Alegerea unei scoli de calitate reprezinta una dintre cele mai mari provocari pe care le intampinam in calitate de parinti, pe parcursul educatiei copiilor nostri. Suntem constienti ca succesul sau esecul in aceasta alegere va influenta modul in care vor progresa in invatare de-a lungul anilor. Exista numeroase aspecte esentiale de avut in vedere atunci cand demaram procesul de selectie a scolilor. Prin urmare, va prezentam astazi cele mai semnificative dintre acestea, precum si cele mai bune scoli din Bucuresti, pentru a va ajuta sa va pregatiti in mod corespunzator in aceasta privinta.

In Bucuresti, exista numeroase scoli cu reputatie buna, iar evaluarea calitatii unei scoli poate depinde de criterii precum performantele academice, infrastructura, resursele disponibile, cadrele didactice si alti factori. Alegerea celei mai bune scoli pentru copilul tau poate fi o provocare, avand in vedere diversitatea ofertei educationale din Bucuresti. De aceea, am pregatit o lista cu cele mai bune scoli din Bucuresti care au fost recunoscute pentru calitatea lor educationala:

Table of Contents

Cele mai bune scoli din Bucuresti – Sectorul 1

Sectorul 1 al Bucurestiului adaposteste unele dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din capitala Romaniei. Aici, se gasesc scoli de excetie, recunoscute pentru standardele lor ridicate si pentru eforturile constante de a oferi educatie de calitate. Printre acestea se numara scoli cu traditie, care au reusit sa-si mentina reputatia in timp, dar si institutii noi, moderne si adaptate la nevoile elevilor contemporani. Elevii din Sectorul 1 au privilegiul de a beneficia de cadre didactice dedicate, infrastructura moderna si programe educationale inovatoare. In aceasta zona, educatia devine o experienta complexa si valoroasa, iar scolile se evidentiaza prin performante academice remarcabile si preocupare pentru dezvoltarea integrala a elevilor.

Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” – Scoala publica

Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” este o scoala de stat din Bucuresti, Romania. Se remarca ca o institutie de invatamant de prestigiu, specializata in informatica si stiintele exacte. Numele sau este un omagiu adus lui Tudor Vianu, important filosof si critic literar roman. Scoala are un profil distinct, concentrandu-se pe pregatirea elevilor in domeniul informaticii si al matematicii.

Elevii acestui colegiu au obtinut rezultate remarcabile in competitii nationale si internationale de informatica, matematica si stiinte. Dotarile scolii includ resurse tehnologice de ultima generatie, laboratoare bine echipate si o biblioteca extinsa. Corpul didactic este format din profesori calificati si dedicati, cu expertiza in disciplinele specifice colegiului. Pe langa curriculumul academic solid, colegiul promoveaza activitati extracurriculare, precum cluburi de programare si proiecte de cercetare, incurajand astfel dezvoltarea abilitatilor elevilor. Reputatia scolii se bazeaza pe calitatea invatamantului si pe succesul elevilor in diverse competitii si proiecte.

Adresa: Bucuresti, Sector 1, str. Arh. Ion Mincu, Romania
Telefon: 021-222-66-70
E-mail: [email protected]

Colegiul National “I.L. Caragiale” – Scoala de stat

Colegiul National Ion Luca Caragiale din sectorul 1 al Bucurestiului se distinge ca o institutie de invatamant prestigioasa, focalizata pe educarea elevilor in ciclul gimnazial si liceal. Prin procesul de modernizare, institutia si-a axat atentia pe dezvoltarea adultilor cu personalitati aliniate la valorile europene si mondiale. Elevii beneficiaza de numeroase oportunitati de a-si cultiva abilitatile, a-si stimula talentele si a explora interesele personale. Colegiul incurajeaza egalitatea de sanse pentru elevii proveniti din medii sociale diverse, indemnandu-i sa exploreze traditiile si valorile culturii romanesti intr-un context extins la nivel global.

Cu o infrastructura remarcabila pe o suprafata de 3.905 metri patrati, colegiul dispune de sali de clasa, cabinete, laboratoare, sali de sport, facilitati sportive in aer liber, o biblioteca bogata in 44.000 de volume, o sala de lectura moderna, capela si o sala de festivitati. Toate acestea sunt dotate cu tehnologie avansata si echipament informatic. Elevii se bucura si de facilitati aditionale, cum ar fi bufetul si cabinetul medical. Institutia este conectata la internet, dispune de o pagina web si beneficiaza de supraveghere video pentru securitate, acoperind curtea, gangurile si holurile. Oferta educationala include diverse domenii, de la Matematica si Informatica la Filologie, Stiinte ale Naturii si Stiinte Sociale, cu anumite clase oferind predare bilingva in limba engleza sau germana. Astfel, Colegiul National Ion Luca Caragiale se afirma ca un centru educational modern si divers, pregatit sa indrume elevii catre o integrare de succes in societatea contemporana.

Adresa: Calea Dorobantilor Nr. 163, Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax: 021/230.10.21
E-mail: [email protected] / [email protected]

Scoala Gimnaziala “I. Heliade Radulescu” – Scoala publica

Scoala Gimnaziala „Ion Heliade Radulescu”, aflata in Sectorul 1 al capitalei, se remarca prin prestigiu si o bogata istorie. Construita in stil neoromanesc, cladirea pastreaza farmecul datorita ornamentelor de ceramica smaltuita, balconului de lemn si turnuletului cu ceas. Elemente precum intrarile arcuite, feroneria gardului si fantana secata contribuie la atmosfera plina de istorie a scolii. Amplasata intr-o zona centrala, langa Biserica Mavrogheni si muzee precum Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul Geologic, scoala devine parte integranta a unui mediu cultural si istoric. Din 2004, cladirea este inclusa in lista monumentelor istorice a Institutului National al Monumentelor Istorice din Romania.

Cu personalitate juridica, Scoala Gimnaziala „Ion Heliade Radulescu” ofera invatamant de masa, inclusiv grupe pentru invatamantul prescolar si clase pentru invatamantul primar si gimnazial. Structura include 17 clase pentru nivelul primar, 11 pentru nivelul gimnazial si 6 grupe prescolare in doua locatii diferite. Rezultatele scolii sunt impresionante, cu un procent de promovabilitate de 100% la Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a VIII-a si un procent de 100% pentru cuprinderea absolventilor de clasa a VIII-a in licee. Scoala Gimnaziala „Ion Heliade Radulescu” ramane astfel un pilon al educatiei cu traditie si succes in Bucuresti.

Adresa: 1. Scoala I. H. Radulescu – str. Kiseleff nr. 5 sector 1 Bucuresti
Telefon / Fax: 021 316 36 33
Email: [email protected]

Liceul Teoretic “Scoala Europeana Bucuresti” – Scoala privata

Scoala Europeana din Bucuresti adopta strategii didactice pentru a promova o invatare de calitate. Aceasta faciliteaza nu doar achizitionarea de cunostinte teoretice, ci si dezvoltarea abilitatilor de documentare si cercetare, precum si a capacitatilor de comunicare si colaborare in echipa. Scoala promoveaza comunitatea intre elevi, parinti si profesori, oferind un mediu educational temeinic. Prin curriculumul sau, imbinand elemente nationale, britanice si internationale, se asigura formarea atat intelectuala, cat si comportamentala a elevilor. Gimnaziul devine un loc in care elevii se descopera, isi contureaza visurile si devin increzatori, sustinuti de o echipa de profesori armoniosi.

Oferta scolara acopera toate nivelurile, iar taxa scolara include cursuri obligatorii, resurse educationale, ore suplimentare si diverse activitati. Se acorda reduceri pentru familiile cu mai multi copii inscrisi si reduceri de fidelitate. Cheltuielile suplimentare includ uniforma scolara, echipamentul sportiv, rechizitele, activitati extrascolare si transportul, acesta din urma avand tarife diferentiate in functie de distanta. Liceul Teoretic „Scoala Europeana Bucuresti” ofera si programul de diploma IBDP, aducand la un nivel superior imbinarea curriculumului national cu elemente britanice si practici internationale. Modalitatea de plata se realizeaza in transe, iar scoala asigura si servicii de transport pentru elevi. Taxele scolare incep de la 10.450 € si pot depasi 16.450 €.

Scoala primara:
Adresa: Str.Baiculesti nr.33, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021.311.77.70 / 0725.224.229; Fax: 021.311.77.74
Email: [email protected]

Scoala gimnaziala:
Adresa: B-dul Expozitiei nr.24D, sector 1, Bucuresti
Telefon: 031.438.12.12/ 0720.068.490
E-mail: [email protected]

Liceu
Adresa: B-dul Expozitiei nr.24D, sector 1, Bucuresti
Telefon: 031.438.12.12/ 0720.068.490
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala “Ioanid” – Scoala privata

Scoala particulara Ioanid din Sectorul 1 ofera o “educatie aleasa” adaptata cerintelor contemporane, reprezentand un mediu educational in care elevii se pot dezvolta pe toate planurile. Scoala se conformeaza Curriculum-ului National pentru Invatamantul Primar si dispune de facilitati moderne, spatii generoase pentru educatie si relaxare, precum si cadre didactice cu experienta nationala si internationala. Abordarea educationala de la Ioanid vizeaza dezvoltarea integrala a elevilor, incurajand invatarea prin experiment, explorare si descoperire. Procesul instructiv-educativ este sustinut de tehnici moderne, creative si interactive, cu accent pe implicarea elevului si utilizarea materialelor didactice inovatoare.

Elevii din clasele a VIII-a beneficiaza de un orar personalizat, cu pregatire intensiva pentru disciplinele de examen. Activitatile la limba si literatura romana, precum si la matematica, sunt coordonate de profesorii de la clasa, in colaborare cu profesori de liceu cu experienta in elaborarea testelor de evaluare. Se acorda o atentie deosebita studiului individual si odihnei pentru asigurarea succesului la examenele nationale. In Scoala Gimnaziala Ioanid, este implementat Programul Anilor Primari furnizat de Bacalaureatul International (IB), un curriculum international ce completeaza curriculum-ul national. Limba engleza este considerata limba de studiu, nu secundara, iar programul se bazeaza pe teoria constructivista a invatarii, promovand activitatea elevului prin descoperire, experimentare si rezolvarea de probleme. Taxa scolara incepe de la 12.300 Euro/an scolar.

Scoala primara:
Adresa: Str. Nicolae Iorga, nr. 21, Bucuresti
Telefon: 0758.054.401
E-mail: [email protected]

Scoala gimnaziala
Adresa: Str. G-ral Budisteanu, nr. 15, Sector 1, Bucuresti
Telefon: 0758.054.438
E-mail: [email protected]

Liceu:
Adresa: Calea Grivitei nr.1 (intersectie cu Calea Victoriei),
Sector 1, Bucuresti
Telefon: 0747.272.201
E-mail: [email protected]

Liceul Teoretic “Scoala Mea” – Scoala privata

Scoala Mea se prezinta ca o alternativa extinsa la invatamantul public romanesc, oferind o educatie holistica care combina performanta scolara cu integrarea sociala si dezvoltarea inteligentei emotionale. Cu o experienta de peste 18 ani in domeniul educatiei, Liceul Teoretic Scoala Mea isi propune sa educe indivizi activi social, independenti, responsabili, cooperanti si increzatori. Institutia se mandreste cu calitatea actului educational, concentrandu-se pe dezvoltarea armonioasa a elevilor. Viziunea, misiunea si strategiile educationale urmaresc succesul scolar in conformitate cu standardele sistemelor educationale romanesc si britanic. Pentru invatamantul primar, Scoala Mea ofera un program echilibrat, bazat pe Curriculumul National, insotit de un intensiv studiu al limbii engleze cu un continut britanic.

Educatia la nivel gimnazial aduce un program academic riguros si provocator, incluzand programele Cambridge pentru Stiinte si Limba Engleza. Activitatile extracurriculare extinse, impreuna cu formarea academica, asigura accesul la studii liceale in institutii de top nationale si internationale. Liceul Teoretic Scoala Mea isi asuma rolul de a educa elevii in spiritul respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, contribuind la formarea unor indivizi capabili sa creeze si sa transmita valori. Programele de invatamant liceal dezvolta competente esentiale pentru integrarea cu succes in mediul universitar, fiind centrate pe interdisciplinaritate si performanta.

Taxa de scolarizare incepe de la 8000 de euro/an scolar. In ansamblu, Scoala Mea propune o abordare educationala complexa, orientata spre pregatirea elevilor pentru societatea globala, promovand principii precum Individualitatea, Identitatea, Integritatea, Inovatia si Internationalismul.

Adresa: Str. Valiug, nr. 12-18, Bucuresti
Secretariat: 0376.203.079
E-mail: [email protected]
Inscrieri: 0722.223.309
E-mail: [email protected]

Liceul Teoretic National – Scoala privata

Liceul Teoretic National din sectorul 1 al Bucurestiului este o institutie privata de invatamant care ofera un model educational cuprinzator pentru elevii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Cu o taxa anuala de scolarizare de 10,500 € pentru nivelul primar, 12,160 € pentru gimnaziu si 12,800 € – 13,000 € pentru liceu, scoala se angajeaza sa dezvolte competente si cunostinte intr-o varietate de domenii. Pachetul educational include cursurile planului cadru la nivel national, imbunatatite cu ore de limba engleza, informatica si TIC. Elevii beneficiaza si de pregatire suplimentara pentru Evaluarile Nationale si certificarile Cambridge, precum si de consiliere psihologica.

Oferta educationala pentru gimnaziu se concentreaza pe dezvoltarea lingvistica, gandirea structurata, abordarea pluridisciplinara a cunoasterii, managementul timpului si formarea unui set de valori democratice. In clasele a VII-a si a VIII-a, accentul se pune pe orientarea scolara si profesionala, ajutand elevii sa-si descopere aspiratiile si talentele.

La nivelul liceal, elevii pot alege intre profilul real si profilul uman, fiecare avand specializari precum Matematica-Informatica, Stiinte ale Naturii sau Filologie. Competentele cheie dezvoltate la acest nivel includ comunicarea, competente matematice si stiintifice, abilitati digitale si initiativa antreprenoriala. Taxa de scolarizare anuala pentru liceu variaza intre 12,800 € si 13,000 €, iar pachetul educational include, pe langa cursurile planului cadru, ore de limba engleza, informatica, consultatii individuale si obtinerea certificarilor Cambridge si ECDL.

Adresa: Str. Buzesti nr. 14-18, sector 1, Bucuresti 011014
E-mail: [email protected]
Email: [email protected]
Tel: +40 720 000 171

Scoala Gimnaziala “Genesis” – Scoala privata

Genesis College, institutie de invatamant acreditata, s-a alaturat organizatiei International Baccalaureate (IB), fiind in proces de obtinere a acreditarii IB la nivel global. Infiintata in 2000, cu o gradinita ce ofera educatie timpurie de calitate, Genesis si-a extins apoi oferta educationala in 2002 cu o scoala primara si in 2007 cu o scoala gimnaziala. Obtinand acreditare in 2006 pentru gradinita si ciclul primar, Genesis a devenit prima scoala privata acreditata din Bucuresti.

Scoala se angajeaza sa ofere un mediu sigur si inspirational, dezvoltand abilitatile elevilor pentru a-si atinge potentialul. Tarifele incep de la 10.900 euro pe an. Cu un curriculum integrat si resurse adecvate, Genesis isi propune sa ofere elevilor o baza solida pentru viitor. Cu angajamentul fata de excelenta si participarea activa in comunitate, institutia continua sa contribuie la dezvoltarea elevilor si sa ofere o educatie de calitate in cadrul unei comunitati in crestere.

Adresa: Soseaua Straulesti 89A sector 1, Bucuresti (Zona Baneasa), Bucuresti
Telefon: 0725 443 800
E-mail: [email protected]

Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” – Scoala publica

Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, situat pe bulevardul Ion Mihalache, nr. 126, intr-o zona centrala, se remarca prin contributia sa la formarea unor generatii de absolventi de succes. Cu o traditie de a produce lideri nu doar in tara, ci si la nivel international, liceul se bucura de prestigiu in comunitatea sa. Numerosi fosti elevi au ajuns in functii de responsabilitate la NASA, in politica in tara sau in alte tari europene.

Scoala dispune de facilitati moderne, inclusiv laboratoare bine echipate si sali de clasa dotate cu calculatoare si videoproiectoare. Elevii beneficiaza si de servicii medicale oferite in cele doua cabinete, medicina generala si stomatologie, precum si de consiliere in diverse domenii, cum ar fi autocunoasterea, informatii despre cariera si ghiduri pentru admiterea la liceu sau la facultate. Astfel, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” se distinge nu doar prin performantele academice, ci si prin sprijinul extins oferit elevilor pentru dezvoltarea personala si profesionala.

Adresa: B-dul Ion Mihalache (fost “1 Mai” ), nr. 126, sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax: 021-224.20.26
Mail: [email protected]

Liceul Teoretic „Sfintii Trei Ierarhi” – Scoala privata

Liceul Teoretic cu profil pedagogic “Nicolae Iorga” se angajeaza intr-un proiect educational amplu, ancorat in principiile traditiei scolii romanesti si invataturilor Sfintilor Parinti, actualizate pentru a raspunde cerintelor societatii contemporane. Cu o participare remarcabila la olimpiade si concursuri, 29% dintre elevi au reprezentat scoala la nivel municipal si national. Principiile pedagogice promovate includ imbinarea metodelor clasice cu cele moderne, recurgand la invataturile traditionale si moralele crestin-ortodoxe. Organizarea scolii se concentreaza pe clase cu efective reduse, asigurand atentie personalizata si dezvoltarea abilitatilor de invatare pe parcursul vietii.

Scoala adopta o abordare educationala incluziva pentru copiii cu dizabilitati sau din medii sociale defavorizate si promoveaza libertatea de gandire si exprimare. Principiile implicate in procesul educational responsabilizeaza toate partile implicate, inclusiv cadrele didactice bine pregatite, recunoscute si recompensate pentru devotamentul lor. Pentru a asigura accesibilitatea, pachetele de scolarizare sunt concepute in functie de principiul ca veniturile parintilor nu trebuie sa fie un criteriu de selectie. Se aplica reduceri progresive in functie de numarul de copii inscrisi, promovand astfel diversitatea si echitatea in cadrul scolii. Aceasta abordare reflecta angajamentul scolii pentru furnizarea unei educatii de calitate, echitabile si incluzive.

Cele mai bune scoli din Bucuresti – Sectorul 2

Sectorul 2 al Bucurestiului se distinge prin cateva dintre cele mai bune scoli din oras. Elevii beneficiaza de facilitati moderne si programe educationale de inalta calitate. Cadrele didactice dedicate si activitatile extracurriculare variate completeaza oferta educationala a acestui sector, facandu-l o alegere deosebita pentru parintii interesati de calitatea invatamantului. Astfel, in analiza celor mai bune scoli din Bucuresti, Sectorul 2 se remarca prin contributia sa semnificativa la formarea unei generatii de tineri bine pregatiti pentru viitor.

Scoala Gimnaziala “Maria Rosetti” – Scoala publica

Scoala gimnaziala “Maria Rosetti,” cu o istorie de peste 60 de ani, este considerata una dintre institutiile prestigioase din Bucuresti, dobandindu-si reputatia prin rezultatele remarcabile obtinute la olimpiade si concursuri scolare. Amplasata intr-o zona linistita din Cartierul Floreasca, scoala gazduieste peste 900 de elevi in 36 de clase, avand un colectiv de cadre didactice recunoscut in sectorul 2 al capitalei. Institutia este acreditata de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si urmeaza un curriculum national, oferind predare in limba romana. Comunicarea zilnica si prompta a rezultatelor evaluarilor, absentelor si observatiilor profesorilor catre parinti este o prioritate. Scoala ofera programe intensive pentru elevii talentati si suplimentare pentru cei cu progres scolar mai lent, acordand burse elevilor cu rezultate remarcabile.

Activitatile extracurriculare, precum excursiile, proiectele educationale si vizitele la muzee, imbogatesc experienta elevilor. Serviciile de consiliere si orientare, inclusiv cabinetul de asistenta psihopedagogica, promoveaza dezvoltarea holistica a elevilor, asigurandu-le suportul necesar adaptarii la mediu scolar. Infrastructura scolii include 19 sali de clasa complet echipate, laboratoare de informatica, servicii de sanatate, precum cabinet medical si stomatologic, si facilitati pentru educatie fizica, inclusiv sala si teren de sport. Biblioteca ofera acces la peste 16.458 de titluri, contribuind semnificativ la formarea elevilor. Scoala “Maria Rosetti” se preocupa de educatia integrala a elevilor sai, oferind facilitati si resurse pentru o experienta educativa de calitate sub indrumarea unor profesori dedicati.

Adresa: Str. Garibaldi nr.3, Sector 2, Bucuresti
Telefon/ Fax: 021.230.52.76
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala nr. 49 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala nr. 49 a fost infiintata si deschisa la 1 septembrie 1957. Construita de Primaria sectorului 2, scoala initiala avea un singur corp cu parter si doua etaje, functionand cu trei clase paralele pentru fiecare an de studiu. Din cauza spatiului restrans (15 sali de clasa), activitatea scolii se desfasura in doua schimburi, cu clasele primare in timpul diminetii si cele gimnaziale in timpul dupa-amiezii. Limbile straine studiate initial au fost italiana si franceza, ulterior trecand la engleza si franceza.

Astazi, scoala dispune de laboratoare bine dotate pentru chimie, fizica, informatica si biologie, cu acces la internet si table interactive. Biblioteca bogata, cu peste 30.000 de volume, si sala de lectura completeaza resursele educationale. Serviciile de sanatate, inclusiv cabinetul medical si cel de asistenta psihopedagogica, sunt oferite elevilor. Intre 2009 si 2011, scoala a fost extinsa si reabilitata, adaugandu-se sase sali de clasa si o sala de sport prin programul BEI. In 2022, procesul de modernizare a fost finalizat, toate salile de clasa fiind echipate cu mobilier nou, calculatoare si table inteligente. Astfel, Scoala Gimnaziala nr. 49 continua sa evolueze si sa ofere un mediu educational modern si adaptat nevoilor elevilor.

Adresa: Strada Vatra Luminoasa nr. 99 Sector2, Bucuresti
Telefon: (021) 250-24-44
Mail: [email protected]

Liceul Pedagogic “Anastasia Popescu” – Scoala privata

Scoala Gimnaziala “Anastasia Popescu” continua traditia programului “Arc-en-Ciel”, aplicand curriculum-ul national si adaugand studiul a trei limbi straine: engleza, franceza si germana. Elevii beneficiaza de ateliere si cluburi din gradinita, cum ar fi arte plastice, muzica instrumentala si corala, teatru, jurnalism, atletism, dans sportiv, Karate si programul Mind Lab. Fiecare clasa are aproximativ 25 de elevi, iar temele sunt pregatite in scoala, cu indrumarea atenta a cadrelor didactice.

Scoala se implica in proiecte locale, nationale si internationale, facilitand schimburi de experienta si parteneriate scolare intre elevi si profesori. Activitatile extracurriculare sunt o componenta esentiala, incluzand vizionari de spectacole, excursii la muzee, tabere tematice si programul “Arc-en-Ciel Estival” desfasurat in lunile iulie si august, adresat copiilor cu varste intre 2 si 14 ani. Curriculum-ul liceal include materii precum Limba si Comunicare, Matematica si Stiintele Naturii, Om si Societate, Arte, Educatie Fizica, si Tehnologii. In completarea ofertei educationale se desfasoara activitati de voluntariat, evenimente culturale, participare la targuri si expozitii, precum si vizite la muzee si activitati sociale. Taxele scolare variaza, fiind de 6000 EUR/an pentru clasele I-IV si 6500 EUR/an pentru clasele V-VIII.

Scoala Gimnaziala nr. 56 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 56 reprezinta o institutie publica de invatamant preuniversitar angajata in sustinerea procesului de invatare al tuturor elevilor. Colaborand cu autoritatile publice, parintii si comunitatea locala, scoala adopta o cultura organizationala axata pe rezultate, fundamentata pe o politica educationala de inalta calitate. Directiile strategice includ extinderea implicarii angajatilor in luarea deciziilor, promovarea spiritului de echipa si recunoasterea contributiei individuale la succesul colectiv.

Scoala Gimnaziala Nr. 56 a demonstrat de-a lungul timpului excelenta in competitiile scolare, obtinand premii si medalii prestigioase in diverse concursuri si activitati extracurriculare. Principiile fundamentale ale institutiei sunt respectul pentru valori si orientarea constanta catre obtinerea de rezultate notabile. Aceasta abordare consolidata reflecta angajamentul scolii pentru furnizarea unei educatii de calitate si pentru cultivarea unui mediu de invatare prosper si respectuos.

Adresa: Bld. Pache Protopopescu 109A, Sector 2 Bucuresti
Telefon: 021-252.41.25/0733-087-815
E-mail: [email protected]

Colegiul National Spiru Haret – Scoala de stat

Misiunea Colegiului National “Spiru Haret” este axata pe pregatirea elevilor pentru a deveni cetateni responsabili si competitivi, promovand adaptabilitatea la schimbare, eficienta, creativitatea si performanta in domeniile alese. Institutia se angajeaza sa sprijine elevii in descoperirea si valorificarea potentialului lor, oferind indrumare pentru dezvoltarea lor in vederea succesului profesional si social. Colegiul adopta un demers educational orientat catre formarea deprinderilor de munca intelectuala, subliniind importanta invatarii continue si a educatiei permanente. O atentie deosebita se acorda crearii unui climat propice desfasurarii activitatilor instructiv-educative. Educatia si formarea elevilor in colegiu respecta standarde stiintifice ridicate, indiferent de profilul ales (real sau uman), asigurand excelenta intr-o gama variata de domenii.

Dotarile colegiului includ laboratoare bine echipate pentru chimie, informatica, biologie si fizica, conectate la internet. De asemenea, exista facilitati sportive, precum sali de sport, terenuri de sport, sala de fitness si mese de ping-pong, contribuind la dezvoltarea holistica a elevilor. Colegiul “Spiru Haret” isi pastreaza traditia de peste 100 de ani ca o scoala a elitelor romanesti.

Adresa: Strada Italiana Nr. 17, Sector 2, Bucuresti
Tel: 021 313 64 62
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala nr.307 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 307 a fost infiintata in septembrie 1986 si este una dintre cele mai recente scoli din Bucuresti. Situata in Sectorul 2, intre Calea Mosilor si Bulevardul Stefan cel Mare, cladirea scolii are 3 etaje si include 20 de sali de clasa, un cabinet modern de informatica, un cabinet psihopedagogic, o biblioteca, cancelarie, cabinet medical si alte facilitati, totalizand 2040 mp. Scoala gazduieste aproximativ 860 de elevi, avand un corp didactic format din 16 profesori pentru invatamantul primar si 34 de profesori pentru invatamantul gimnazial.

Cu profesionalism, tact pedagogic, pregatire stiintifica si psiho-pedagogica, dar si cu o profunda dedicare fata de meserie si iubire pentru copii, cadrele didactice au contribuit la formarea unei scoli de prestigiu. Scoala Gimnaziala Nr. 307 se bucura de un renume remarcabil, situandu-se printre primele in clasamentul unitatilor scolare din Bucuresti.

Strada Luncsoara 3, Sector 2, Bucuresti
Tel: 021/210.00.12
E-mail: [email protected]

Colegiul National “Scoala Centrala”

Colegiul National Scoala Centrala reprezinta o institutie de invatamant public ce acopera nivelurile prescolar, primar, gimnazial si liceal in Sectorul 2 al Bucurestiului, Romania. Ofera educatie pentru elevii din clasele 0 pana la clasa a 12-a, cuprinzand astfel toate etapele invatamantului, de la prescolar la liceu. Scoala Centrala este recunoscuta ca fiind una dintre scolile bune pana la foarte bune din punct de vedere educational in Bucuresti si la nivel national in Romania. Aceasta recunoastere se reflecta atat in mediile de admitere la liceu, cat si in performantele intelectuale remarcabile ale elevilor la diverse olimpiade si concursuri scolare, atat la nivel national, cat si international.

Adresa: Str Icoanei 3-5, Sector 2, Bucuresti
E-mail: [email protected]
Tel.: 0212118484/0787.288.528

Scoala Gimnaziala Iancului – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala “Iancului” a fost infiintata la 1 noiembrie 1882 si este amplasata in sectorul 2 al Bucurestiului. Intr-un mediu extrem de prietenos, dotat cu facilitati moderne, precum 13 sali de clasa, 2 laboratoare, 3 cabinete, o biblioteca, un cabinet de consiliere psihopedagogica si un cabinet de asistenta medicala, cei aproximativ 700 de elevi depun eforturi constante pentru a obtine rezultate remarcabile si pentru a fi apreciati la nivel municipal si national. Oferta curriculara a Scolii Gimnaziale “Iancului” respecta Planul-Cadru conform OMEN 3.371/12.03.2013 privind aprobarea planurilor-cadru pentru invatamantul primar si Metodologia aplicarii planurilor-cadru de invatamant.

Adresa: Bd. Pache Protopopescu Nr.50 Bucuresti, Sector 2
Telefon: 021.252.22.60
Email: [email protected] / [email protected]

Cele mai bune scoli din Bucuresti – Sectorul 3

Educatia devine un pilon esential in modelarea viitorului copiilor nostri. Cu numeroase optiuni de scoli atat de stat, cat si private, parintii din Sectorul 3 al Bucurestiului se confrunta cu o alegere dificila, dar plina de promisiuni pentru micutii lor. In lista de mai jos, am enumerat cele mai bune scoli atat de stat cat si private, care au prins radacini in comunitatea locala. Un aspect deosebit de important este faptul ca aceste scoli nu sunt doar locuri de invatare, ci devin adevarate camine educationale, aproape de casele familiilor lor.

Scoala Gimnaziala Nr. 88 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala nr. 88 din sectorul 3 Bucuresti, este denumita popular “Scoala cu clasele I-VIII nr. 88” sau “Scoala Gimnaziala nr. 88 Mihai Viteazul,” perioada de functionare fiind intre anii 2009 si 2012. Localizata in pitorescul cartier Balta Alba, aceasta are o istorie bogata, isi are originile in vechea scoala primara a comunei Dudesti-Cioplea. In faza sa initiala, institutia functiona in cladirea primariei, situata atunci pe terenul actualului sediu al statiei de metrou Nicolae Grigorescu-Ilioara. De-a lungul anilor, scoala si-a dezvoltat identitatea proprie si si-a consolidat pozitia in comunitatea locala, devenind un centru educational important.

Un aspect notabil al Scolii Gimnaziale nr. 88 este dotarea sa moderna si preocuparea pentru securitatea elevilor si personalului. Sistemul de supraveghere include camere video cu circuit inchis, utilizand echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision. Aceasta tehnologie de varf asigura un mediu sigur si securizat in cadrul scolii, contribuind la increderea parintilor in bunastarea si educatia copiilor lor. Scoala promoveaza, de asemenea, valori educationale solide si ofera elevilor oportunitati diverse pentru dezvoltare personala si academica. Cu un cadru didactic dedicat si un curriculum bine structurat, Scoala Gimnaziala nr. 88 isi propune sa pregateasca elevii pentru provocarile viitorului, incurajand excelenta si inovarea in invatare. Astfel, aceasta ramane un pol de invatamant de incredere si respectat in comunitatea sa extinsa.

Adresa: Str. Odobesti nr. 3
Telefon/ Fax: 021,348,04,45
[email protected]

Liceul Teoretic “Dante Alighieri” – Scoala de stat

Liceul “Dante Alighieri” reprezinta o continuare a traditiei educationale din perioada 1958-1989 si s-a impus ca o institutie de invatamant de incredere incepand cu 1990. Devenind liceu teoretic cu clase bilingve (romana-italiana), scoala se distinge prin dotarile moderne, incluzand echipamente didactice avansate si spatii culturale si sociale generoase, precum cabine ultradotate cu tehnologie informationala si de comunicare, laboratoare conectate la internet, baza sportiva completa, bazin de inot si zone verzi pentru recreere.

Cu un numar de 870 de elevi, liceul ofera filiere teoretice (real si uman) cu specializari variate, inclusiv matematica-informatica, stiinte ale naturii si filologie. In plus, exista si clase de gimnaziu cu predare intensiva in italiana. In cadrul invatamantului primar, se acorda o atentie deosebita minoritatii italiene, cu clase pregatitoare si clase gimnaziale unde predarea se face in limba materna italiana. Pe langa curriculumul academic, elevii au oportunitatea de a participa la cursuri de inot, adresate atat incepatorilor, cat si celor avansati. Liceul “Dante Alighieri” ramane angajat in oferirea unei educatii de calitate, adaptata nevoilor contemporane.

Adresa: Aleea Fuiorului nr. 9, Sector 3, Bucuresti
Tel: (021) 348 19 50
Email: [email protected]

Scoala Gimnaziala “Leonardo Da Vinci” – Scoala publica

Scoala Gimnaziala Leonardo Da Vinci se afla pe Strada Gheorghe Petrascu nr. 55, Sector 3, Bucuresti, fiind un centru educativ modern si bine echipat. Cu un total de 27 de sali de clasa, laboratoare dedicate chimiei si biologiei, doua cabinete de informatica, precum si un cabinet consilier psihopedagog si unul medical, scoala ofera o infrastructura complexa pentru dezvoltarea holistica a elevilor. De asemenea, dispune de un cabinet stomatologic pentru ingrijirea sanatatii dentare a elevilor.

Cu o biblioteca bogata ce cuprinde 16,720 de volume si o sala de sport moderna, scoala promoveaza atat excelenta academica, cat si activitatile sportive. Scoala gimnaziala nr. 75 Leonardo da Vinci a devenit una dintre cele mai cautate institutii din Sectorul 3 al Bucurestiului. Intre anii 2013 si 2019, numarul de elevi a inregistrat o crestere semnificativa, trecand de la 800 la peste 1,300, reflectand astfel reputatia sa solida in comunitatea locala.

Adresa: Strada Gheorghe Petrascu nr. 55, Sector 3, Bucuresti
Tel. / fax: 021.324.86.76
E-mail: [email protected]

Complexul Educational “Lauder Reut” – Scoala privata

Scoala Laude-Reut, amplasata in Sectorul 3 al Bucurestiului, reprezinta rezultatul unui proiect educational initiat in deceniul al optulea in 15 tari europene de catre Ronald S. Lauder, fost ambasador al SUA la Viena si om de afaceri. De la nivelul gradinitei pana la liceu, institutia ofera o educatie de excelenta ce imbina o pregatire academica solida cu un mediu propice dezvoltarii intelectuale si personale a elevilor.

Cu facilitati precum sala de sport, teren de baschet, laboratoare, laborator de informatica, cantina si teren de joaca, scoala se distinge prin oferirea unei gama variate de optiuni educationale. Fondata in 1997, misiunea Scolii Laude-Reut este revitalizarea mostenirii culturale evreiesti in diaspora europeana. Autorizata ca institutie de invatamant bilingv (romana si engleza), cu peste 450 de copii in gradinita si ciclul primar si gimnazial, devine rapid un nume de prestigiu in peisajul scolar privat din Romania. Taxele, incepand de la 1020 de euro lunar, reflecta standardele inalte si diversitatea ofertei educationale.

Adresa: Strada Iuliu Barasch.15, Piata Leul Ierusalimului, Strada Cluceru Udricani 12
E-mail: roxandra.cristescu@laude- reut.ro.
Telefon: 0735.505.388
E-mail: [email protected]
Telefon: 0735505389
E-mail: [email protected]
Telefon: 031.438.2046

Liceul Teoretic “Mihai Ionescu” – Scoala privata

Liceul Teoretic “Mihai Ionescu” din Sectorul 3 al Bucurestiului, situat pe Strada Cauzasi nr. 43, se distinge prin parteneriatele consolidate cu comunitatea locala, promovand un mediu propice pentru educatie formala si non-formala. Inaltand un caracter inspirat de valorile crestine, scoala dezvolta programe si activitati care faciliteaza accesul tuturor elevilor catre excelenta educationala. La nivelul invatamantului primar, 13 clase sunt alocate, cu invatatoare implicate in programe de formare continua, menite sa atinga performanta in colaborare cu echipele educative. La nivelul gimnazial, organizarea claselor se bazeaza pe teste de stiluri de invatare, iar elevii participa activ la proiecte extracurriculare, imbunatatind starea de bine proprie si a celor din jur.

In cadrul invatamantului liceal, profesorii calificati la nivel de licenta si master, cu formare specifica, asigura educatia bazata pe valorile crestine si excelenta in invatare. Taxa de scolarizare incepe de la 7500 lei pe an scolar.

Adresa: Str. Cauzasi nr. 43, Sector 3, Bucuresti
E-mail: [email protected]
Tel: 021 / 323 54 95

Scoala Gimnaziala “Federico Garcia Lorca” – Scoala de stat

Scoala Federico Garcia Lorca din Sectorul 3 al Bucurestiului se distinge prin faptul ca a fost prima institutie de invatamant din Bucuresti care a introdus studiul limbii spaniole inca din 1969. De-a lungul decadelor, scoala a fost recunoscuta pentru formarea specialistilor in hispanistica si pentru accentul pus pe dezvoltarea laturii artistice a elevilor sai. Prin incurajarea participarii la festivaluri de teatru si concursuri de creatie plastica atat in limba romana, cat si in limba spaniola, scoala promoveaza excelenta artistica.

Cu standarde inalte mentinute constant, Scoala Federico Garcia Lorca a devenit un reprezentant notabil in sistemul de invatamant romanesc. Colaborarile traditionale cu ambasadele tarilor de limba spaniola, institutii de cultura, universitati, teatre si organizatii locale au contribuit semnificativ la consolidarea prestigiului scolii. Elevii si parintii aleg sa se inscrie in Scoala “Federico Garcia Lorca”, chiar si in absenta rezidentei in zona specifica, subliniind astfel calitatea si reputatia inalta a institutiei.

Adresa: Strada Cozla, nr. 1, Sector 3, Bucuresti
Telefon / Fax: 0213403710

Scoala Gimnaziala Nr. 81 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 81 se distinge ca o institutie moderna, localizata in inima Capitalei, in cartierul Timpuri Noi, pe strada Nerva Traian nr. 33. Cu 9 grupe de prescolari, 36 de clase si 69 de cadre didactice, scoala ofera o varietate bogata de optiuni educationale. Cladirea scolii cuprinde clasele pregatitoare si ciclul I-VIII, in timp ce sala de sport si cele doua gradinite cu programe prelungite, situate pe Nerva Traian nr. 33 si bd. Octavian Goga nr. 8-10, completeaza infrastructura educationala.

Dotarile scolii includ 15 sali de clasa, 9 sali de grupa, 4 laboratoare specializate (chimie, fizica, multimedia, informatica), o biblioteca, 2 terenuri de sport, o sala de sport, un cabinet de asistenta psihopedagogica si 3 cabinete medicale, alaturi de un cabinet stomatologic. Aceste facilitati extinse evidentiaza angajamentul scolii pentru a oferi un mediu educational diversificat si complet, sustinand astfel dezvoltarea holistica a elevilor.

Adresa:Str. Nerva Traian nr. 33, Sector 3, Bucuresti
Telefon/ fax :021 326 32 20
E-Mail:[email protected]

Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti – Scoala privata

Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, fondat in 1995 de Lumina Institutii de Invatamant, este o institutie de invatamant privata acreditata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Amplasat in zona Colentina, campusul modern gazduieste o varietate de programe educationale, inclusiv invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal. In cadrul aceluiasi complex educational, sapte scoli internationale Spectrum completeaza oferta in orase precum Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj, Ploiesti si Oradea.

Scoala respecta cu strictete standardele de acreditare, acoperind aspecte precum curriculum, resurse umane, resurse materiale, managementul clasei, proiecte si programe, parteneriate si imaginea institutiei. Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti dispune de trei campusuri in Bucuresti (Pallady si Colentina) si Constanta, oferind un sistem educational complex. Elevii, urmand curriculum-ul national, se pregatesc pentru examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat, beneficiind de pregatire suplimentara din partea scolii. Procesul instructiv-educativ se desfasoara conform programelor MECTS, folosind tehnici moderne de predare si materiale didactice performante, consolidand astfel potentialul creativ al elevilor. Taxa de scolarizare anuala incepe de la 7.800 euro.

Adresa: Sos. Colentina, Nr. 64B, Bucuresti
Telefon: 021 204 04 44
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala Nr. 149 – Scoala de stat

Scoala Nr. 149 din sectorul 3 al Bucurestiului, infiintata in 1972, a devenit un pilon al educatiei cu o istorie impresionanta. Initial desemnata “Scoala de protocol republicana”, a atras atentia nationala si internationala in primul sau an de functionare, fiind vizitata de delegatii din diverse tari. Incepand cu anul 1999, a obtinut statutul de scoala reprezentativa datorita performantelor remarcabile la examene, olimpiade si competitii sportive, sustinute de eforturile constante ale managerilor pentru dotarea cu echipamente moderne.

In 2009, scoala a intrat intr-un program de reabilitare sustinut de Primaria Bucuresti, beneficiind de modernizare completa si construirea unei sali de sport. Anul 2012 a adus sarbatorirea a 40 de ani de existenta, marcata prin evenimente diversificate in cadrul programului “Zilele Scolii”. In prezent, institutia dispune de 21 de sali de clasa, cabinete de consiliere si laboratoare bine echipate pentru informatica, fizica, chimie si biologie. Facilitatile moderne, inclusiv o sala de sport si teren de sport, reflecta angajamentul scolii fata de educatie si dezvoltarea holistica a elevilor. Acestea au fost consolidate printr-un parteneriat eficient cu administratia locala si prin gestionarea competenta a resurselor, asigurand un mediu educativ propice formarii elevilor intr-un cadru stimulant si sigur.

Adresa: Aleea Perisoru nr. 4, Sector 3, Bucuresti
Tel: +40 (0)21 345 19 85
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala Nr. 195 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala nr. 195 din sectorul 3 al Capitalei, amplasata in cartierul Titan, se distinge ca o institutie educationala de elita cu o istorie de peste cinci decenii. Cu trei corpuri de cladiri moderne, inaugurarea celui de-al treilea in 2014 s-a desfasurat in cadrul programului de modernizare “Scoli ca in Germania” al Primariei Sectorului 3. Cu peste 2500 de elevi si 100 de cadre didactice, scoala este partener oficial UNESCO si beneficiaza de certificarea de Scoala Europeana, dispunand de dotari de ultima generatie.

Prestigiul scolii se datoreaza, in primul rand, pregatirii exemplare a cadrelor didactice si rezultatelor remarcabile obtinute de elevi. Pe parcursul decadelor, multi absolventi ai institutiei au devenit personalitati notabile in domeniile cultural, civic si politic din Romania, evidentiind contributia semnificativa a scolii la formarea liderilor si profesionistilor. Scoala Gimnaziala nr. 195 reprezinta un model de excelenta educationala, demonstrand cum educatia de calitate poate influenta pozitiv viitorul unei societati si al indivizilor sai.

Adresa: str. Lunca Bradului Nr.2, Sector 3, Bucuresti
Tel/fax: 0318.058.603
E-mail: [email protected]

Cele mai bune scoli din Bucuresti – Sectorul 4

In Sectorul 4 al Bucurestiului, exista mai multe scoli cu reputatie solida si performante notabile. Mentionam cateva dintre ele, iar lista poate varia in functie de schimbarile din sistemul educational si evaluarile periodice:

Scoala Gimnaziala Nr. 96 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 96, aflata in Municipiul Bucuresti, sectorul 4, Str. Rezonantei, Nr. 2, a fost inaugurata la 1 septembrie 1963 ca Scoala Generala Nr. 96. Intr-un context urban in plina dezvoltare, inconjurata de blocuri noi, scoala a experimentat o crestere rapida a populatiei elevilor, atingand aproximativ 2800 in perioada de explozie demografica. Infiintata pentru a oferi invatamant general pentru 10 clase si invatamant complementar, institutia a dezvoltat parteneriate cu agenti economici precum platforma IMGB si liceele cu invatamant profesional din apropiere. In prezent, Scoala Gimnaziala Nr. 96 isi propune sa creeze zilnic o comunitate increzatoare, concentrandu-se pe dezvoltarea competentelor individuale ale elevilor, adaptarea la schimbarile societatii, educarea emotionala si stimularea stimei de sine.

In conformitate cu valorile si practicile democratice europene, scoala se dedica pregatirii elevilor pentru o viata implinita, incurajandu-i sa devina membri activi si constienti ai societatii. Astfel, Scoala Gimnaziala Nr. 96 ramane un pol educativ vital in comunitatea sa, modeland si ghidand tinerii spre succes si implinire personala.

Adresa: Strada Rezonantei nr.2, Sector 4 – Bucuresti
Telefon: +40 21 461 0108
E-mail:[email protected]

Scoala Gimnaziala “Avram Iancu” – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala “Avram Iancu”, amplasata in sectorul 4 al Bucurestiului, in cartierul Berceni, a fost inaugurata in septembrie 1969 si a devenit un pilon educational in comunitate. Initial cu 600 de elevi si 30 de cadre didactice, scoala s-a dezvoltat cu sprijinul parintilor si al intreprinderilor locale, precum Danubiana, IMGB si IMUC. In timp, a evoluat pentru a oferi facilitati moderne, inclusiv laboratoare de chimie, fizica si biologie, ateliere practice si cabinete specializate.

Scoala a devenit un centru de excelenta, beneficiind de terenuri sportive bine intretinute si un parc dendrologic cu specii rare. Cu o echipa dedicata de peste 250 de cadre didactice si implicati parinti, scoala a dobandit o reputatie solida in peisajul educational bucurestean, marcand 43 de ani de truda si succes. Oferta scolii nu se limiteaza doar la invatarea academica, ci include si o varietate de activitati extrascolare, precum sport, arta, muzica si excursii. Acestea sunt concepute pentru a stimula pasiunile si talentele elevilor, contribuind la dezvoltarea lor holistica si la consolidarea prestigiului scolii ca un nume respectat in invatamantul preuniversitar din Bucuresti.

Adresa: Str. Stupilor nr. 1, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 021 461 0840
Email: [email protected]

Scoala Gimnaziala Nr. 97 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 97 din sectorul 3 al Bucurestiului a luat nastere in 1988, cand s-a decis demolarea vechii cladiri si construirea unei noi unitati de invatamant. Desi initial lipsa de fonduri a dus la repartizarea temporara a elevilor la alte scoli din zona, interventia unui parinte influent si redactarea unui memoriu detaliat au determinat aprobarea construirii unei noi scoli pana in septembrie 1988.

Constructia rapida, in doar 87 de zile, s-a realizat cu implicarea militarilor si specialistilor din toata tara. Dupa inaugurare, numarul elevilor a crescut semnificativ, ajungand la 2875 in 1997, cand cursurile se desfasurau in 3 schimburi. Colectivul scolii si parintii au contribuit activ la amenajarea spatiilor, iar inaugurarea oficiala a avut loc in absenta presedintelui Nicolae Ceausescu. De-a lungul anilor, scoala s-a dezvoltat si a devenit moderna si bine dotata, cu rezultate academice notabile. In 1993, scoala a fost vizitata si sfantita de Patriarhul Teoctist. Astazi, Scoala Gimnaziala Nr. 97 este un exemplu de succes datorat eforturilor sustinute ale elevilor si cadrelor didactice, reflectand angajamentul pentru excelenta in educatie.

Adresa: Strada Viorele, nr. 7, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 0213302545

Scoala Gimnaziala Nr. 190 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 190, localizata in Sectorul 4 al Bucurestiului, se defineste printr-o viziune si misiune care reflecta angajamentul pentru oferirea unei educatii europene de calitate si stimularea capacitatii de adaptare la schimbare. Cu deviza “Formam cetateni activi intr-o societate a cunoasterii!”, misiunea scolii se axeaza pe dezvoltarea creativitatii si capacitatii cognitive a elevilor, promovand un invatamant ancorat in valori stiintifice si culturale. Scopul principal este sa contribuie la formarea unei personalitati autonome, implicata activ in societate, intr-un cadru care asigura un climat intelectual, civic si moral conform standardelor europene.

Scoala Gimnaziala Nr. 190 isi propune sa creasca calitatea procesului educational prin progres in manifestarea valorilor fundamentale ale scolii si in realizarea viziunii comune a comunitatii educationale. Astfel, institutia se angajeaza sa ofere fiecarui elev o educatie diversa intr-un mediu sigur si de sustinere, promovand autodisciplina, motivatia si excelenta in procesul de invatare. Efortul comun al personalului scolii, al parintilor si al comunitatii este orientat spre indrumarea elevilor in dezvoltarea abilitatilor necesare pentru a deveni tineri independenti si responsabili, contribuind astfel la rezolvarea problemelor intr-o comunitate globala. Recunoasterea ca scoala UNESCO in Romania, membra a ASPnet UNESCO, atesta angajamentul institutiei pentru excelenta si continua imbunatatire a procesului educational.

Adresa: Strada Nițu Vasile nr. 16, Sector 4, București
Telefon: 021/332.46.89
Email: [email protected]

Scoala Gimnaziala Nr. 129 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 129, localizata in sectorul 4, cartierul Berceni al municipiului Bucuresti, se distinge prin misiunea sa dedicata formarii unei generatii de tineri pregatiti sa raspunda provocarilor societatii contemporane. Cu o suprafata totala de 1,1564 hectare, dintre care 0,1254 hectare sunt ocupate de cladirea in forma de U, scoala ofera un mediu educational diversificat, dotat cu 52 de incaperi, inclusiv 22 de sali de clasa, cabinete de informatica si biologie, laboratoare de chimie si fizica, biblioteca, cabinete medicale si un cabinet psihopedagogic.

Misiunea scolii este axata pe dezvoltarea armonioasa a elevilor, incurajand responsabilitatea, informarea, initiativa si colaborarea. Cu un personal didactic dedicat si facilitati moderne, Scoala Gimnaziala Nr. 129 se angajeaza sa ofere nu doar cunostinte academice, ci si sa dezvolte abilitati sociale si competente practice esentiale. Prin accentul pus pe formarea unei tinere generatii proactive, scoala isi propune sa contribuie la crearea unor membri activi si responsabili ai societatii actuale si viitoare.

Adresa: Str. Izvorul Crisului Nr.6, Sector 4, Bucuresti
Email: [email protected]
Telefon: 021 450 37 75

Colegiul National “Mihai Eminescu” – Scoala de stat

Colegiul National Mihai Eminescu din sectorul 4 al Bucurestiului se distinge prin excelenta academica si ofera un mediu propice dezvoltarii elevilor. Cu rezultate remarcabile in invatatura si competitii, scoala promoveaza un spirit inovator si o tinuta decenta. Cu o echipa diversificata de profesori premiati la nivel national si international, elevii beneficiaza de o educatie personalizata. Oferta scolii include Concursul National de Poezie Gellu Naum si facilitati sportive moderne. Activitatile extrascolare, precum excursii si intalniri culturale, completeaza curriculumul academic. Elevii au acces full-time la internet si pot participa la proiecte digitale. Colegiul ofera un Consiliu al Elevilor si certificate de atestare a competentelor la absolvire. Astfel, Colegiul National Mihai Eminescu se situeaza in fruntea educatiei, pregatind elevii pentru succes in diverse domenii.

Adresa: Strada V. V. Stanciu 6, Sector 4, București
E-mail: [email protected]
Telefon: 021.330.4001

Scoala Gimnaziala Nr. 194 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala nr. 194 din sectorul 4 al Bucurestiului se distinge prin abordarea educationala orientata spre valori precum creativitatea si inventivitatea. Echipa manageriala are ca obiectiv promovarea competentelor cheie ale elevilor, facilitandu-le accesul catre niveluri superioare de invatamant. Situata pe Bulevardul Alexandru Obregia 3A, scoala isi propune sa contribuie la dezvoltarea invatamantului preuniversitar la nivel teritorial si sa ofere un cadru favorabil cresterii calitatii serviciilor educationale.

Cu un corp profesoral bine pregatit si deschis la initiative creative, scoala investeste in formarea elevilor, urmarind sa le dezvolte abilitatile si sa promoveze excelenta. Identitatea scolii este consolidata prin simboluri precum imnul, sigla si steagul, iar colaborarea activa cu un colectiv de parinti reflecta intelegerea profunda a misiunii educationale. Scoala Gimnaziala nr. 194 se remarca prin oferta educationala de calitate, proiecte inovatoare si rezultate deosebite pe plan scolar si extrascolar. Astfel, scoala devine un centru educational distinct, concentrat pe dezvoltarea integrala si succesul elevilor sai, facandu-i mandri de realizarile lor.

Adresa: Str. Bulevardul Alexandru Obregia, nr. 3A, Sector 4, Bucuresti
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala Nr. 79 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 79 din sectorul 4 al Bucurestiului, situata pe strada Cuza-Voda Nr. 51, isi deschide portile catre o bogata istorie incepand cu anul 1962, sub denumirea initiala de Scoala Generala Nr. 99. In 2008, printr-o decizie importanta a ISMB (nr. 8988/15.10.2008), scoala a devenit cunoscuta sub numele de Scoala cu clasele I-VIII Nr. 79 „Academician Nicolae Teodorescu”. Din august 2012 si pana in prezent, functioneaza sub numele actual conform Deciziei ISMB Nr. 3168/198.

Scoala se distinge prin abordarea inovatoare in ceea ce priveste educatia artistica si culturala. Prin introducerea unor ore dedicate in curriculum la decizia scolii (CDS), institutia isi propune sa ofere elevilor o expunere sporita la arte si patrimoniu. Aceasta initiativa reflecta flexibilitatea scolii in adaptarea ofertei educationale la nevoile si interesele elevilor. Astfel, pe langa baza solida academica, Scoala Gimnaziala Nr. 79 ofera o platforma educationala diversificata si inclusiva, evidentiindu-se ca o institutie care incurajeaza explorarea si aprecierea artei si a patrimoniului cultural.

Adresa: Str. Cuza Voda nr. 51, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 031 425 7884
Email: [email protected]

Colegiul Romano-Catolic “Sfantul Iosif” – Scoala de stat

Colegiul Romano-Catolic „Sfantul Iosif” isi propune sa realizeze formarea completa a personalitatii umane, avand un accent deosebit pe cultura generala si pregatirea profesionala, cu un focus in domeniul asistentei medicala si sociale in invatamantul postliceal. Atat profilul teologic, cat si cel teoretic, au ca obiectiv formarea elevilor in spiritul moralei crestine, oferind o atentie speciala limbilor straine moderne si clasice, limbii romane, literaturii universale si disciplinei teologice. In cadrul invatamantului postliceal, practica se desfasoara in medii medicale si sociale, precum spitale, camine de batrani si centre sociale.

Colegiul diversifica oferta educationala, oferind clase in filiere teoretice, matematica-informatica, stiinte sociale si filologie. Activitatile extracurriculare includ cercul de teatru, istorie, biblie, redactarea revistei scolii, precum si participarea la diverse activitati culturale, educative, caritative si sportive, inclusiv excursii si tabere in tara si strainatate. Scopul principal este dezvoltarea unei constiinte etice conform principiilor Evangheliei. Orele de religie si activitatile spirituale sunt concepute pentru a-i invata pe elevi sa devina nu doar membri ai comunitatii, ci oameni care contribuie la binele celor din jur. Uniforma scolii promoveaza ordinea, disciplina, curatenia si simplitatea, invatand elevii sa adopte aceste valori in viata de zi cu zi.

Adresa: Soseaua Oltenitei Nr. 3-7, Sector 4, Bucuresti
E-mail: [email protected]
Tel: 021-3326602

Cele mai bune scoli din Bucuresti – Sectorul 5

A identifica cele mai bune scoli dintr-o anumita zona poate depinde de mai multi factori, inclusiv de preferintele individuale ale parintilor si de nevoile specifice ale elevilor. In Sectorul 5 din Bucuresti, exista mai multe scoli de calitate, atat publice, cat si scoli particulare. Iata cateva scoli din Sectorul 5 care au fost considerate bune in diverse aspecte:

Scoala Gimnaziala Nr. 280 – Scoala de stat

Infiintata in 1985 in Rahova, Bucuresti, Scoala Gimnaziala Nr.280 a devenit un pilon educational respectat, cunoscut anterior sub numele de Scoala cu clasele I-VIII Nr.280 „Mihail Sebastian”. Cu o traditie de excelenta, scoala s-a impus rapid printre cele mai cautate institutii din Bucuresti. Cu un accent constant pe performanta, respect, munca in echipa si originalitate, scoala a produs absolventi remarcabili, cu succes in domenii variate, de la medicina si stiinta la arta, atat in tara, cat si in strainatate. Rezultatele deosebite obtinute la olimpiade si concursuri scolare atesta nivelul inalt al pregatirii elevilor. Cursurile optionale, dezvoltate in conformitate cu dorintele elevilor, sub indrumarea cadrelor didactice dedicate, adauga o dimensiune distincta ofertei educationale. Scoala a fost implicata activ in proiecte extracurriculare si parteneriate internationale, contribuind la formarea si dezvoltarea elevilor.

Astazi, Scoala Gimnaziala Nr.280 gazduieste 1680 de elevi in 57 de colective, inclusiv 34 de clase primare si 23 de clase gimnaziale. Cu 87 de cadre didactice calificate, scoala isi propune sa modeleze minti si caractere, avand ca scop innobilarea sufletelor elevilor cu toate aspectele minunate ale fiintei umane.

Adresa: Str. Sergent Gheorghe Donici, Nr. 4A, Bucuresti, Sector 5
Tel: 0214234068
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala “Principesa Margareta” – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala “Principesa Margareta” se angajeaza sa devina o institutie de invatamant exemplara in sectorul 5 si in Bucuresti, avand drept obiective promovarea egalitatii de sanse si a unui invatamant de calitate. Echipata cu 25 de sali de clasa, 2 laboratoare si facilitati sportive, scoala serveste comunitatea locala de peste 83 de ani, contribuind esential la pulsul cartierului.

Prin traditia sa, scoala a fost fundamentala in formarea a numeroase generatii, oferind elevilor o gama diversificata de profesii. Cadrele didactice din scoala au o credinta puternica in capacitatea de a schimba mentalitati, oferind modele moderne de educatie si alternative inovatoare de activitati. Astfel, scoala devine un centru spiritual al comunitatii, transmitand nu doar cunostinte, ci si valori sociale si morale esentiale. Prin aceasta, Scoala Gimnaziala “Principesa Margareta” ramane un element indispensabil pentru dezvoltarea si imbogatirea vietii comunitatii locale.

Tel: 021 335 14 05
E-mail: [email protected]
Adresa: Strada Pandele Rosca, Nr 2-4, Sector 5, Bucuresti

Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” – Scoala de stat

Infiintat in 1953 ca “Scoala Normala de Baieti Nr.23” si redenumit “Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu” in 1959, acest institut educational din sectorul 5, Bucuresti, s-a dezvoltat intr-un complex scolar complet, oferind cursuri de la clasele primare si gimnaziale pana la liceu. In cadrul ofertei educationale, se evidentiaza predarea optionala a limbilor engleza si germana in clasele primare, extinzandu-se ulterior la ciclul gimnazial si la nivelul liceului, unde elevii beneficiaza de specializari in diverse domenii, de la matematica-informatica la stiinte sociale si filologie.

Complexul scolar dispune de facilitati moderne, inclusiv doua cladiri cu sali dotate tehnologic, laboratoare de stiinte si o infrastructura conceputa pentru a sprijini educatia. Resursele umane includ cadre didactice bine pregatite, cu experienta si titluri academice, implicate in activitati extra-curriculare si roluri de mentorat. Aceasta institutie se bucura de o traditie indelungata in comunitate, avand un impact semnificativ asupra formarii generatiilor de elevi si contribuind la dezvoltarea continua a sectorului 5.

Adresa: Calea Rahovei Nr. 315, Sector 5, Bucuresti
Tel: 021-423.40.60
Email:[email protected]/[email protected]

Scoala Gimnaziala Nr. 150 – Scoala de stat

Cu o istorie remarcabila intinsa pe trei secole, Scoala 150 din Bucuresti reprezinta un pilon educational semnificativ. Infiintata in 1861-1862 sub numele de “Scoala Gratuita a Asezamintelor Brancovenesti din Suburbia Gorgani,” institutia si-a schimbat denumirea de mai multe ori, reflectand evolutia societatii si a sistemului educational. De la “Scoala publica de Fete numarul 3” in 1864 la “Scoala de Fete nr. 5” in 1900 si “Scoala nr. 5 de Fete Iancu Zalomit” intre 1918-1925, traseul scolii a fost complex. In 1940, a devenit “Scoala Primara de Fete nr. 15 Iancu Zalomit,” suferind ulterior modificari pana la a deveni “Scoala nr. 15” in 1943-1944. Dupa reforma din 1955, a fost redenumita “Scoala de Fete nr. 150.”

Cu un edificiu modern construit in 1960, Scoala Gimnaziala Nr. 150 adaposteste elevi de la gradinita la clasele primare si gimnaziale, mentinandu-si statutul de centru educational esential in comunitatea bucuresteana. Aceasta institutie, acum denumita astfel, continua sa isi onoreze traditia si sa contribuie semnificativ la educatia si dezvoltarea elevilor sai.

Adresa: Bd. Eroii Sanitari nr. 29 – 31, sector 5, Bucuresti
Email: [email protected]
Telefon/fax: 021.410.84.08

Scoala Gimnaziala “I. G. Duca” – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala „I.G. Duca”, localizata pe Sos. Panduri nr. 42, in Sectorul 5 al Bucurestiului, reprezinta o institutie de invatamant remarcabila in Romania. Numele scolii este un omagiu adus lui Ion Gheorghe Duca, prominent in sfera politica interbelica. Succesoare a Scolii Nr. 146, institutia se distinge prin corpul profesoral dedicat si bine pregatit, acoperind atat invatamantul primar, cu invatatori de calibru, cat si gimnaziul (clasele V–VIII), unde profesorii se evidentiaza prin rezultate notabile in concursuri si olimpiade scolare, inclusiv cele de nivel national.

Plasata intr-o locatie accesibila din Sectorul 5, scoala ofera un cadru propice pentru dezvoltarea academica si personala a elevilor. Prin angajamentul personalului didactic si performantele remarcabile la competitiile scolare, institutia ramane un pilon esential al educatiei in comunitatea locala. Reputatia sa consolidata confirma statutul Scolii Gimnaziale „I.G. Duca” ca un centru de invatamant de inalta calitate, preocupat de formarea viitoarelor generatii intr-un mediu propice excelentei academice si dezvoltarii personale.

Adresa: Sos. Panduri nr.42, Sector 5, Bucuresti
Tel: (021) 410.08.81
E-mail: [email protected]

Colegiul National “Gheorghe Lazar” – Scoala de stat

Colegiul National „Gheorghe Lazar”, initial Liceul Gheorghe Lazar, se distinge ca o institutie de elita in centrul Bucurestiului. Aflat in coltul sudic al Parcului Cismigiu, liceul poarta numele profesorului Gheorghe Lazar, recunoscut pentru introducerea predarii in limba romana la Colegiul Sfantul Sava. Fondat in 1860, acesta este al doilea liceu ca vechime in Bucuresti si a fost oficial deschis la 18 ianuarie 1860, conform Monitorului Oficial.

Colegiul a devenit cunoscut si prin romanul Cismigiu et Comp. de Grigore Bajenaru. In prezent, se bucura de reputatia de a fi unul dintre cele mai prestigioase licee din tara. Rezultatele excelente obtinute la Bacalaureatul din 2023 il plaseaza pe locul al doilea la nivel national, cu o medie impresionanta de 9,34 si o promovabilitate de 99%. Aceste performante evidentiaza continuarea traditiei de excelenta si angajamentul pentru educatie de calitate la Colegiul National „Gheorghe Lazar”.

Adresa: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 48, Sector 5, Bucuresti

Liceul Teoretic “Stefan Odobleja” – Scoala de stat

Liceul Teoretic „Stefan Odobleja” a fost infiintat in 2002 in sectorul 5 al Bucurestiului, prin transferul elevilor de la scoli invecinate si preluarea cadrelor didactice de la Liceul „Horia Hulubei” din Magurele. Scoala ofera clase de la Pana la XII si isi propune sa identifice si sa dezvolte calitatile individuale ale elevilor, facilitand alegerea unui viitor potrivit intr-o societate dinamica. Viziunea scolii se concentreaza pe crearea unui mediu educational propice pentru valorile si practicile democratice. Aceasta implica formarea elevilor pentru a deveni cetateni activi, capabili sa participe la toate nivelurile vietii comunitare. La nivel liceal, scoala ofera doua profile principale, teoretic si umanist, cu diverse specializari precum matematica-informatica, stiinte ale naturii sau filologie.

Prin diversitatea ofertei educationale, Liceul „Stefan Odobleja” isi propune sa pregateasca o generatie inzestrata cu cunostinte si aptitudini pentru a aborda cu succes provocarile viitorului. Astfel, scoala contribuie la formarea unui climat favorabil invatarii, indrumand elevii spre implinire in viata privata si publica, promovand valori esentiale pentru o societate moderna si echilibrata.

Adresa: Strada Dorneasca, Nr. 7A, sector 5, Bucuresti.
Tel: 021.411.22.13
E-mail: [email protected]

Scoala Primara CONIL – Scoala particulara

Scoala Primara CONIL, amplasata in zona Ghencea, sectorul 5 al Bucurestiului, este o institutie de invatamant cu acreditare din partea Ministerului Educatiei Nationale in 2012 si acreditare in 2018. Inclusa in Reteaua Nationala a Unitatilor de Invatamant, scoala adopta un concept inovator bazat pe educatie incluziva. Fondata pe principii precum iubirea, empatia si respectul, CONIL se angajeaza sa ofere sanse egale tuturor copiilor, inclusiv celor cu nevoi speciale.

Considerand fiecare copil o lume in sine, scoala lupta de peste 10 ani pentru o societate toleranta, unde copiii si tinerii cu dizabilitati se bucura de drepturile cuvenite. Cu o experienta extinsa in lucrul cu aceasta categorie de elevi, Asociatia CONIL a derulat proiecte si programe menite sa asigure egalitatea de sanse prin respectarea drepturilor lor la educatie, integrare si incluziune sociala. Misiunea lor centrala este sa ofere o educatie care sa sustina dezvoltarea armonioasa a fiecarui elev, contribuind la construirea unei societati care sa aprecieze diversitatea si sa asigure drepturile fundamentale pentru toti copiii.

Adresa: Str. Bascov nr 14 – 18, Sector 5, București
Tel: 0784 412 222 / 0726 322 302
Email: [email protected]

Liceul Teoretic “Ion Barbu” – Scoala de stat

Liceul Teoretic Ion Barbu, aflat in sectorul 5 al Bucurestiului, isi are originile in anul 1960 sub numele de Scoala Medie nr.36 si a evoluat printr-o serie de denumiri pana in 1990, cand a preluat pseudonimul literar al marelui poet si matematician Dan Barbilian. In perioada 1967-1977, liceul a functionat pe filiera teoretica, avand predare in limba franceza, iar de atunci a continuat sa evolueze, adaptandu-se nevoilor educationale ale elevilor.

Statisticile evidentiaza ca elevii care parcurg toate cele trei cicluri de invatamant in aceasta institutie obtin rezultate remarcabile la examenele de admitere in invatamantul superior. Oferta scolii cuprinde specializari in matematica-informatica, stiinte ale naturii si stiinte sociale, reflectand diversitatea si flexibilitatea curriculumului. Prin adoptarea numelui “Ion Barbu”, liceul nu doar onoreaza memoria poetului si matematicianului, dar si isi asuma misiunea de a promova excelenta academica si valorile culturale. Astfel, Liceul Teoretic Ion Barbu ramane o institutie educationala dedicata formarii unei generatii pregatite sa faca fata provocarilor viitorului, oferind o gama variata de optiuni educationale pentru dezvoltarea potentialului fiecarui elev.

Adresa: Strada Nabucului 18, Sector 5, Bucuresti
Tel: 0214102332
E-mail: [email protected]

Cele mai bune scoli din Bucuresti – Sectorul 6

In Bucuresti, Sectorul 6, exista mai multe scoli bune, insa calificativele pot varia in functie de criteriile tale specifice, cum ar fi performantele academice, resursele disponibile, facilitatile, extracurricularele si altele. Iata cateva scoli notabile din Sectorul 6:

Colegiul National “Grigore Moisil” – Scoala publica

Colegiul National “Grigore Moisil” din Sectorul 5 al Bucurestiului, fondat in 1990 si numit in onoarea matematicianului si informaticianului Grigore Moisil, s-a impus rapid ca una dintre institutiile de invatamant de prestigiu ale Capitalei. Initial un liceu cu profil teoretic, colegiul si-a consolidat reputatia prin infiintarea claselor de matematica-informatica, evidentiind angajamentul sau pentru disciplinele tehnico-stiintifice.

Scoala se remarca prin accentul pus pe promovarea competentelor in matematica si informatica, raspunzand astfel cerintelor unei societati din ce in ce mai digitalizate. Cu o echipa dedicata de profesori si facilitati moderne, colegiul atrage elevi talentati, oferindu-le o platforma solida pentru dezvoltarea intelectuala si profesionala. In ciuda tineretii sale relative, institutia a castigat respectul ca o forta educationala de incredere, contribuind semnificativ la formarea viitoarei generatii de specialisti in domeniile stiintelor exacte si tehnologiei. Asadar, Colegiul National “Grigore Moisil” continua sa se distinga prin angajamentul sau pentru excelenta academica si pregatirea elevilor pentru provocarile unei lumi tot mai tehnologizate.

Adresa: Bulevardul Timisoara 33, Bucuresti
Tel: (021) 413 26 96/0768 191 964
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala “Constantin Brancusi” – Scoala de stat

Scoala Nr. 174 din Bucuresti, infiintata in 1962 si redenumita ulterior in „Constantin Brancusi”, a experimentat o dezvoltare semnificativa de-a lungul anilor. Scoala a evoluat in 1972 prin adaugarea unui nou corp de cladire, extinzandu-si capacitatile educationale. Un moment notabil a fost realizarea unui mozaic impresionant in acelasi an, sub indrumarea profesorului Gheorghe Ionita, folosind materiale de la Cesarom. In 1994, numele scolii a fost schimbat in „Constantin Brancusi”, omagiu adus marelui sculptor roman.

Cu 1750 de elevi si 64 de clase, scoala se numara printre cele mai mari din Bucuresti. Facilitatile includ sali de clasa, laboratoare de fizica si chimie, laborator de informatica, cabinete medical si stomatologic, biblioteca, sala de festivitati, sala de sport si teren sintetic. Programul scolar este organizat in mai multe schimburi, iar in anul scolar 2021-2022, 98,8% dintre elevi au obtinut medii peste 5 la Evaluarea Nationala. Baza sportiva moderna, functionala din 2002, gazduieste activitati diverse, iar prin programele de reabilitare, scoala a amenajat terenuri sportive si o sala de sport multifunctionala. Cu un accent pe securitate, scoala dispune de instalatii moderne, inclusiv un sistem antiefractie, supraveghere video si statie de amplificare. Astfel, scoala „Constantin Brancusi” reprezinta un mediu educational diversificat, axat pe excelenta si dezvoltare holistica.

Adresa: Splaiul Independentei, nr. 315-317 (in incinta Liceului Mircea Eliade), Sector 6, Bucuresti
Tel: 021 430 51 42/021 430 51 43
E-mail: [email protected]

Colegiul National “Elena Cuza” – Scoala de stat

Situat in Sectorul 6 al Bucurestiului, Colegiul National Elena Cuza a luat nastere in 1971 sub numele de Liceul Pedagogic de Educatoare. De-a lungul decadelor, institutia si-a modificat denumirea in functie de evolutia sistemului educational, comasandu-se cu alte scoli si adaptandu-se schimbarilor. In 1999, colegiul a fost redenumit Colegiul National „Elena Cuza” si, de atunci, s-a axat pe promovarea programelor orientate spre cariera. Oferind un mediu de invatamant modern, colegiul se dedica dezvoltarii personale si profesionale a elevilor sai.

Cu o istorie educationala solida, institutia se concentreaza pe motivarea elevilor si oferirea unui cadru de invatare adaptat cerintelor contemporane. Programul scolar include elemente care incurajeaza excelenta academica si pregatirea pentru viitoarele cariere. Colegiul National Elena Cuza isi propune sa raspunda nevoilor elevilor in cautarea unui invatamant de calitate, avand la baza o traditie educationala consolidata si o abordare moderna a dezvoltarii elevilor intr-o societate in schimbare constanta.

Str. Pestera Scarisoara, Nr.1, Sector 6, Bucuresti – Cartier Drumul Taberei
Tel: 021.413.24.95/021.413.47.68
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala Nr. 142 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 142, fondata in anul scolar 1977-1978 si relocata in actualul sau sediu in 1980, a devenit cea mai extinsa institutie de invatamant din tara in privinta numarului de elevi si cadre didactice. In 2009, scoala a beneficiat de un amplu Proiect de reabilitare cu Banca Europeana de Investitii, finalizat in 2012, rezultand in facilitati moderne conform standardelor europene.

Incepand cu anul scolar 2012-2013, institutia si-a schimbat denumirea in Scoala Gimnaziala Nr. 142 si functioneaza intr-un singur schimb, cu programe matinale pentru invatamantul primar si gimnazial. Infrastructura scolii este complet echipata, includand sali de clasa, birouri, laboratoare de fizica, chimie si biologie, cabinete pentru diverse discipline, cabinet medical, cabinet stomatologic, sala de sport si biblioteca. Aceste dotari moderne contribuie la desfasurarea eficienta a procesului instructiv-educativ si la dezvoltarea armonioasa a elevilor. Pentru mai multe informatii, scoala dispune de un site oficial la adresa www.scoala142.ro, reflectand angajamentul sau pentru transparenta si comunicare eficienta cu comunitatea scolara si parintii.

Adresa: Strada Centurii Nr. 4, sector 6, Bucuresti
Tel: 021/4300275
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala “Sfantul Andrei” – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala „Sfantul Andrei” din Sectorul 6 al Bucurestiului este o institutie de invatamant cu o istorie indelungata si angajata in oferirea unei educatii de calitate si incluzive. Infiintata in 1973 ca Scoala nr. 57 in Drumul Taberei, a devenit ulterior parte a Scolii „Sfantul Andrei”, iar ulterior, in 1994, a unit fortele cu Scoala nr. 278, formand Scoala 172 „Sfantul Andrei”. Sub conducerea primului director, domnul Iancu Ioan, profesor de limba romana, scoala a cunoscut o dezvoltare semnificativa.

Cu constructia unei noi cladiri in 1985, denumita Scoala nr. 278, si recunoasterea sa in 1990 ca a patra scoala din tara in privinta performantelor, institutia si-a consolidat prestigiul. Din 2012, scoala a devenit Scoala Gimnaziala „Sfantul Andrei”, continuand sa ofere un mediu sigur si stimulativ pentru elevi. Cu o viziune orientata catre excelenta si relatii puternice cu comunitatea, scoala se afirma ca o prezenta semnificativa in educatia sectorului 6, contribuind la formarea elevilor pentru succesul intr-o societate in continua schimbare.

Adresa: Aleea Parva nr. 3-5, Sector 6, Bucuresti
Telefon: 021/7785959
Email: [email protected]

Scoala Gimnaziala Regele Mihai I – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala din cartierul Militari, Sectorul 6, Bucuresti, construita in 1986, ofera un mediu educativ propice dezvoltarii elevilor de la clasele I pana la VIII. Cu o cladire moderna de trei nivele si 24 de sali de clasa, scoala se evidentiaza prin cele patru laboratoare proaspat modernizate, specializate in informatica, biologie, fizica si chimie. Centrandu-se pe clasele I-VIII, perioada de invatamant gimnazial, scoala urmareste sa dezvolte abilitatile de invatare, gandire critica si comunicare ale elevilor. Oferta educationala, elaborata cu atentie, se adapteaza particularitatilor de varsta, interesele si aptitudinile elevilor, asigurand un proces instructiv-educativ centrat pe individualitatea fiecarui elev.

Cadrele didactice beneficiaza de o pregatire profesionala solida, experienta bogata si dedicare, elemente cheie pentru obtinerea rezultatelor notabile la testarile nationale si olimpiadele scolare. Scoala Gimnaziala din Militari se impune ca o institutie educationala de calibru, formand elevi pregatiti sa infrunte provocarile viitorului prin abordarea atenta a procesului de invatare si angajamentul constant fata de excelenta.

Adresa: Strada Dezrobirii , Nr. 41, Sector 6, Bucuresti
Telefon: 031 101 1373
Email: [email protected]

Scoala Gimnaziala „Orizont” – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala „Orizont”, cu o traditie de 61 de ani, este un pilon educational in cartierul Drumul Taberei, gazduind 1048 de elevi in trei schimburi distincte. Structurata pentru a acoperi clasele pregatitoare pana la clasa a VIII-a, scoala ofera un orar extins intre orele 8:00 si 19:00, adaptandu-se nevoilor diverse ale elevilor in functie de nivelul de invatamant. Infrastructura scolii este moderna si variata, cu 23 de sali de clasa, biblioteca, laboratoare de chimie, fizica, biologie si informatica echipate cu tehnologie avansata, inclusiv table Smart si videoproiectoare. Sala de sport spatioasa de 900 mp serveste ca centru pentru activitati sportive si culturale, iar in curte exista si un teren de sport.

Adresa: Strada Mihaela Ruxandra Marcu, Nr 3, Sector 6, Bucuresti
Tel: 021 413 23 55
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala nr. 156 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 156, cu o traditie ce se intinde din 1884, isi desfasoara activitatea in cartierul Militari, avand o istorie complexa si evolutiva a sediilor sale. Cu doua cladiri construite in 1937 si, respectiv, in 1972, scoala a fost reabilitata intre 2010 si 2012 prin programul de Finantare a Bancii Europene de Investitii (B.E.I). Infrastructura scolii include 22 de sali de clasa, 4 laboratoare (fizica, chimie, informatica, biologie), 3 cabinete (istorie, geografie, psihopedagogic), biblioteca, teren si sala de sport, cabinet medical si stomatologic.

Cu 65 de cadre didactice si aproximativ 1260 de elevi, scoala functioneaza in doua schimburi, oferind cursuri optionale de limba germana si romana pentru clasa a VI-a. Procentul inalt de promovabilitate la Evaluarea Nationala, de 99,6%, reflecta succesul invatamantului oferit. Scoala asigura si servicii de semiinternat, unde elevii pot realiza temele sub indrumarea profesorilor si primesc o masa calda, contribuind la dezvoltarea completa si sustenabila a elevilor sai.

Adresa: Str. Dealul Tugulea Nr. 35, Sector 6, Bucuresti
E-mail: [email protected]
Tel: 0314.040.192

Scoala Gimnaziala nr. 197 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 197 din Sectorul 6 al Bucurestiului, cu o traditie de 56 de ani, s-a impus ca o institutie de invatamant de prestigiu, fiind desemnata scoala de protocol si unitate reprezentativa la nivel national. Prin istoricul sau, scoala a atras atentia unor delegatii de prestigiu din diverse tari precum Germania, Bulgaria, Marea Britanie, Italia, Franta, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Belgia, Spania, China si Japonia si a fost vizitata de personalitati notabile de la UNICEF si Crucea Rosie Internationala.

Obtinand an de an numeroase premii la olimpiade si concursuri scolare, inclusiv la nivel international, institutia se remarca prin excelenta in toate disciplinele scolare. Scoala a devenit un centru de stimulare a creativitatii si spiritului competitiv, contribuind la formarea competentelor necesare tinerilor in societatea moderna. A reusit sa raspunda nevoilor educationale din comunitatea locala, asigurand standarde inalte de calitate a invatamantului furnizat. Astfel, Scoala Gimnaziala Nr. 197 reprezinta un pol de excelenta in educatia contemporana, angajat in dezvoltarea comprehensiva a elevilor sai.

Adresa: Str. Obcina Mare Nr. 2, Sector 6, Bucuresti
Telefon / Fax: 021.413.43.30 / 0786 332 028
E-mail: [email protected]

Scoala Gimnaziala nr. 59 – Scoala de stat

Scoala Gimnaziala Nr. 59 din Sectorul 6 al Bucurestiului, denumita si Printul Dimitrie Sturdza, se remarca prin traditie si excelenta educationala. Fondata in 1982, aceasta institutie a devenit un nume de referinta, avand in lista sa de absolventi personalitati notabile precum Cristina Neagu, Mihai Gainusa si Marius Vizante.

Dotata cu facilitati moderne, scoala dispune de 15 sali de clasa cu mobilier ergonomic si tehnologie SMART, patru laboratoare specializate, cabinete medicale si stomatologice, biblioteca, teren de sport si sala de sport. Integrandu-se in programul „Scoala dupa scoala” si adoptand principii sustenabile, precum instalarea panourilor fotovoltaice si a statiilor de purificare a aerului, institutia se angajeaza in promovarea calitatii mediului si educatiei durabile. Cu aproximativ 960 de elevi, impartiti in clase primare si gimnaziale, scoala opereaza in doua schimburi, oferind o educatie adaptata nevoilor individuale ale elevilor. Scopul principal al institutiei este sa pregateasca elevii pentru integrarea armonioasa in treapta scolara post-gimnaziala, avand in vedere aptitudinile, talentele si interesele specifice fiecarui elev, contribuind astfel la dezvoltarea societatii intr-o directie constructiva.

Adresa: Str. Vladeasa, nr. 9, Sector 6, Bucuresti
Tel: 031 425 21 04
E-Mail: [email protected]

Este important sa mentionam ca calitatea unei scoli poate varia, iar alegerea unei scoli ar trebui sa fie in concordanta cu nevoile, interesele si obiectivele individuale ale elevului. De asemenea, este recomandat sa cercetati si sa vizitati scolile inainte de a lua o decizie finala.

Previous article100+ jocuri video pentru copii: o colectie adaptata varstei lor
Next articleDescoperă Magia Voleiului alături de Baby Volley Festival și Minivolei – O Invitație Deschisă pentru Copiii Tăi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here