Toti parintii isi doresc sa le ofere copiilor lor o educatie cat mai buna, atat acasa cat mai ales la scoala. Prin urmare, alegerea unei scoli este deseori o decizie dificila. Insa, daca vrei sa optezi pentru o scoala particulara, atunci ai cu siguranta de unde alege.

KidsZone a ales pentru parinti cele mai bune scoli particulare din capitala si le-a clasat in lista de mai jos impartita pe sectoare. Astfel, iti va fi foarte usor sa decizi care este varianta cea mai buna pentru piciul tau.

Scoli private sector 1

Avenor College

Avenor College este atat scoala primara cat si scoala gimnaziala privata in Sectorul 1 Bucuresti, zona Baneasa. Oferta educationala este destul de bogata si foarte atractiva in acelasi timp pentru cei mici. Curriculum-ul este bazat pe competente. Predarea si evaluarea prin proiect ii ajuta pe elevi sa faca un progres destul de mare intr-un timp foarte scurt.

Manualele, diplomele si certificatele scolare din aceasta institutie de invatamant sunt avizate de ministerul Educatiei Nationale. Si aici se poate opta pentru un pachet curricular optional daca se doreste. Orele de educatie dramatica si de dezvoltare personala sunt extrem de eficiente in dezoltarea copilului tau.

Practica educationala de aici este foarte asemanatoare cu cea de tip britanic. Totodata, parintii sunt in permanenta tinuti la curent in privinta copiilor. Se organizeaza intalniri semestriale cu acestia si Friday feedback.

Scoala IOANID

Aceasta scoala isi desfasoara activitatea conform Currucumului din tara noastra si este destinata invatamantului prescolar, primar si gimnazial. Copiii au posibilitatea sa isi imbunatateasca limba engleza la cel mai inalt nivel pentru ca predarea se face in aceasta limba. Abordarea educationala a acestei institutii se adreseaza atat mintii cat si emotiei si simturilor.

Scoala IOANID promoveaza invatarea prin experiment, ceea ce ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte creativitatea si capacitatea de explorare. Astfel, se aplica tot felul de tehnici de predare ultra moderne, extrem de creative, interactive si centrate pe fiecare elev in parte. Elevii sunt invatati intr-un mod in care le va face placere sa descopere si mai multe lucruri interesante si utile. In nici un caz aici nu se promoveaza invatarea din obligatie.

Liceul Teoretic National

Liceul Teoretic National se afla in Sectorul 1 Bucuresti si este o scoala privata care a luat nastere in anul 2012. Institutia asigura toate nivelurile de scolaritate, de la gradinita pana la liceu. Nu exista nici cea mai mica indoiala ca o scoala privata ca aceasta are toate resursele necesare pentru a ajuta fiecare elev sa isi imbunatateasca aptitudinile si sa isi fructifice talentele.

Totodata, aici este promovata creativitatea astfel incat elevii sa capete incredere in ei si sa poata face alegeri dintre cele mai bune mai tarziu in viata. Obiectivul principal al acestei soli este acela de a asigura o educatie la cel mai inalt nivel. Acest lucru presupune o pregatire academica la cel mai inalt nivel precum si afirmarea creativitatii. Liceul Teoretic National contribuie la formarea elevilor intr-un mod unic si foarte diferit de cum se practica in general in scolile de stat.

Little Genius

Little Genius reprezinta o alta alegere inteleapta pe care o pot face parintii care au un copil de dat la scoala. Aceasta institutie ii pregateste pe cei mici pentru viata intr-un mod extrem de placut si interesant. Personalul calificat de aici ii ajuta pe cei mici, prin diferite metode, sa isi dezvolte cat de mult posibil spontaneitatea, dorinta de a-si spune parerea, motivatia creativa si independenta gandirii.

Este foarte important de mentionat si faptul ca Little Genius se afla intr-o cladire moderna, echipata cu tot felul de accesorii moderne, inclusiv IT. Accentul principal este pus pe cooperare si in nici un caz pe competitivitate asa cum se procedeaza in multe alte scoli. Astfel, copilul se dezvolta armonios cu un spirit de echipa extrem de puternic. Clasele sunt mobilate astfel incat sa promoveze lucrul in echipa.

In dotarea scolii exista si o sala de sport, o sala de mese si un teren de joaca. Cei mici sunt obligati sa poarte uniforme si fiecare clasa este formata din zece elevi. Si, vestea cea mai buna pentru elevi este accea ca nu se dau teme pentru acasa chiar daca programa este conform curriculum national.

Anastasia Popescu

Scoala Gimnaziala din Sectorul 1, Anastasia Popescu este in top 5 scoli cu cele mai bune rezultate din Bucuresti si pe locul 23 in Romania. Cu siguranta este o scoala particulara de incredere unde iti poti duce copilul. Este foarte interesant si atractiv programul scolii, acesta oferindu-le elevilor o evolutie personalizata. In acelasi timp se pastreaza contactul si cu invatamantul modern.

Specificul scolii este crestin-ortodox, aspect pe care il apreciaza foarte multi parinti care sunt in cautarea unei scoli particulare pentru picii lor. Elevii sunt incurajati sa se apropie de cartea scrisa, de muzica clasica, de operele plastice si arhitecturale importante si mai ales de traditiile tarii noastre.

In ceea ce priveste limbile straine, aceasta scoala ofera pana la zece ore de limbi straine pe saptamana. In plus, se ofera si ore de consiliere psihologica, un curs de inteligenta emotionala si sprijin logopedic. Programul este unul extins, cuprins intre orele 08:00-17:00.

Teddybar

Teddybar este o scoala primara in Sectorul 1, zona Turda-1Mai. Mediul de aici este unul extrem de armonios si placut. Este excelent pentru dezvoltarea multi-inteligentelor si a creativitatii celor mici. Chiar si cei mai timizi copii ajung sa aiba foarte mare incredere in ei odata ce urmeaza cursurile acestei scoli. Aici este locul perfect pentru ca piciul tau sa isi consolideze si aprofundeze studiile scolare.

Scoala Mea

Pur si simplu nu aveam cum sa nu includem si aceasta scoala in lista noastra. Este cu siguranta o alegere potrivita, mai ales daca vrei ca piciul tau sa fie educat astfel incat sa isi pastreze personalitatea. Scoala Mea se afla in zona Baneasa, iar programa este realizata in asa fel incat sa asigure o dezvoltare armonioasa, adaptata personalitatii fiecarui copil.

Curriculum-ul National al scolii este imbunatatit si cu tot felul de activitati extracurriculare, foarte interesante si educative. Nici mai mult nici mai putin de 8 ore de limba engleza sunt oferite in fiecare saptamana pentru clasele pregatitoare. Pentru clasele III-IV se ofera 9 ore de limba engleza pe saptamana.

Totodata, materii precum educatie plastica, educatie tehnologica, arta dramatica, educatie civica, educatie muzicala si arte vizuale sunt predate in limba engleza. Sunt disponibile si ore suplimentare de pergatire pentru copiii care vor sa participe la diverse concursuri scolare autorizate de Inspectoratul Scolar Bucuresti.

Cei mici sunt pregatiti de personal calificat si pentru examene de limba engleza precum Trinity, Cambridge YLE si examene IGCSE. Daca piciul tau este foarte talentat sau pasionat de un anumit sport, atunci poate participa la unul din cursurile optionale. Lista include cursuri de sah, zumba, dans, arte vizuale, baschet, handbal, fotbal si teatru de improvizatie.

Scoli private sector 2

Olga GudynnInternational School

Pentru cei care locuiesc in zona Floreasca si vor sa isi inscrie copilul la o scoala privata buna, exista Olga Gudynn International School. Aceasta este o institutie de invatamant prescolar, primar si gimnazial, cu predare bilingva, romana-engleza. Este o scoala acreditata national si totodata recunoscuta international.

Exista nici mai mult nici mai putin de 5 locatii ale acestei scoli, situate in Bucuresti si Pipera. Ce ofera scoala Olga Gudynn? Ei bine, pune la dispozitie un campus cu diverse mijloace de invatamant extrem de moderne, spatii destinate activitatii fizice si jocului interactiv, cabinete de consiliere scolara, o mini-ferma de animale, si o cantina proprie.

Pentru dezvoltarea creativitatii exista diverse ateliere de arta. In plus, exista si posibilitatea unor schimburi de experienta cu mai multe institutii de invatamant din Elvetia, SUA, Germania, Marea Britanie si Finlanda, precum si cu UNESCO si Comenius. Profesorii de aici sunt atat romani cat si internationali.

Scoala Luca

Școala Luca

Daca esti in cautarea unei scoli private in Sectorul 2, atunci Scoala Luca poate fi una dintre cele mai bune optiuni. Aceasta este o institutie de invatamant prescolar, primar si gimnazial autorizata si in curs de acreditare. Metoda de invatare se centreaza pe fiecare elev in parte. Profesorii de aici isi desfasoara cursurile in conformitate cu nivelurile si stadiile de dezvoltare ale fiecarui copil in parte.

Scoala Luca dispune de o programa scolara conforma celei prevazute de MEN si de un sistem de supraveghere video online. Sunt disponibile mai multe cluburi si tabere optionale, precum si excursii de tot felul. Comunicarea cu parintii se face prin intermediul catalogului virtual care este completat in fiecare zi. Fiecare clasa in parte are maxim 14 elevi.

Scoala Montessori Bucuresti

Aceasta scoala se afla in zona Matei Voievod si se numara printre preferatele bucurestenilor din mai multe motive. In primul rand, evaluarea elevilor este un proces foarte discret care permite celor mici sau isi pastreze bucuria de a invata. Acestia nu se simt in nici un fel fortati si nu simt ca trebuie sa faca ceva anume.

Pur si simplu metoda de predare face copiii sa invete de placere. Invatarea este fie individuala fie in grupuri mici, insa ambele metode au la baza cooperarea.  Formarea caracterului celui mic este inlesnita astfel incat acesta devine mai responsabil, mai independent, mai modest si mult mai prietenos.

Mai mult decat atat, toti copiii de la scoala Montessori invata sa aiba simtul valorii si al apartenentei la grupul din care face parte. Programul este de la ora 8:00 la ora 16:00 si se poate prelungi pana la ora 16:00. Cele doua ore sunt considerate ore de after-school. Evaluarea elevilor se face printr-o analiza calitativa a performantelor celor mici.

Inaschool

La Inaschool copiii nici nu vor simti ca sunt la scoala pentru ca metoda de predare este una interactiva si foarte relaxanta. Curriculumul este unul destul de complex, creat in asa mod incat sa asigure o pregatire excelenta pentru copiii care mai apoi o sa urmeze studiile in institutii de invatamant atat in tara noastra cat si in strainatate.

Curriculumul d ebaza, adica cel romanesc, este combinat cu cel britanic. Atentia este indreptata in mod special catre competentele-cheie stabilite la nivel european. Intreaga abordare de predare este una foarte moderna, europeana. Acest tip de predare are la baza valorificarea inteligentelor multiple, dezvoltarea armonioasa a inteligentei emotionale, lucrul in echipa, dezvoltarea competentelor transdisciplinare, si lista poate continua.

Totodata, se asigura diverse activitati care ajuta la valorificarea si evidentierea performantei scolare. Ceea ce este si mai interesant este faptul ca se asigura si o consiliere individuala astfel incat elevii sa aiba o conduita cat mai corecta si sa relationeze la nivel optim cu ceilalti colegi.

Scoli private sector 3

Step by Step

Ca si parinte iti doresti cu siguranta pentru copilul tau un mediu de educatie profesionist, stimulativ si cat mai atractiv posibil. Ei bine, aceasta scoala a fost special conceputa pentru a atinge toate aceste aspecte atat de importante in dezvoltarea oricarui copil. In plus, scoala promoveaza integrarea minorilor cu cerinte educationale speciale in clasele de elevi cu dezvoltare normala.

Comunicarea profesorilor cu parintii este una foarte deschisa si transparenta. Toate clasele sunt dotate cu calculatoare, mobilier nou, videoproiectoare si statii interactive de invatare. Totodata, institutia mai dispune si de laboratoare virtuale, o sala de sport si o biblioteca. Pentru ca nici un elev sa nu se plictiseasca, exista cursurile FasTracKids, cursuri care utilizeaza metodologia Zigzag educational.

Aceasta consta in schimbarea in permanenta a activitatii, la doar cateva minute. Asadar, elevii nu au cum sa se plictiseasca si nici nu vor abandona activitatea ci isi vor mentine focusul permanent.

Lauder-Reut

Acest complex educational se gaseste in sectorul 3 Bucuresti si dispune de gradinita, invatamant primar si invatamant gimnazial. Echipa didactica are pregatirea necesara pentru a forma elevii in cel mai sanatos si armonios mod posibi, atat din punct de vedere educational cat si din punct de vedere social.

Institutia ofera oportunitatea de educatie de excelenta prin combinarea pregatirii academice extrem de solide cu un mediu placut care stimuleaza atat dezvoltarea intelectuala cat si cea personala. Diverse personalitati academice precum si din alte medii sunt invitate periodic astfel incat sa ii invete pe elevi lucruri dintre cele mai interesante si sa le ofere totodata motivatia de care au nevoie.

Scoala Metropolitana Arc

Scoala Metropolitana Arc este in zona Mihai Bravu. Programa este destinata elevilor din clasa pregatitoare pana in clasa a XII-a. Avantajul principal este acela ca pune la dispozitie programe educationale in strainatate organizate de scoli din Spania, Franta, Marea Britanie si Germania. Curriculum-ul romanesc este combinat cu cel britanic pentru o invatare cat mai variata. In fiecare semestru au loc intalniri cu parintii care sunt tinuti la curent cu privire la evolutia copiilor lor.

Spectrum

Aceasta scoala privata are ca scop principal sa ajute copiii sa isi formeze o personalitate cat mai creativa si mai armonioasa, atasata totodata valorilor nationale si europene. Educatia oferita este inspirata din principiile pedagogiei moderne. Fiecare clasa in parte are un numar de maxim 20 de elevi iar in ciclul primar se invata limba engleza intensiv, adica 5 ore pe saptamana.

Atat educatoarele si invatatoarele cat si profesorii au toate calificarile necesare pentru a se ocupa de copii intr-un mod exceptional. Mai mult decat atat, acestia participa in fiecare an la tot felul de cursuri de formare, dezvoltare personala si perfectionare. De asemenea, copiii pot fi pregatiti pentru o varietate de concursuri, competitii cu colegii si castigarea de medalii sau cupe. Pentru parintii care sunt foarte ocupati si nu au timp sa ii duca pe cei mici la scoala, se asigura transport contra cost chiar din fata casei pana la scoala.

Montessano

Montessano este o scoala privata excelenta care ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte armonios abilitatile necesare pentru o viata sanatoasa si fericita. Programa urmareste cunostintele solicitate de curriculum-ul national din tara noastra, astfel incat sa le asigure celor mici o integrare cat mai buna in sistemul de invatamant din Romania.

Metoda de predare si invatare din aceasta institutie imbina intr-un mod foarte placut tot felul de elemente din sistemul traditional cu cele specifice pedagogiei Montessori si Educatiei Holistice de Sanatate. Gandirea libera si creativa este foarte promovata aici. Mai mult decat atat, copiii sunt invatati sa respecte natura, sa fie mai empatici, si sa traiasca o viata activa si constienta.

Hrana este 100% bio si cei mici se hranesc cu mancare sanatoasa, pregatita in bucatarie proprie. Astfel, ei sunt invatati inca de mici ce inseamna un stil de viata sanatos si armonios. In fiecare zi, cei mici petrec in jur de 45 de minute afara, si invata sa se conecteze mai profund cu natura. Scoala Montessano indeplineste standardele Scoala Verde, si asigura un mediu ferit de zgomot si poluare.

Just 4 Kids

Metodele de predare si invatare din aceasta scoala sunt extrem de moderne si variate. Programa din curriculum-ul national este imbogatita cu vizite la muzee sau in redactii de televiziune, cu simpozioane si alte activitati menite sa trezeasca interesul copiilor catre diverse arii. Fiecare clasa in parte are un numar de 15 elevi. Pentru elevii pasionati de matematica sau limba romana, sunt disponibile ore de pregatire suplimentara.

Totodata, aceasta pregatire suplimentara este ideala si pentru elevii care isi doresc sa participe la concursurile nationale. Elevii au parte si de minim 5 ore de limba engleza pe saptamana. Scoala privata Just 4 Kids dispune de sali de clasa de 41 mp, o biblioteca si un laborator de informatica echipat cu 6 calculatoare cu conexiune la internet.

Ana Lugojana

Ana Lugojana este o scoala primara privata, situata in zona Salajan, Sectorul 3 Bucuresti. Aceasta scoala este excelenta pentru copiii ai caror parinti au un program extrem de incarcat. Programul prelungit vine in ajutorul acestora care pot sta linistiti pentru ca picii lor sunt pe maini sigure. Pe langa programul prelungit, scoala dispune si de tot felul de activitati educationale care asigura performanta.

Materialele didactice sunt de ultima generatie. Clasele sunt dotate cu tabla ceramica interactiva, videoproiectoare, sisteme Mimio Teach si softuri extrem de educationale. Comunicarea cu parintii se realizeaza prin consultatii individuale, corespondenta saptamanala pe email si sedinte cu parintii. In plus, parintii primesc si periodic un raport cu privire la dezvoltarea copilului.

Scoli private sector 4

Scoala Elementara Bucuresti

In aceasta scoala se promoveaza intens invatarea limbilor straine, engleza sau germana. Pe langa salile de clasa, institutia mai dispune si de o sala de sport, un cabinet medical, si o curte special amenajata atat pentru sport cat si pentru relaxare. In timpul activitatilor, elevii sunt incurajati sa utilizeze laptopul, cautand astfel informatii cu privire la tema propusa.

Acestia urmaresc documentare dintre cele mai variate si realizeaza tot felul de proiecte. Scoala Elementara Bucuresti pune foarte mare accent pe formarea unei culturi generale solide. Fiecare clasa in parte este formata din maxim 15 elevi.

Iepurasul Bocanila

Scoala primara Iepurasul Bocanila se afla in zona Big Berceni si este autorizata. Curriculum-ul National este frumos imbinat cu diverse activitati extrascolare. Predarea si invatarea se face astfel incat copiii sa isi dezvolte dragostea pentru invatatura si sa isi doreasca ei insisi sa afle cat mai multe. Scoala Iepurasul Bocanila sustine conceptul lifelong learning.

Numarul maxim de elevi intr-o clasa este de 12. Tocmai pentru ca nu sunt foarte multi intr-o sala de clasa, acestia pot invata mult mai usor si pot fi atenti mult mai bine la cursuri. In ciclul primar, copiii vor face 5 ore de engleza pe saptamana. Parintii sunt instintati in fiecare zi in ceea ce priveste rezultatele evaluarilor, a absentelor, etc.

Totodata, se fac si cursuri de pregatire intensiva pentru concursurile nationale si internationale. Educatia in aceasta scoala se bazeaza si pe motivatie cu tot felul de premii surpriza. Din cand in cand se organizeaza si picnicuri, vizite la muzee, excursii si tabere.

Kids Palace

Educatia de calitate si temeinca este ceea ce recomanda aceasta scoala. Programa scolara este realizata in asa fel incat sa implineasca potentialul individual. Institutia dispune de 21 de sali de curs, 3 sali in care se desfasoara activitatile optionale, o sala de balet, un laborator de informatica, o sala si un teren de sport.

Totul este special amenajat astfel incat sa le ofere deplina siguranta copiilor. Pentru pauze, copiii au la dispozitie un spatiu de joaca de 500 de metri patrati, iar masa o pot servi in sala de mese de peste 100 de metri patrati. Meniul este gatit in bucatarie proprie.

Scoli private sector 5

Ada School

In zona Cotroceni avem Ada School, o scoala privata primara care promoveaza invatarea autocondusa si motivata intrinsec. Aceasta invatare este bazata pe o invatare cat mai buna a utilizare a TIC si a computerului. Elevii sunt invatati cum sa se implice mai bine in rezolvarea problemelor comunitatii. La Ada School este disponibila si organizarea mai multor programe suplimentare de meditatii pentru elevi.

Micul Lord

La Micul Lord copiii au parte de trasee educational personalizate. Indiferent de optiune, se urmareste curriculum-ul national complet precum si programa complementara KREATIVE KINDER. Ambele au ca scop principal formarea si dezvoltarea armonioasa a competentelor socio-emotionale, precum si scoaterea la suprafata a talentelor fiecarui copil in parte.

Programul Kreative Kinder include numeroase activitati practice si artistice. Printre dotari se numara sali de biblioteca, clase personalizate, o sala de muzica si dans, si cabinete metodice de limbi straine. Fiecare clasa in parte are un numar maxim de 10 elevi. Un serviciu de transport propriu este disponibil.

Conil

In Sectorul 5, mai exact in zona Ghencea, avem scoala primara Conil. Pe langa stimularea intensa a elevilor din punct de vedere educational, atmosfera din aceasta institutie este una extrem de calda si primitoare. Fiecarui copil in parte i se acorda o atentie speciala astfel incat sa isi poata dezvolta armonios toate abilitatile. Mai mult decat atat, in clasa sunt integrati si copiii cu nevoie educationale speciale, avantaj pe care alte scoli nu il au.

Intreaga echipa include profesori, consilieri, psihologi, logopezi si kineto-terapeuti. Institutia dispune de nici mai mult nici mai putin de 6 sali de clasa, o biblioteca, un laborator de informatica si un teren de sport. Incinta este monitorizata video, si nu se poate intra sau iesi decat folosind interfonul. Asadar, copiii sunt in permanenta in siguranta.

Scoli private sector 6

Scoala Romano-Finlandeza

Finlanda este tara care are cele mai bune rezultate din Europa in plan educational. Scoala Romano-Finlandeza urmeaza metodele de lucru din Finlanda, iar rezultatele se vad cu siguranta. Totodata se pastreaza si curricula din Romania, insa se vrea optimizarea rezultatelor elevilor prin abordare individualizata, abordare centrata pe fiecare elev in parte.

Echipa didactica este formata din profesori care au urmat de-a lungul timpului numeroase stagii de pregatire. Scoala Romano-Finlandeza ofera program after-school. Printre dotari se numara o curte exterioara spatioasa, un loc de joaca, o biblioteca, laboratoare, cabinete si o bucatarie proprie si restaurant. Pentru siguranta celor mici exista personal de securitate si supraveghere video.

King George

Obiectivul principal al acestei institutii este acela de a modela caractere prin a pune accentul pe valori care s afie respectate prin responsabilizare si in nici un caz prin constrangere. Scoala primara privata King George pregateste in prezent mai mult de 1200 de copii de diverse nationalitati, atat in ciclul prescolar cat si in cel primar.

Elevii au posibilitatea de a participa la diverse concursuri si competitii. Programa urmeaza curriculum-ul national si vine in intampinarea elevilor cu un sistemele de predare bilingv-engleza si intensiv-engleza. Parintii au in permanenta acces la platforma online de monitorizare a copilului.  

Casa Montessori

Scoala privata Montessori din Sectorul 6 isi desfasoara activitatea conform curriculumului national Montessori, cirriculum care a fost aprobat de catre Ministerul Educatiei in anul 2011. In prezent, pedagogia Montessori este una dintre cele mai moderne programe de invatare.

Aceasta pedagogie sustine formarea libera si deplina a personalitatii umane. In plus, promoveaza nu doar valorile nationale ci si pe cele universale. Casa Montessori respecta 100% principiile si standardele Association Montessori Internationale.

Institutia dispune de un spatiu destinat pregatirii si servirii mesei, o curte cu teren de sport multifunctional care se intinde pe o suprafata de 45 de metri patrati si o gradina unde copiii au posibilitatea de a cultiva legume si de a planta flori. Totodata, in curte se cresc si animale domestice. In ceea ce priveste hrana copiilor, aceasta este pregatita in bucataria proprie.

Kids Club

Kids Club ii formeaza pe cei mici ca si viitori lideri ai societatii, lideri care vor fi in permanenta capabili sa se adapteze cu usurinta intr-o lume care se afla in continua schimbare. De asemenea, elevii au si posibilitatea de a fi pregatiti pentru diverse concursuri scolare.

In mod regulat sunt tinute sedinte cu parintii, intalniri individuale, participare la concursuri scolare si consultatii pedagogice. Kids Club este Centru de Bronz pentru pregatirea examenelor Cambridge si ofera doua tipuri de program cu preturi intre 200 si 430 de euro lunar.

Top scoli private Bucuresti

1. British School of Bucharest

Daca vrei ca fiul sau fiica ta sa invete la una dintre cele mai bune scoli private din capitala, atunci nu ar trebui sa eziti sa alegi aceasta institutie. Este singura scoala britanica din tara noastra care a fost evaluata ’’Excelent’’ din mai multe motive. In primul rand, calitatea actului de invatare este extrem de buna.

In al doilea rand, scoala ofera oportunitati reale in dezvoltarea personala a elevilor. British School of Bucharest a primit acest calificativ din partea Departamentului de Educatie din Marea Britanie. Evolutia elevilor acestei scoli se vede de la un semestru la atul.

In plus, metoda de predare este una care ii face pe elevi sa invete de drag si nu din obligatie. Ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile sociale in cel mai frumos si mai armonios mod posibil. Cadrele didactice au experienta necesara pentru a intelege perfect nevoile fiecarui elev in parte.

2. King’s Oak British International School

Aceasta institutie este atat cresa cat si scoala primara unde pot invata copiii cu varste cuprinse intre 1 si 11 ani. Chiar daca la inceput era doar cresa, de-a lungul timpului, institutia si-a extins intervalul de varsta la cel al unei scoli primare. Educatia oferita se face in limba engleza pentru copiii intre 4 si 11 ani.

De remarcat este faptul ca Institutia respecta in totalitate programul britanic pentru excelenta.. Acest program ofera o educatie holistica si extrem de echilibrata. Modul de predare se face in asa fel incat elevul sa se poata dezvolta armonios, atat fizic cat si mental, emotional si social. Cadrele didactice sunt pregatite in asa fel incat sa stie ce are nevoie fiecare copil.

Profesorii inteleg nevoile diferite ale acestora si astfel se muleaza oarecum dupa personalitatea fiecarui elev in parte. O abordare extrem de interesanta care are doar efecte pozitive asupra copiilor.

3. American International School of Bucharest

AISB este situata pe Bulevardul Pipera si este o scoala privata internationala. Intreg campusul se intinde pe o suprafata de 10 hectare. Limba primara de predare in aceasta institutie este engleza. AISB a fost fondata de catre Ambasada Statelor Unite in Romania, in anul 1962. Mai mult decat atat, American International School of Bucharest este una din scolile din tara noastra autorizate sa le ofere elevilor sai diploma de bacalaureat recunoscuta la nivel international.

AISB este o institutie de invatamant privat care ofera programe de invatamant primar, program de invatamant mijlociu si program de diploma IB. In prezent, aceasta scoala privata din Bucuresti pregateste mai mult de 600 de elevi, din mai mult de 50 de tari.

4. Scoala Europeana Bucuresti

Aceasta scoala este destinata claselor pregatitoare – IV si ofera o multime de facilitati. Dispune de un program international de diploma de bacalaureat. Acest program academic se desfasoara pe perioada a doi ani extrem de provocatori, insa cu rezultate foarte bune. Programul are ca scop principal dezvoltarea studentilor care isi doresc sa se dezvolte atat din punct de vedere intelectual cat si din punct de vedere emotional.

Copilul tau isi va dezvolta frumos inteligenta emotionala, o latura care ii va fi de mare folos in viitor. Scoala Europeana Bucuresti isi propune sa ajute elevii care ii calca pragul sa fie responsabili intr-o lume care se schimba in permanenta. Echipa didactica este foarte bine pregatita si se adapteaza dupa nevoile fiecarui elev in parte.

5. Scoala Germana Bucuresti

Daca vrei sa ii asiguri copilului tau o pregatire la cele mai inalte standarde, atunci iti recomandam cu incredere sa optezi pentru Scoala Germana Bucuresti. Aceasta este singura scoala din tara noastra care urmeaza 100% programa germana. De asemenea, Scoala Germana Bucuresti este si acreditata de Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

Institutia este formata din scoala primara si liceu, cresa si gradinita si reprezinta un loc de intalnire pentru tipuri diferite de culturi. Un copil care va invata si va creste intr-un astfel de mediu va ajunge un adult empatic, un adult inteligent emotional si cu foarte mare incredere in el. In plus, va invata sa accepte oameni pentru cine sunt ei si sa nu faca diferente din punct de vedere social.

6. Complexul Educational Lauder-Reut

O alta alegere excelenta pe care parintii o pot face pentru copiii lor este Complexul Educational Lauder-Reut. Oferta educationala pe care aceasta institutie o ofera implica un profil teoretic bilingv-real si umanist, tot felul de parteneriate internationale si bacalaureat in limba ebraica.

Mai mult decat atat, scoala organizeaza si numeroase vizite internationale de studiu, cursuri de business English, cursuri de comunicare, cursuri de media, si multe altele. Fiecare copil va gasi cu siguranta aici ceva care sa ii placa si care sa il atraga. Toate cursurile pe care acest complex educational le ofera sunt certificate de parteneri academici de prestigiu din tara noastra si din strainatate.

7. Little London International Academy

Little London International Academy respecta programa din Romania insa combina si anumite standarde educationale inalte, standarde care sunt recunoscute in intreaga lume. Mixul educational pe care aceasta institutie il ofera este de calitate inalta. Mai mult decat atat, nu se limiteaza doar la stadii de practica, ore interdisciplinare, sau voluntariat.

Elevii de aici vor avea parte de curricula romaneasca, cursuri de limba engleza intensive si profesori atestati national si international. In plus, temele se efectueaza in scoala sub atenta supraveghere a profesorilor. Totodata, este disponibila si pregatirea suplimentara atat pentru examenul de capacitate cat si pentru diverse olimpiade. Abordarea este destul de diferita, in functie de nivelul la care se afla fiecare elev si de progresul acestuia de-a lungul timpului.

8. Verita International School

Aceasta scoala privata se afla langa Parcul Tei, mai exact pe strada Oltetului. Este atat scoala privata cat si gradintia privata si vine in intampinarea celor mici cu tot felul de activitati care mai de care mai atractive. In plus, metoda de predare si invatare are ca scop accentuarea inteligentei socio-emotionale. Astfel, in copii este cultivat atat echilibrul emotional cat si armonia.

Predarea se face in limba engleza folosindu-se Programa Nationala a Marii Britanii. Copiii care invata in aceasta institutie isi dezvolta armonios independenta, creativitatea si inteligenta emotionala, aptitudini care le vor fi de un real folos in viata adulta. In plus de asta, Verita International School foloseste invatarea experentiala.

Aceasta metoda inovatoare de lucru starneste interesul si ajuta enorm de mult la imbogatirea experientei educationale a elevilor. Acest lucru este posibil fiindca picii invata cel mai bine in momentul in care se implica direct, in comparatie cu situatiile in care doar privesc si asculta. O alta metoda de invatare aplicata in aceasta institutie se bazeaza pe investigare.

Metoda ajuta foarte mult la dezvoltarea abilitatilor de gandire critica si de gestionare a problemelor. Ideea de baza este aceea ca fiecare copil in parte trebuie sa devina un ganditor creativ si nu unul limitat.

9. Mark Twain International School

Aceasta este o scoala privata foarte buna cu profil bilingv in care se preda atat romana cat si engleza. Este o scoala care dispune de programe de studiu extrem de bune. Elevilor li se ofera acces la invatamantul superior si excelenta academica. Mark Twain International School se afla in zona rezidentiala de nord a capitalei si isi desfasoara activitatea conform Legii invatamantului ca si fundatie non-profit.

Este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani. Vrei sa ii oferi copilului tau un inceput promitator, sa il ajuti sa se dezvolte armonios din toate punctele de vedere si sa isi imbunatateasca abilitatile sociale? Ei bine, atunci aceasta scoala privata este una dintre cele mai bune alegeri, mai ales daca locuiesti in zona de nord a Bucurestiului.

10. International School of Bucharest

International School of Bucharest pune la dispozitie o educatie britanica 100% acreditata. Mediul de predare este unul foarte stimulent care ajuta elevii sa invete de drag si nu fortati. Institutia dispune de cluburi, terenuri de sport, program after-school, si transport si se imparte in anii timpurii, nivel primar si nivel gimnazial.

Totodata, scoala este inregistrata de Universitatea Cambridge din Marea Britanie ca si centru de ’’Examinari intrenationale Cambridge’’. Profesorii sunt foarte bine pregatiti si instruiti astfel ca parintii pot fi siguri ca in permanenta copiii lor vor fi pe maini bune. Incepand cu anul 2013, International School of Bucharest este si membru al COBIS.

Este foarte important sa ai grija de educatia copilului tau, inca de la cea mai frageda varsta. De aceea, oricare dintre aceste scoli private prezentate in acest articol va fi o alegere cu adevarat inteleapta. Nivelul inalt de educatie pe care il ofera ajuta elevii sa se dezvolte armonios, atat educational cat si mental si emotional.

Previous articleCele mai frumoase nume de baieti – Top in 2023
Next articleCele mai Cool Locuri de Joaca pentru Copiii de Toate Varstele in Bucuresti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here