume!

Dormi nani, dormi puisor
Dormi nani, dormi puisor
Umbre se aduna in pridvor
Si din gradina prin geam, luna-ti zambeste pe-un ram
Iata, nu-i nimeni pe drum, pasari si flori dorm acum
Si canta un greier de dor
Dormi nani, dormi puisor
Usor, usor
In somnul tau ai deschis poarta de aur spre vis
Din prag te cheama un pitic cu barba de borangic
Vrea sa-ti arate un ratoi, trei ursuleti cu blani moi
Si un motan vanator
Dormi, puiul mamei, usor
Usor, usor.

Cantec de leagan
Dormi usor scump ingeras
Noaptea isi lasa valul sau
Peste-ochisori si obrajori
Si-ti spune dulce somn usor
Dormi usor, nu te speria
Luna rasare la feresti
Sa-ti spuna si ea, drag odor
Dormi usor, hai, dormi usor
Nani, nani puisor, a rasarit luna
Nani, nani scump odor, dormi cu mama acuma.

Noapte buna, de Cleopatra Stratan

Cum se lasa noaptea-n casa
Somnul vine la copii
Sa ne spuna NOAPTE BUNA
Si povesti la jucarii
In casuta lor micuta
Stau piticii neclintiti
Unde zana ii da mana
Printului si toti sunt fericiti
Printului si toti sunt fericiti
Iar din ceruri ii cununa
Luna plina de mister
Unde stele se aduna
Fara numar sus pe cer
In hainuta-i de vapaie
Si frumoasa ca un vis
Ne patrunde in odaie
Chiar de geamul nu mai e deschis
Chiar de geamul nu mai e deschis
Iar dimneata prinde viata
A povestilor eroi
Sta in soapta si ne-asteapta
Sa se joace, iar cu noi
Fiecare jucarie
Universul ei intreg
Are suflet si e vie
Numai cei maturi nu inteleg
Numai cei maturi nu inteleg.

Stralucesti Micuta Stea

Stralucesti micuta stea, dar ce esti nu pot afla
Stai deasupra norilor, diamant stralucitor
Stralucesti micuta stea, dar ce esti nu pot afla
Iar cand soarele-apus, si lumina lui s-a dus
Tu, micuta stralucesti, toata noaptea ma pazesti
Stralucesti micuta stea, dar ce esti nu pot afla
Tu din cer micuta stea, tragi cu ochiul prin perdea
Si de sus ma vei privi, pana zorii s-or ivi,
Stralucesti micuta stea, dar ce esti nu pot afla.

Cantec de leagan

Luna trece usor aripi de vis leganand
Si cu ea ratacind, din inalt stele vin
Parca ar spune veghind
Noapte buna copii!
Noapte buna, somn lin, copil dragalas
Fie-ti somnul senin, dragul mamei ingeras
Somn usor scump odor, langa tine voi sta
Toata noaptea cu dor, eu te voi legana.

In concluzie, muzica somn copii este o categorie importanta de muzica pentru copii, care poate ajuta la crearea unei atmosfere relaxante si linistite, reducerea nivelului de anxietate si la imbunatatirea somnului. Aceasta muzica poate fi utilizata ca parte a rutinei de somn pentru copii, pentru a ajuta la crearea unui program regulat de somn si la imbunatatirea calitatii somnului pentru cei mici.

Muzica copii de 2 ani

muzica-copii-2-ani.jpgMuzica pentru copii de 2 ani trebuie sa fie distractiva, captivanta si interactiva pentru a-i ajuta pe copii sa se dezvolte si sa invete, asa cum o fac si o mare parte dintre poezii pentru copii. Copiii de 2 ani sunt foarte receptivi la sunete si ritmuri si pot fi usor antrenati de muzica. In plus, muzica poate fi o modalitate excelenta de a dezvolta abilitatile cognitive si de comunicare ale copiilor.

Cand alegem muzica pentru copiii de 2 ani, este important sa alegem muzica cu un ritm clar si usor de urmat. De asemenea, este important sa alegem muzica cu versuri simple, care pot fi usor intelese si retinute de catre copii. Cantecele care includ numere, culori si animale sunt foarte populare pentru copiii de 2 ani, deoarece acestea sunt subiecte pe care copiii le pot recunoaste si intelege.

In plus, muzica pentru copii de 2 ani ar trebui sa fie interactiva si sa-i implice pe copii in cantat si dansat. Cantecele cu actiuni sau dansuri simple, cum ar fi sa sari sau sa faci miscari cu mainile, pot fi foarte distractive pentru copiii de 2 ani si ii ajuta sa se dezvolte din punct de vedere fizic si cognitiv.

Este important sa alegem muzica pentru copii de 2 ani care este adecvata pentru varsta lor si care este in concordanta cu valorile si normele sociale pe care dorim sa le incurajam. De exemplu, muzica pentru copii ar trebui sa fie pozitiva, sa incurajeze comportamente bune si sa fie adecvata pentru varsta lor.

Exemple de muzica pentru copii mici de 2 ani, veti gasi chiar in randurile de mai jos:

Oac oac diri diri dam 
Ce petrecere frumoasa
E la margine de lac.
Broscarimea bucuroasa
Are vin si cozonac.
Refren
Oac, oac, diri-diri-dam
Oac, oac, oac, oac, diri-diri-dam
(bis)
Un broscoi canta la cobza
Si o broasca la tambal
O broscuta mica, stramba
Vrea sa joace sus pe deal.
Refren
Oac, oac, diri-diri-dam
Oac, oac, oac, oac, diri-diri-dam
(bis)
Dintr-o trestie inalta
A iesit un caine schiop.
Broscarimea speriata
A luat-o la galop.
Refren
Oac, oac, diri-diri-dam
Oac, oac, oac , oac, diri-diri-dam
(bis)

Iepuras coconas
Iepuras coconas
A fugit peste imas.
Si s-a dus colo sus
Intr-o tufa s-a ascuns!
Iar Codau, caine rau,
L-a zgonit din cuibul sau.
Si-a plecat suparat,
Jos in codru-ntunecat!

Vulpe, tu mi-ai furat gasca
Vulpe, tu mi-ai furat gasca,
Da-mi-o inapoi, da-mi-o inapoi!
(bis)
Ca de nu, eu vin cu pusca
Si cu 3 copoi.
(bis)
Lele vulpe, fii cuminte,
Nu mai tot fura, nu mai tot fura!
(bis)
Gaste fripte si placinte
Nu-s de dumneata.
(bis)

In concluzie, muzica pentru copii de 2 ani ar trebui sa fie distractiva, captivanta si interactiva. Aceasta poate fi o modalitate excelenta de a dezvolta abilitatile cognitive si de comunicare ale copiilor si de a-i ajuta sa invete si sa se dezvolte. Este important sa alegem muzica adecvata pentru varsta lor si care este in concordanta cu valorile si normele sociale pe care dorim sa le incurajam.

Muzica copii de 3 ani

muzica-copii-3-ani.jpg

Muzica poate fi o modalitate distractiva si interactiva de a invata si dezvolta abilitati pentru copiii de 3 ani. La aceasta varsta, copiii au deja o intelegere a elementelor de baza ale muzicii, cum ar fi ritmul si tonul, dar inca se afla la inceputul procesului de dezvoltare a abilitatilor lor muzicale si de comunicare.

Muzica pentru copii de 3 ani ar trebui sa fie captivanta si stimulativa, cu un ritm usor de urmarit si versuri simple. Cantecele cu subiecte usor de inteles, cum ar fi culorile, numerele si animalele, pot fi excelente pentru a dezvolta vocabularul si intelegerea copiilor. In plus, cantecele cu actiuni simple sau dansuri pot fi distractive si interactive pentru copii, oferindu-le o modalitate de a se misca si de a se dezvolta fizic.

Cantecele de joc si rimele pot fi, de asemenea, excelente pentru copiii de 3 ani, oferindu-le o modalitate de a invata sa memoreze si sa recite. De exemplu, cantecele de joc cu numere sau litere pot ajuta copiii sa-si dezvolte abilitatile de numarare si de alfabetizare.

Muzica pentru copii de 3 ani ar trebui sa fie, de asemenea, adecvata pentru dezvoltarea lor sociala si emotionala. Cantecele despre prietenie, iubire si respect pot ajuta copiii sa-si dezvolte abilitatile de comunicare si empatie, precum si sa inteleaga valorile sociale.

In randurile de mai jos, KidsZone v-a pregatit cateva exemple de muzica pentru copiii de 3 ani:

Are mama o fetita
Are mama o fetita,
Cat un ghemotoc!
Are mama o fetita,
Frumusica foc!
Vesela si harnicuta,
Unde s-ar afla,
Parca e o furnicuta!
Asa e ea!
Si la scoala si acasa
Ea mereu da zor!
Fata mamii e voioasa
Si de ajutor!

A zis mama ca mi-o da
A zis mama ca mi-o da,
Valeleu, valeleu,
Zestre cand m-oi marita,
Valeu, valeu, valeleu.
Douazeci de perne mici,
Valeleu, valeleu,
Toate pline cu furnici,
Valeu, valeu, valeleu.
Douazeci de perne mari,
Valeleu, valeleu,
Toate pline cu tzantzari,
Valeu, valeu, valeleu.

A, a, a, acum e toamna, da!
A, a, a acum e toamna da.
Frunza in codru-ngalbeneste,
Iarba-n camp se vestejeste,
A, a, a acum e toamna da.
E, e, e placuta vreme e.
Mere, prune, nuci si pere
Noi avem dupa placere.
E, e, e placuta vreme e.
I, i, i veniti copii la vii.
Strugurele must se face
Si noua mustul ne place,
I, i, i veniti copii la vii.
O, o, o se duc cocorii stol.
Se duc cuci si randunele
Si ne pare rau de ele,
O, o, o se duc cocorii stol.

In plus, este important sa alegem muzica pentru copii de 3 ani care este adecvata pentru varsta lor si care este in concordanta cu valorile si normele sociale pe care dorim sa le incurajam. De exemplu, cantecele care incurajeaza comportamente pozitive, cum ar fi impartirea si respectul, pot fi foarte utile pentru copiii de 3 ani.

In concluzie, muzica pentru copii de 3 ani ar trebui sa fie captivanta, interactiva si adecvata pentru dezvoltarea lor muzicala, sociala si emotionala. Cantecele cu subiecte simple, actiuni sau dansuri si rime pot fi excelente pentru a-i ajuta pe copii sa invete si sa se dezvolte. Este important sa alegem muzica adecvata pentru varsta lor si care este in concordanta cu valorile si normele sociale pe care dorim sa le incurajam.

Muzica pentru copii de 7 ani

muzica-pentru-copii-de-7-ani.jpg

Muzica poate fi o modalitate minunata pentru copiii de 7 ani de a-si dezvolta abilitatile muzicale si de a-si explora interesele muzicale. In aceasta varsta, copiii sunt capabili sa inteleaga si sa aprecieze o varietate de stiluri muzicale si pot incepe sa-si dezvolte propriul gust muzical.

Muzica pentru copii de 7 ani ar trebui sa fie adecvata pentru nivelul lor de dezvoltare, dar ar trebui sa fie, de asemenea, destul de complexa pentru a-i provoca si a-i stimula. Cantecele cu versuri mai lungi si teme mai complexe pot fi bune pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile de intelegere a cuvintelor si de exprimare. De asemenea, cantecele cu aranjamente muzicale mai complexe pot fi bune pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile muzicale.

In aceasta varsta, copiii pot incepe sa invete instrumente muzicale, cum ar fi chitara sau pianul. Muzica instrumentala adecvata pentru copiii de 7 ani poate fi o modalitate minunata de a-i ajuta sa-si dezvolte abilitatile de coordonare si de a-si imbunatati concentrarea si atentia.

Muzica pentru copii de 7 ani ar trebui sa fie, de asemenea, adecvata pentru dezvoltarea lor sociala si emotionala. Cantecele despre prietenie, familie si respect pot fi bune pentru a-i ajuta pe copii sa invete despre relatiile sociale si sa dezvolte abilitatile lor de comunicare si empatie.

Mai jos, aveti cateva exemple de muzica de acest tip:

A plecat mama la piata
A plecat mama la piata x2
Cu pisica dupa ea
Ca sa ia intr-o cofita
Lapte, carne si cafea.
la la la…
Iata ca pisica noastra
S-a intalnit cu un soricel
Si l-a apucat de coada
Si-apoi s-a jucat cu el.
la la la…
A iesit dintr-o ograda
Azorica, un catel
Si pisica speriata
A uitat de soricel.
la la la…
„De ce te-ai speriat, pisico,
Si te-ai cocotat pe gard
Da-te jos nu-ti fie frica
Sunt catel civilizat? „
la la la…
„Fugi de aici mai Azorica
Ca nu esti civilizat
Esti murdar pe gat pe fata
Si-n urechi nu te-ai spalat! „
la la la…
Cu codita-ntre picioare
Azorica a plecat
Si de atunci inainte
Totdeauna s-a spalat.
la la la…

Pupaza din tei
Pu, pu, pu, strici mereu, somnul meu, pupaza din tei.
Las’ ca mi te prind motato si te-oi intreba ce vrei,
Cand ti-oi smulge coada toata si te-oi vinde pe cinci lei.
Pu, pu, pu, pu, pu, pu, chiar acu, o sa-ti viu de hac!
Si-ajungand la tei caciula peste cuib capcan-o fac.
Si-apoi, scotocind cu mana, prind de gat puiul de drac.
Ha, ha, ha, vezi asa, mi te-am prins, ca de mult ti-o coc!
Si la targ ajuns cu dansa, printre lume imi fac loc,
Strigand cat ma tine gura, sa se-auda-n iarmaroc:
Negustor, pupazi vand, marfa mea-i blanda ca un miel.
Dar un mos cu barba deasa, de unde-o fi fost de fel,
Imi croi cateva bete, luand pupaza cu el.
Ajutar, hai sariti! Hotii, mai, prada-un negustor.
Mosul insa, rupand sfoara, zvarle pupaza spre nor,
Si dihania, voioasa, o porni spre sat in zbor.
Astazi iar, pu, pu, pu, ca un drac, sus in tei la noi!
Poti sa canti la noi, spurcat-o pana-n veacul de apoi!
Nu mai fac negustorie cu motate de-alde voi.

In plus, muzica poate fi o modalitate minunata de a-i introduce pe copii la diverse culturi si stiluri muzicale din intreaga lume. Cantecele traditionale sau folclorice pot fi bune pentru a-i ajuta pe copii sa invete despre istoria si cultura altor tari si sa dezvolte aprecierea pentru diversitatea culturala.

In concluzie, muzica pentru copii de 10 ani ar trebui sa fie adecvata pentru nivelul lor de dezvoltare, dar destul de complexa pentru a-i provoca si a-i stimula. Cantecele cu versuri si teme mai complexe, muzica instrumentala si introducerea la diverse culturi si stiluri muzicale pot fi excelente pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile muzicale, sociale si emotionale.

Muzica pentru copii de 10 ani

muzica-pentru-copii-de-10-ani-1.jpg

Pentru copiii de 10 ani, muzica poate juca un rol important in dezvoltarea lor. In aceasta varsta, copiii sunt capabili sa inteleaga si sa aprecieze o varietate de genuri muzicale si pot incepe sa-si formeze propriile preferinte muzicale.

Muzica pentru copii de 10 ani ar trebui sa fie adecvata pentru nivelul lor de dezvoltare, dar ar trebui, de asemenea, sa le ofere o provocare pentru a-i ajuta sa-si dezvolte abilitatile muzicale. Cantecele cu teme mai complexe, versuri mai mature si aranjamente muzicale mai elaborate pot fi potrivite pentru a-i provoca si a-i stimula.

In aceasta varsta, copiii ar putea sa inceapa sa-si dezvolte interesul pentru instrumente muzicale si ar putea dori sa invete sa cante la un instrument. Cantecele care implica instrumente muzicale, cum ar fi chitara, pianul sau bateria, pot fi o modalitate minunata de a-i introduce pe copii la abilitatile instrumentale si de a-i incuraja sa isi dezvolte abilitatile muzicale.

Muzica pentru copii de 10 ani ar trebui sa fie, de asemenea, adecvata pentru dezvoltarea lor sociala si emotionala. Cantecele despre prietenie, familie, iubire si alte teme emotionale pot fi bune pentru a-i ajuta pe copii sa invete despre relatiile sociale si sa dezvolte abilitatile lor de comunicare si empatie. De asemenea, muzica poate fi o modalitate minunata de a-i ajuta pe copii sa-si exprime emotiile si sa-si dezvolte creativitatea.

Pe langa acestea, muzica poate fi, de asemenea, o modalitate minunata de a-i introduce pe copii la cultura si istoria muzicii. Cantecele traditionale si folclorice, precum si cele mai populare in diverse stiluri muzicale, pot fi bune pentru a-i ajuta pe copii sa invete despre istoria si cultura muzicii si sa dezvolte aprecierea pentru diversitatea culturala.

Iata doua exemple:
https://youtu.be/IO6gE9QWBIo

Cucule pasare sura
Cucule pasare sura, cuc
Cucule pasare sura, cuc
Ce tot canti la noi pe sura
Cuculeana logojana, cuc
Ce tot canti la noi pe sura
Cuculeana logojana, cuc.
Ori ti-e foame, ori ti-e sete, cuc
Ori ti-e foame, ori ti-e sete, cuc
Ori ti-e dor de codrul verde.
Cuculeana lugojana, cuc
Ori ti-e dor de codrul verde
Cuculeana lugojana, cuc.
Nu mi-e foame, nici mi-e sete, cuc
Nu mi-e foame, nici mi-e sete, cuc
Ci mi-e dor de codrul verde
Cuculeana logojana, cuc
Ci mi-e dor de codrul verde
Cuculeana logojana, cuc.

Drag mi-e jocul romanesc
Drag mie jocul romanesc,
Dar, nu stiu cum sa-l pornesc
Refren: Hei. hei, tra-la-la,
la, la, la, la, la, la, la
Bine de nu loi porni’
Eu rusine oi patii!!!
Refren: Hei, hei, tra-la-la
la, la, la, la, la, la, la
Nu, te ui-ta la cojoc
Ci te uita cum mai joc!!!!
Refren: hei, hei, tre-la-la
la, la, la, la, la, la, la.

In concluzie, muzica pentru copiii de 10 ani ar trebui sa fie adecvata pentru nivelul lor de dezvoltare, dar suficient de complexa pentru a-i provoca si a-i stimula. Cantecele cu teme si versuri mai mature, muzica instrumentala si introducerea la diverse culturi si stiluri muzicale pot fi excelente pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile muzicale, sociale si emotionale.

Muzica pentru copii de 11 ani

muzica-pentru-copii-de-11-ani-1.jpg

La varsta de 11 ani, copiii sunt capabili sa inteleaga si sa aprecieze o gama larga de genuri muzicale si pot incepe sa-si formeze propriile preferinte muzicale. Muzica pentru copii de 11 ani ar trebui sa fie adecvata pentru nivelul lor de dezvoltare, dar, de asemenea, sa le ofere o provocare pentru a-i ajuta sa-si dezvolte abilitatile muzicale.

In aceasta varsta, copiii sunt mai capabili sa distinga diferitele instrumente muzicale si sa inteleaga mai bine cum sunt utilizate in compozitii muzicale. Astfel, muzica pentru copii de 11 ani ar trebui sa includa piese muzicale care au aranjamente complexe de instrumente sau care pun un accent mai mare pe armonie si ritm.

De asemenea, copiii de 11 ani sunt capabili sa inteleaga mai bine versurile cantecelor si sa inteleaga mai bine mesajele transmise prin muzica. Astfel, muzica pentru copii de 11 ani poate sa includa cantece cu teme mai mature, precum relatii si probleme sociale, dar ar trebui sa fie intr-un mod accesibil pentru varsta lor.

Muzica pentru copii de 11 ani poate fi, de asemenea, o modalitate minunata de a-i introduce pe copii la cultura si istoria muzicii. Copiii de aceasta varsta pot invata despre diferitele genuri muzicale, precum rock, jazz, blues si hip-hop, si pot intelege istoria muzicii si evolutia ei de-a lungul timpului.

Pe langa acestea, muzica poate fi, de asemenea, o modalitate minunata de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte creativitatea si sa-si exprime emotiile. In aceasta varsta, copiii pot incepe sa scrie propriile lor piese muzicale sau sa incerce sa improvizeze pe instrumente. Muzica poate fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i ajuta pe copii sa invete despre diverse culturi si sa-si dezvolte aprecierea pentru diversitatea culturala.

Cateva exemple le regasiti in randurile de mai jos:

In padurea cu alune
In padurea cu alune
Aveau casa doi pitici
Vine pupaza si spune
Vreau sa stau si eu aici
Pu-pu-pu, pu-pu-pu
Vreau sa stau si eu aici. Bis.
Iata vine si o broscuta
Top, top, top sarind mereu
Daca e loc in casuta
Tare-as vrea sa stau si eu
Top-top-top, top-top-top
Tare-as vrea sa stau si eu. Bis.
Soricelul striga indata
Iata si eu am venit
Casa voastra e curata
Noroc, bine v-am gasit
Chit-chit-chit, chit-chit-chit
Noroc, bine v-am gasit. Bis.
Si-n casuta cea draguta
Stau vreo cinci prieteni mici
Soricelul si-o broscuta
Pupaza si doi pitici
Tra-la-la, tra-la-la
Stau vreo cinci prieteni mici. Bis.

Gainusa cea motata
Gainusa cea motata
Este tare ingamfata
Face-un ou la saptamana
Si se lauda o luna.
Refren:
Cotcodac, cotcodac!
Oua albe eu va fac
Cotcodac, cotcodac!
Oua pentru cozonac.
De atata-nfumurare
Face o larma ingrozitoare
De crezi ca s-a luat la sfada
Tot norodul din ograda.
Refren:
Cotcodac, cotcodac!
Veniti iute, nu mai pot
Cotcodac, cotcodac!

In concluzie, muzica pentru copiii de 11 ani ar trebui sa fie adecvata pentru nivelul lor de dezvoltare, dar suficient de complexa pentru a-i provoca si a-i stimula. Cantecele cu versuri mai mature, muzica instrumentala, introducerea la diverse culturi si stiluri muzicale si posibilitatea de a-si exprima creativitatea pot fi excelente pentru a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile muzicale si emotionale.

Muzica clasica pentru copii

muzica-clasica-pentru-copii.jpgMuzica clasica poate fi o modalitate excelenta de a introduce copiii la lumea muzicii si de a le dezvolta gustul pentru acest gen muzical. Muzica clasica pentru copii poate fi o experienta educativa si placuta, oferind beneficii pentru dezvoltarea lor cognitiva si emotionala.

In primul rand, muzica clasica poate ajuta la imbunatatirea abilitatilor cognitive ale copiilor, precum memoria, atentia si gandirea abstracta. Ascultarea muzicii clasice poate imbunatati, de asemenea, abilitatile de analiza si sinteza, care sunt esentiale pentru invatarea matematicii si a stiintelor.

In plus, muzica clasica poate ajuta la dezvoltarea emotionala a copiilor, ajutandu-i sa-si exprime emotiile si sa invete sa-si controleze starile de spirit. Muzica clasica poate avea un efect calmant si relaxant asupra copiilor, putand fi folosita ca o modalitate de a-i ajuta sa se calmeze si sa se concentreze in momentele de stres sau de anxietate.

Muzica clasica pentru copii poate fi, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i introduce pe copii la diversele instrumente muzicale, cum ar fi pianul, vioara, violoncelul sau flautul. Ascultarea muzicii clasice poate ajuta la dezvoltarea gustului pentru diferitele instrumente si poate stimula interesul copiilor pentru a invata sa cante sau sa invete sa cante la un instrument.

Exista o multime de piese muzicale clasice adecvate pentru copiii de toate varstele, de la compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach si Antonio Vivaldi. Pentru copiii mai mici, se pot folosi inregistrari care combina muzica clasica cu sunetele naturii sau mici povestioare pentru a le pastra interesul si atentia.

Exemple de muzica Mozart pentru copii:

In concluzie, muzica clasica poate fi o experienta minunata pentru copii si poate oferi beneficii pentru dezvoltarea lor cognitiva si emotionala. Ascultarea muzicii clasice poate fi o modalitate excelenta de a-i introduce pe copii la lumea muzicii si de a le dezvolta gustul pentru acest gen muzical, iar existenta de piese adecvate pentru copiii de toate varstele poate ajuta la imbogatirea experientelor lor muzicale.

Muzica pentru copii in limba engleza

muzica-pentru-copii-in-limba-engleza.jpegMuzica pentru copii in limba engleza este o modalitate excelenta de a-i introduce pe copii in limba engleza si de a-i ajuta sa invete si sa-si dezvolte abilitatile lingvistice intr-un mod distractiv si interactiv. Exista o multime de artisti si trupe care produc muzica pentru copii in limba engleza, iar aceasta poate fi gasita intr-o varietate de stiluri muzicale, de la pop la rock, folk si multe altele.

Muzica pentru copii in limba engleza poate fi o experienta placuta si educativa pentru copii, ajutandu-i sa invete cuvinte noi, expresii si constructii gramaticale intr-un mod distractiv si usor de retinut. De asemenea, muzica pentru copii poate ajuta la dezvoltarea abilitatilor lor de ascultare si pronuntie, ajutandu-i sa-si imbunatateasca abilitatile lingvistice in general.

Printre artistii si trupele care produc muzica pentru copii in limba engleza se numara Wiggles, Laurie Berkner, Raffi, Sharon, Lois si Bram si multe altele. Acesti artisti produc adesea melodii simple si repetitive, cu un vocabular usor si constructii gramaticale simple, care sunt usor de retinut si de cantat.

Exemple:

In concluzie, muzica pentru copii in limba engleza poate fi o modalitate excelenta de a-i introduce pe copii in limba engleza si de a-i ajuta sa-si dezvolte abilitatile lingvistice intr-un mod distractiv si interactiv. Exista o multime de artisti si trupe care produc muzica pentru copii in limba engleza, astfel incat parintii pot gasi cu usurinta melodii adecvate pentru copiii lor in functie de varsta si preferintele lor muzicale.

Muzica pentru copii crestina

muzica-pentru-copii-crestina.jpgMuzica pentru copii crestina este o forma de muzica care isi propune sa ii invete pe copii valorile si traditiile crestine. Acest gen de muzica are o istorie bogata si se bucura de o popularitate ridicata in randul familiilor crestine din intreaga lume.

Muzica pentru copii crestina include o varietate de stiluri muzicale, de la cantece de biserica traditionale la cantece moderne, rap, hip-hop sau rock. Mesajele din aceste cantece au la baza valorile crestine si biblice, cum ar fi iubirea, mila, bunatatea, iertarea, smerenia si multe altele.

In plus, muzica pentru copii crestina poate fi un mijloc important de educare religioasa pentru copii. Aceste cantece pot ajuta la dezvoltarea credintei lor si la intelegerea mai profunda a valorilor si traditiilor crestine. De asemenea, prin cantecele crestine, copiii pot invata despre personajele si povestile biblice si pot dezvolta o legatura puternica cu Dumnezeu.

Exemple:

Exemple de muzica crestina pentru copii Speranta:

In concluzie, muzica pentru copii crestina este o forma importanta de educatie religioasa si de dezvoltare a valorilor si traditiilor crestine. Aceste cantece pot fi gasite intr-o varietate de stiluri muzicale si pot fi interpretate de diferiti artisti si trupe, astfel incat parintii pot gasi cu usurinta cantece adecvate pentru copiii lor in functie de varsta si preferintele lor muzicale.

Muzica de Craciun pentru copii

muzica-de-craciun-pentru-copii.jpg

Muzica de Craciun pentru copii este o forma de muzica care este special creata pentru a sarbatori sezonul de Craciun. Aceste cantece sunt in general melodii traditionale si moderne, care aduc in prim-plan spiritul sarbatorii si mesajul de bucurie si iubire.

Printre cele mai populare cantece de Craciun in engleza, pentru copii se numara “Jingle Bells”, “Rudolph the Red-Nosed Reindeer”, “Silent Night”, “Santa Claus is Coming to Town”, “Feliz Navidad” si multe altele. Aceste cantece sunt interpretate de artisti consacrati in muzica pentru copii sau de catre coruri de copii.

Muzica de Craciun pentru copii poate fi un mod minunat de a introduce copiii la traditiile si obiceiurile sezonului de Craciun, exact asa cum o fac si indragitele poezii pentru copii. Aceste cantece pot fi o modalitate de a aduce in casa o atmosfera plina de bucurie si de a-i invata pe copii despre valorile Craciunului, precum dragostea, generozitatea si solidaritatea.

Alte exemple:

In concluzie, muzica de Craciun pentru copii este o modalitate minunata de a introduce copiii in traditiile si obiceiurile sezonului de Craciun, in timp ce ii invata despre valorile Craciunului, precum dragostea, generozitatea si solidaritatea. Aceste cantece pot fi gasite intr-o varietate de stiluri muzicale si pot fi interpretate de diferiti artisti si trupe, astfel incat parintii pot gasi cu usurinta cantece adecvate pentru copiii lor in functie de varsta si preferintele lor muzicale.

Muzica de copii de gradinita

muzica-de-copii-de-gradinita.jpg

Muzica pentru copii de gradinita este o forma de muzica creata special pentru copiii mici, cu scopul de a-i invata si distra in acelasi timp, facand parte chiar si din cele mai frumoase activitati pentru copii in casa. Aceasta muzica poate fi folosita in gradinite, acasa sau in orice alt loc unde se doreste sa se aduca o atmosfera plina de energie si de bucurie.

Muzica pentru copii de gradinita este de obicei compusa din cantece simple, cu versuri usor de invatat si ritmuri contagioase, care ii ajuta pe copii sa se simta implicati si sa cante impreuna cu alti copii sau cu adultii. De exemplu, aceste cantece pot include “Mica Rasfoiesc Frunzele”, “Alphabet Song”, “Twinkle, Twinkle, Little Star”, “The Wheels on the Bus”, “If You’re Happy and You Know It”, “The Itsy Bitsy Spider” si multe altele.

De obicei, aceste cantece sunt interpretate de catre artisti specializati in muzica pentru copii sau de coruri de copii, iar acompaniamentul muzical poate fi realizat cu ajutorul instrumentelor precum chitare, pian, tobe si alte instrumente.

Muzica pentru copii de gradinita are multiple beneficii pentru copii, precum imbunatatirea abilitatilor lor lingvistice si de comunicare, imbunatatirea coordonarii lor motorii si dezvoltarea abilitatilor sociale si de colaborare. De asemenea, aceasta poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la cresterea increderii in sine a copiilor.

Mai jos, aveti doua exemple de muzica pentru copiii de la gradinita:

Podul de piatra
Podul de piatra s-a daramat.
A venit apa si l-a luat.
Vom face altul
Pe rau, in jos.
Altul mai trainic si mai frumos.
(bis)

Alunelu, hai la joc
Alunelu, alunelu,
Hai la joc!
Sa ne fie,
Sa ne fie, cu noroc!
Cine-n hora o sa joace,
Mare, mare, se va face.
Cine n-o juca de fel,
Va ramane mititel!

In concluzie, muzica pentru copii de gradinita este o forma de muzica special creata pentru copiii mici, cu scopul de a-i distra si a-i invata in acelasi timp. Aceste cantece simple si ritmate pot avea beneficii multiple pentru copii, iar parintii si educatorii pot folosi aceasta muzica pentru a-i ajuta pe copii sa invete, sa se dezvolte si sa se distreze.

Cum vi se par aceste tipuri de muzica pentru copii?

Previous articlePovesti scurte pentru copii – Cele mai frumoase povesti pentru copii
Next articleCele mai distractive activitati cu copilul in casa