Bucurestiul, metropola vibranta si plina de viata a Romaniei, se dezvaluie ca un oras cu o inima verde si pulsanta. In mijlocul agitatiei urbane si a cladirilor impunatoare, se ascund oaze de liniste si bucurie, adapostind cele mai frumoase parcuri verzi unde familiile cu copii pot petrece timp de calitate in mijlocul naturii.

Una dintre cele mai mari provocari ale parintilor este sa pastreze distractia vie in viata copiilor lor, mai ales cand acestia sunt plini de energie si curiozitate. Participarea la activitati fizice si joaca nu doar ca dezvolta creierul copilului, dar contribuie si la cresterea armonioasa a acestuia. In ciuda importantei scolii, a gradinitei si a jocurilor educative, timpul petrecut in aer liber, in parcuri si la locurile de joaca este la fel de crucial. Aceste adevarate paradisuri ale divertismentului si jocurilor ofera copiilor o varietate de experiente pline de aventura!

Daca sunteti in cautarea unor locuri potrivite pentru a merge cu copiii in Bucuresti, am pregatit o lista cu cele mai frumoase parcuri, grupate pe sectoare.

Parcuri din Bucuresti Sector 1

Sectorul 1 al Bucurestiului se bucura de o varietate de parcuri minunate, oferind familiilor cu copii oportunitati excelente de a petrece timp de calitate in natura si de a se bucura de activitati recreative. Aceste parcuri nu numai ca ofera spatii verzi generoase, ci si facilitati speciale pentru cei mici. Iata o lista a celor mai populare parcuri din Sectorul 1, ideale pentru familiile cu copii:

Parcul Herastrau

Parcul Herastrau, sau Parcul Regele Mihai I al Romaniei, este cea mai mare si diversificata zona verde din Bucuresti, acoperind aproximativ 200 de hectare in partea nordica a orasului. Cu un lac de 74 de hectare, ofera o gama variata de activitati, de la sporturi nautice si plimbari cu vaporase pana la zone amenajate pentru biciclisti si skateri.

Parcul dispune de alei generoase potrivite pentru biciclisti, role si iubitorii de gadget-uri, iar cei care doresc sa inchirieze biciclete o pot face usor in interiorul parcului. Aleile din jurul lacului si a parcului ofera si un traseu de alergare de aproximativ 5,9 km. In cadrul parcului, proiectul „Roaba de Cultura” ofera activitati in aer liber, cum ar fi lecturi, concerte, proiectii de filme si ateliere creative. Exista si proiecte dedicate copiilor, cu spectacole de magie sau teatru, activitati sportive si competitii interactive.

Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu, cel mai vechi parc din Bucuresti, era locul preferat pentru plimbari in natura si recreere pentru locuitorii capitalei. In timpul iernii, un patinoar artificial in aer liber cu o suprafata de 3000 de metri patrati si o capacitate de peste 1000 de persoane este amenajat pe lac. Patinoarul este, in general, deschis intre luna decembrie si sfarsitul lunii februarie in fiecare sezon de iarna.

In apropierea patinoarului, pe aleile adiacente, se organizeaza un targ de Craciun, unde vizitatorii pot achizitiona produse alimentare specifice, cadouri sau suveniruri. Gradina Cismigiu este situata in proximitatea Centrului Vechi, iar cele mai apropiate statii de metrou sunt Izvor si Universitate. Piata Revolutiei si Muzeul National de Arta al Romaniei se afla in imediata vecinatate.

Pe cele 17 hectare ale parcului se gaseste o gradina romana, amenajata in stilul Romei antice, aleile careia sunt presarate cu statui ale unor scriitori celebri. Lacul, care poate fi explorat cu barci cu vasle inchiriabile, adaposteste Monumentul Eroilor Francezi, realizat din marmura de Carrara de catre Ion Jalea, comemorand soldatii francezi ucisi pe teritoriul romanesc in timpul Primului Razboi Mondial. In partea de nord a parcului, vizitatorii pot admira un habitat natural amenajat pentru rate salbatice si domestice, lebede si gaste.

Parcul Bazilescu

Din inima Bucurestiului se desprinde un colt verde plin de istorie si natura, cunoscut sub numele de Parcul Bazilescu. Acest spatiu incantator, situat in sectorul 2 al capitalei Romaniei, ofera o oaza de relaxare si recreere pentru localnici si turisti deopotriva. Cu alei pietruite si zone verzi, acest loc ofera un cadru ideal pentru familiile in cautare de momente de relaxare si joaca in aer liber.

Parcul Bazilescu este bogat in diversitatea sa naturala, gazduind o varietate de specii de arbori si plante. Aleile pietruite invita la plimbari linistite, iar gazonul verde ofera locuri perfecte pentru picnicuri sau momente de relaxare in aer liber. Un lac mic adauga farmecul locului, oferind privelisti pitoresti si o atmosfera linistita.

Cu o istorie ce dateaza din secolul al XIX-lea, Parcul Bazilescu isi pastreaza caracterul autentic si devine martor al schimbarilor din timp. Locul este numit dupa familia Bazilescu, care a contribuit la dezvoltarea sa si la crearea unei atmosfere prietenoase pentru comunitate.

Parcul Bordei

In inima Bucurestiului, se deschide o oaza de verdeata si istorie numita Parcul Bordei. Acest parc pitoresc, situat in sectorul 4 al capitalei Romaniei, atrage atat locuitori locali cat si turisti in cautare de liniste si frumusete naturala.

Parcul Bordei se remarca prin peisajul sau diversificat, oferind alei umbroase, zone cu flori colorate si zone de relaxare cu banci confortabile. Aici, natura si istoria se impletesc armonios, reflectand farmecul autentic al locului. Monumente istorice, precum Biserica Bordei, completeaza atmosfera si adauga un element cultural si spiritual parcului.

Pentru familiile cu copii, Parcul Bordei devine un loc special, cu terenuri de joaca moderne si sigure, unde cei mici se pot distra in voie. Aleele largi permit plimbari relaxante, iar spatiile deschise sunt perfecte pentru activitati in aer liber, cum ar fi picnicurile sau jocurile de echipa.

Parcul Floreasca

Parcul Floreasca este un parc situat in sectorul 2 al Bucurestiului, Romania. Este unul dintre parcurile mai mari ale orasului si ofera o oaza verde in mijlocul agitatiei urbane. Parcul se afla in apropierea Lacului Floreasca si ofera numeroase facilitati pentru relaxare si recreere.

Printre atractiile parcului se numara aleile amenajate pentru plimbari, zonele de joaca pentru copii, banci si locuri de odihna, precum si spatii verzi generoase. Parcul este potrivit pentru plimbari cu familia, alergare, ciclism sau doar pentru a petrece timp in natura. Lacul Floreasca adauga un element pitoresc parcului, oferind oportunitati pentru plimbari cu barca si alte activitati recreative pe apa.

Parcul Kiseleff

Parcul Kiseleff este un parc public situat in Bucuresti, Romania. Se intinde de-a lungul Soselei Kiseleff, una dintre cele mai importante artere din oras. Inaugurat in 1832, Parcul Kiseleff din Bucuresti reprezinta un spatiu natural perfect pentru relaxare in familie, plimbari in natura, ciclism sau patinaj. Cu facilitati precum tobogane, piste pentru biciclete si zone bogate in vegetatie, parcul ofera copiilor un mediu propice pentru joaca si explorare.

Exista un loc de joaca central incadrat de arbori, oferind umbra necesara si un covor moale de cauciuc pentru siguranta celor mici. Jucariile sunt fabricate din lemn, contribuind la atmosfera naturala si prietenoasa, perfecta pentru cei mici aflati in cautarea aventurilor intr-un cadru urban.

Parcul Venus

Fosta denumire a parcului a fost Parcul Operei pana in 2012, moment in care, dupa ample lucrari de reamenajare, a fost redenumit Parcul Venus. Accesul in parc se realizeaza prin doua cai, avand o peluza intre Statuia lui George Enescu si intrarea dinspre Opera Romana. Noul nume, Venus, provine de la echipa de fotbal de prestigiu, Venus Bucuresti, din perioada interbelica, stadionul acestei echipe aflandu-se exact in locul actualului parc, in proximitatea Operei Romane. In cadrul parcului, se gasesc zone de joaca pentru copii si echipamente de fitness pentru cei interesati sa faca exercitii in aer liber. Pe timp de noapte, parcul este luminat de spoturi ingropate in sol, oferind astfel o oportunitate de a evada din agitatia bucuresteana si de a te bucura de frumusetea gradinilor chiar si in timpul noptii.

Parcuri din Bucuresti Sector 2

In Sectorul 2 al orasului, unul dintre cele mai dinamice si diversificate sectoare, se ascund adevarate oaze de relaxare. De la alei si lacuri pitoresti pana la spatii de joaca pentru copii si locuri de agrement, aceste parcuri sunt perfecte pentru plimbari in familie, fiecare parc are ceva special de oferit. Aceste spatii verzi sunt destinatii ideale pentru familiile aflate in cautarea unui moment de liniste si bucurie impreuna.

Parcul Tei

Parcul Tei, situat in sectorul 2 al Bucurestiului, se gaseste in partea de sud-est a Lacului Tei, urmarind cursul raului Colentina. Acest spatiu verde ofera o varietate de facilitati, inclusiv alei frumos amenajate, zone de joaca pentru copii, banci, foisoare si spatii verzi, creand un cadru perfect pentru diverse activitati recreative precum plimbari, alergare si picnicuri. Fiind incadrat intr-o zona dens populata, parcul este cunoscut pentru atmosfera sa linistita, oferind o escapada placuta din agitatia urbana.

Parcul Tei ii poarta pe vizitatori printr-o calatorie captivanta in lumea magica a copilariei, numita „Taramul fermecat”. Cele doua alei principale ale parcului delimiteaza trei zone distincte, in care basmele romanesti prind viata, creand astfel o atmosfera minunata si plina de poveste.

Cu o suprafata de 7 hectare, acest parc adaposteste un univers al personajelor si scenelor de poveste, unde intalnim figuri precum Ileana Cosanzeana, Fat Frumos si Verde Imparat, alaturi de creaturi mitologice precum “Balaurul cu sapte capete”, “Ielele” sau “Pasarea Maiastra”. Este o destinatie in care realitatea si fantezia se impletesc, oferind vizitatorilor o experienta memorabila si plina de farmec.

Parcul Circul de Stat

Parcul Circul din Sectorul 2 al Bucurestiului gazduieste Circul de Stat din Bucuresti si a fost amenajat in 1961, ocupand o suprafata de 26 de hectare conform planurilor arhitectului Valentin Donose.

Centrul parcului este marcat de „Lacul cu izvoare naturale”, o structura aproape rotunda cu o suprafata de 0,75 hectare. De-a lungul malurilor lacului, infloreaza lotusi egipteni, recunoscuti ca monument al naturii inca din 1931. Aceasta raritate botanica ofera un spectacol vizual deosebit, incepand cu primavara si continuand cu dezvoltarea rapida a frunzelor mari si a florilor viu colorate in timpul verii. Lacul este, de asemenea, locul de casa al broastei testoase de apa europene (Emys orbicularis), o prezenta interesanta si misterioasa in acest mediu urban.

Parcul dispune de alei betonate care permit plimbari relaxante prin vegetatia variata, inclusiv specii rare de copaci precum Ginkgo biloba, platani si chiparosi de balta. Peluzele largi de la cladirea Circului ofera spatii deschise pentru plimbari in jurul lacului. Sculpturile realizate in trunchiurile arborilor si arbustilor uscati de catre artistul plastic C. Teodorescu imbunatatesc frumusetea naturala a parcului. Parcul Circul devine astfel o destinatie plina de farmec, oferind o combinatie unica de spectacole si natura in inima orasului.

Parcul Florilor

Parcul Florilor din Sectorul 2 al Bucurestiului, situat in cartierul Pantelimon, gazduieste diverse atractii si evenimente. In 2007, a fost instalata statuia „1907” in memoria rascoalei taranesti de acum un secol. Monumentul, realizat in 1972 de catre sculptorul roman Naum Corcescu (1922-1989), reprezinta un omagiu adus evenimentelor istorice.

Parcul dispune de fantana „Sfanta Maria”, alimentata cu apa din surse subterane de mare adancime. Aleele, gradina, zonele de joaca pentru copii si terenurile de sport pentru baschet si fotbal completeaza oferta de recreere.

La intrarea in parc, o fantana arteziana intampina vizitatorii. De asemenea, se pot admira doua obiective turistice notabile: o statuie dedicata Rascoalei din 1907 si Biserica Marcuta, un monument istoric si religios de o importanta deosebita. Parcul Florilor devine si locul desfasurarii periodice a concertelor si altor evenimente artistice, contribuind astfel la animarea culturala a comunitatii locale.

Parcul Gradina Icoanei

Gradina Icoanei, situata in centrul Bucurestiului, in sectorul 2, reprezinta o oaza de liniste in inima orasului. Recent renovat si modernizat, acest spatiu verde devine o destinatie populara pentru recreere si relaxare. Incadrata in lista monumentelor istorice din sectorul 2, la adresa Piata Cantacuzino Gh. f.n. sector 2, delimitata de str. pictor Arthur Verona, str. D.A. Xenopol si str. dr. Dimitrie Gerota, cu codul LMI B-II-a-B-18301, Gradina Icoanei ofera alei frumoase, zone impadurite, banci si o zona speciala de joaca pentru copii. Acest loc atragator este potrivit pentru plimbari relaxante, lectura sau pur si simplu pentru a va bucura de aerul proaspat intr-un cadru natural.

Parcul Obor

Parcul Obor este situat in fata primariei sectorului 2 al Bucurestiului, si are deschidere catre Soseaua Mihai Bravu, Strada Chiristigiilor si catre Strada Campul Mosilor. Are o suprafata relativ mica ceea ce il face sa fie destul de aglomerat si datorita zonei.

Parcul Obor este adesea folosit pentru plimbari, activitati sportive, picnicuri si evenimente culturale. Este in apropierea Pietei Obor, una dintre cele mai mari si mai vechi piete traditionale din Bucuresti.

Parcul Plumbuita

Parcul Plumbuita, situat in cartierul Colentina din sectorul 2 al Bucurestiului, a fost inaugurat in 1977 si acopera o suprafata initiala de 80 de hectare. In momentul deschiderii, parcul a fost dotat cu alei asfaltate, zone de joaca pentru copii, o pergola cu mese si scaune, precum si un curs artificial ingust de apa traversat de cateva poduri. In prezent, se bucura si de un teren de fotbal cu acces contra cost. O fantana arteziana moderna a fost adaugata pe lac de Primaria sectorului 2.

Parcul gazduieste doua obiective arhitecturale istorice semnificative pentru Bucuresti:

Manastirea Plumbuita, construita in secolul al XVI-lea de catre Petru cel Tanar, cu o incinta care include si Casa domneasca ridicata in 1647 de Matei Basarab.

Palatul Ghika Tei, amplasat in partea sudica a lacului, o constructie neoclasica ridicata de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica in 1822 pe locul vechii case parintesti a banului Dumitrache Ghica.

Parcuri din Bucuresti Sector 3

Sectorul 3 din Bucuresti gazduieste o varietate impresionanta de parcuri, devenite destinatii populare pentru petrecerea timpului liber in aer liber. Aceste spatii verzi sunt preferate pentru activitati precum plimbari cu bicicleta sau barca sau ca locuri de joaca pentru copii. Parcurile devin locuri tot mai cautate, oferind locuitorilor Capitalei un refugiu relaxant dupa o saptamana agitata in traficul orasului.

Multe dintre aceste parcuri sunt echipate cu facilitati speciale, cum ar fi locuri de joaca pentru copii, piste de biciclete, tarcuri pentru caini si alte amenajari, pentru a satisface diversele preferinte ale vizitatorilor. Astfel, parcurile din sectorul 3 devin destinatii ideale pentru distractie in aer liber si reconnectare cu natura.

Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut sub numele de Parcul IOR, este un amplu spatiu verde situat in sectorul 3 al Bucurestiului, Romania. Inaugurat in 1965 si intinzandu-se pe aproximativ 85 de hectare, parcul este denumit dupa primul domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza.

Parcul IOR (provine de la numele fabricii Intreprinderea Optica Romana) s-a modernizat de-a lungul timpului, oferind o gama variata de facilitati si atractii. Lacul artificial din centru permite plimbari cu barci cu pedale, iar malurile sale sunt inconjuratoare de spatii verzi, alei pavate si zone de picnic. Terenuri de sport pentru fotbal, tenis si baschet, precum si un patinoar.

Parcul gazduieste evenimente culturale si sportive, de la concerte si festivaluri la competitii si expozitii. Zonele de joaca pentru copii fac parcul atractiv pentru familii. Exista, de asemenea, restaurante si cafenele in apropierea parcului, oferind optiuni pentru relaxare si socializare. Prin diversitatea sa, Parcul IOR a devenit un loc iubit de locuitorii Bucurestiului, oferind o atmosfera placuta pentru recreere si distractie in aer liber.

Parcul Titan

Parcul Titan, cunoscut anterior sub numele de Balta Alba, se afla in sectorul 3 al Bucurestiului si este o destinatie variata, cu un lac pitoresc, o biserica, o fantana arteziana, zone de joaca pentru copii, tobogane si spatii deschise in aer liber. Este un loc potrivit pentru diverse activitati recreative si relaxare in mijlocul naturii. Parcul Titan se intinde pe o suprafata generoasa si ofera o varietate de facilitati pentru vizitatori. Aleile frumos amenajate si spatiile verzi bine intretinute contribuie la atmosfera placuta a parcului. Parcul dispune de zone special amenajate pentru copii, cu echipamente de joaca variate, facilitand petrecerea timpului in aer liber pentru familiile cu copii. Pe parcursul anului, Parcul Titan gazduieste diverse evenimente culturale, concerte sau expozitii in aer liber, atragand astfel un public variat. Parcul beneficiaza de acces usor la mijloacele de transport in comun, inclusiv statia de metrou Titan, facilitand astfel sosirea si plecarea vizitatorilor.

Parcul Titanii (Titanel)

Parcul Titanel, situat in nord-estul Bucurestiului, in cartierul Titan, sectorul 3, se intinde pe o suprafata de aproximativ cinci hectare, fiind delimitat de Bulevardul Nicolae Grigorescu (intrarea principala) si strazile Burdujeni si Prisaca Dornei. Cunoscut si sub numele de „Titanii”, parcul a fost initial dedicat in mare parte copiilor, fiind denumit si Parcul Copiilor.

Parcul ofera opt terenuri de joaca pentru copii, inclusiv terenuri de baschet, un teren de volei, tenis de picior, doua terenuri de fotbal si trei terenuri de tenis, toate cu acces gratuit. Trei fantani arteziene adauga farmecul parcului: prima, aflata la intrarea principala, are o constructie dreptunghiulara cu cinci jeturi de apa, a doua, situata la o intrare laterala, emite un singur jet din mijlocul unei constructii rotunde, iar a treia, tot intr-o constructie rotunda din piatra, prezinta o cascada de cinci platforme, adancimea fiind de aproximativ un metru.

Langa terenurile de baschet si volei, doua acvarii mari cu pesti adauga elemente de interes, fiind integrate in peretii unei cladiri mici, desi aceasta este in mod constant inchisa. La intrarea principala se gaseste o constructie inalta din lemn in forma de cerc, inconjurata de banci. Teatrul de Vara, acum o ruina, a fost demolat impreuna cu toate scaunele sale. Aleele parcului sunt populate de caravane care ofera inghetata, racoritoare si mancare. Parcul Titanii este un loc apreciat atat de localnici, cat si de turisti, oferind un spatiu placut pentru plimbari, activitati sportive sau simple momente de relaxare in natura.

Parcul Pantelimon

Parcul Pantelimon din sectorul 3 al Bucurestiului ofera o oaza de relaxare si agrement, fiind situat in apropierea centrului Dacia-Renault si a hypermarket-ului Cora Pantelimon. Parcul se bucura de un lac, padure, alei pentru plimbare si spatii verzi care invita la relaxare. Una dintre intrari se afla in fata iesirii din hypermarket-ul Cora si este accesibila cu autobuzele 104 si 102.

Aleea principala se intinde de-a lungul lacului, oferind o priveliste panoramica catre capatul Bucurestiului, dinspre drumul spre mare. De pe malul lacului, se pot observa si zonele Lebada, adaugand un plus de frumusete si atmosfera parcului Pantelimon.

Parcuri din Bucuresti Sector 4

Bucurestiul, inclusiv Sectorul 4, ofera o varietate de parcuri si spatii verzi unde locuitorii si vizitatorii pot petrece timp in aer liber. Unele dintre parcurile notabile din Sectorul 4 sunt:

Parcul Carol I

Parcul Carol I, situat in centrul Bucurestiului, este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase parcuri din oras. Parcul Carol I a fost inaugurat in anul 1906 si a fost numit in onoarea primului monarh al Romaniei, Carol I. A fost proiectat in stilul gradinilor franceze si a fost deschis publicului in timpul Expozitiei Generale Romania din acel an. Parcul are o amenajare peisagistica bogata, cu alei largi, statui, terenuri de joaca si zone verzi generoase, facandu-l o destinatie ideala pentru familiile cu copii. Gradina suspendata, o arie inalta si terasata, ofera o perspectiva pitoreasca asupra parcului si a orasului. Parcul Carol I gazduieste uneori evenimente culturale, concerte sau festivaluri, oferind o destinatie placuta pentru rezidenti si turisti, precum si un loc potrivit pentru plimbari, activitati sportive sau simple momente de relaxare.

Parcul Tineretului

Parcul Tineretului, situat in sectorul 4 al Bucurestiului, in apropierea Piatei Unirii, se intinde pe o suprafata impresionanta de aproximativ 200 de hectare, fiind cel mai extins parc din oras. Acesta ofera o varietate de facilitati, inclusiv alei pitoresti pentru plimbari, zone verzi, terenuri de joaca pentru copii si spatii pentru picnic. Pe langa acestea, parcul dispune de terenuri de sport pentru fotbal, tenis, baschet si alte activitati recreative, precum si piste pentru alergare si ciclism.

Un segment special al parcului este dedicat copiilor, furnizandu-le o gama diversificata de jocuri si activitati adaptate varstei lor. In sezonul rece, parcul se transforma intr-o destinatie atragatoare, oferind partii de schi si patinoare, aducand bucurie atat tinerilor, cat si familiilor. Accesul in parcul Tineretului este facil, cu intrari din Calea Serban Voda, Soseaua Oltenitei, Calea Vacaresti si Bulevardul Tineretului. Statiile de metrou care deservesc parcul se afla pe magistrala 2 si includ Tineretului (prima statie de la Piata Unirii), Eroii Revolutiei si Constantin Brancoveanu.

Parcul Lumea Copiilor

Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al Bucurestiului ofera facilitati pentru activitati fizice atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, inclusiv locuri de joaca, terenuri de sport, aparate de fitness si multe altele. Este recunoscut drept unul dintre cele mai importante parcuri dedicate copiilor din Capitala. Indiferent daca locuiesti in zona sau esti in trecere, te invitam sa petreci cateva ore placute alaturi de copiii tai in acest mediu recreativ.

Spatiile de joaca, jocurile, zonele de relaxare sunt ingredientele care vor face ziua ta perfecta! Parcul gazduieste adesea evenimente speciale, precum spectacole pentru copii, ateliere creative si activitati educative. Aceste evenimente aduc o atmosfera vibranta si animata in parc.Pe langa facilitatile pentru copii, Parcul Lumea Copiilor ofera, de obicei, si zone de relaxare pentru parinti, unde acestia pot petrece timp in timp ce supravegheaza activitatile copiilor lor.

Parcuri din Bucuresti Sector 5

Bucurestiul gazduieste o varietate de parcuri incantatoare, iar Sectorul 5 ofera o serie de spatii verzi care sunt perfecte pentru petrecerea timpului in familie. In acest sector, exista parcuri care nu numai ca ofera o oaza de verdeata in mijlocul agitatiei urbane, ci si facilitati special concepute pentru a satisface nevoile si energia copiilor. Astfel, parintii in cautare de locuri prietenoase pentru copii au la dispozitie mai multe optiuni in Sectorul 5.

Parcul Izvor

Parcul Izvor din Bucuresti, situat pe malul drept al raului Dambovita, in apropierea Palatului Parlamentului, are forma unui dreptunghi si o suprafata de 17 hectare. Delimitat de bulevardul Natiunile Unite, bulevardul Libertatii, strada B. P. Hasdeu si Splaiul Independentei, acesta gazduieste statia de metrou Izvor. Parcul Izvor ofera un spatiu de recreere si relaxare pentru locuitorii orasului.

Parcul dispune si de o zona speciala de joaca pentru copii, cu o suprafata de 2.400 de metri patrati, care include un castel in miniatura numit “Parlamentul Copiilor”. Aceasta zona de joaca este echipata cu tobogane, leagane si balansoare, inclusiv pentru cei cu dizabilitati, oferind o varietate de optiuni pentru divertismentul celor mici. De asemenea, in apropiere se gasesc aparate de fitness si mese de ping-pong, completand gama de activitati recreative disponibile in parc. Parcul Izvor este usor accesibil, fiind situat in apropiere de numeroase mijloace de transport in comun, inclusiv statia de metrou Izvor.

Parcul Sebastian

Parcul Sebastian, situat in zona Rahova, Sectorul 5 al Bucurestiului, ofera o varietate de facilitati pentru vizitatori. Parcul este inzestrat cu arcade pentru plante agatatoare, un gard viu, o fantana arteziana, locuri de joaca pentru copii, terenuri de fotbal si tenis, precum si alei spatioase pentru plimbari relaxante. Utilizarea terenurilor de sport din parc este gratuita, oferind oportunitati pentru activitati recreative in aer liber.

Parcul Sebastian este cunoscut si pentru organizarea diferitelor evenimente si concerte de catre Primarie. In zilele calduroase, fantana arteziana din interiorul parcului aduce o racorire placuta, iar modernul spatiu de joaca este o sursa de distractie si bucurie pentru cei mici. Astfel, parcul reprezinta un loc prielnic pentru intreaga familie si pentru iubitorii de activitati in aer liber.

Parcuri din Bucuresti Sector 6

Sectorul 6 al Bucurestiului ofera si el o varietate de parcuri, potrivite pentru plimbari relaxante, activitati sportive si, desigur, momente distractive pentru copii. Parcurile din Sectorul 6 sunt adevarate oaze de relaxare si bucurie pentru comunitatea locala. Aleile frumos amenajate, locurile propice pentru picnic si activitatile organizate periodic transforma aceste spatii verzi in destinatii ideale pentru familii in cautare de aventuri in natura.

Parcul Drumul Taberei (Moghioros)

Parcul Drumul Taberei, situat in Sectorul 6 al Bucurestiului, reprezinta cel mai intins parc din cartierul Drumul Taberei, ocupand o suprafata de 30 de hectare. Amplasat intre Strada Brasov la est, Bulevardul Drumul Taberei in sud si nord, si Strada Targu Neamt la vest, parcul ofera o oaza de recreere in mijlocul orasului.

Parcul include un lac central pentru agrement, cu o peninsula in mijloc, pe care se inalta pilonul principal al Podului Bengaules, simbol al parcului si al cartierului. Acest lac artificial, dispune de un debarcader pentru plimbari cu hidrobiciclete si gazduieste diverse evenimente culturale, inclusiv proiectii de filme pe un ecran vizionat din ambarcatiuni.

Parcul Drumul Taberei ofera parintilor posibilitatea de a petrece timp de calitate in natura alaturi de copii. Amenajarile includ un teatru de vara dedicat celor mici, un loc de agrement si facilitati pentru plimbari cu hidrobiciclete pe lac. Astfel, parcul devine un mediu propice pentru relaxare si distractie in familie.

Parcul Crangasi

Parcul Crangasi, situat in cartierul omonim din Bucuresti, reprezinta o destinatie apreciata pentru cei care doresc sa practice miscarea si sa participe la evenimente culturale. Aflat in imediata apropiere a Lacului Ciurel, cunoscut si ca Lacul Morii, parcul ofera o generoasa suprafata de spatii verzi, alei pentru plimbare si zone de relaxare, fiind frecvent vizitat de localnici si turisti in cautare de aer liber.

Parcul Crangasi dispune de zone de joaca pentru copii, echipate cu diverse facilitati, ceea ce il face potrivit pentru familii cu copii mici. In plus, parcul ofera cinci terenuri de fotbal disponibile pentru inchiriere contra cost. Recent, a fost construita o scena in aer liber in parc, unde au loc concerte si spectacole de teatru, adaugand astfel o dimensiune culturala si recreativa diversificata. Lacul Morii, o atractie principala in zona, completeaza peisajul parcului si ofera o experienta pitoreasca.

Parcul “Marin Preda” (Parcul Giulesti)

Parcul Marin Preda, anterior cunoscut sub numele de Giulesti, se intinde in zona cartierelor Giulesti si Crangasi din sectorul 6 al Bucurestiului, ocupand o suprafata totala de 40.000 de metri patrati.

Acesta ofera locuitorilor multiple optiuni pentru activitati sportive si petrecerea timpului liber. Parcul dispune de doua locuri de joaca pentru cei mici, oferind facilitati adaptate nevoilor copiilor. Pentru copii si adolescenti, parcul pune la dispozitie terenuri pentru tenis de camp, tenis cu piciorul, baschet si minifotbal, cu acces gratuit. Exista, de asemenea, un foisor dedicat organizarii de evenimente si spectacole.

Parcul are trei tarcuri special amenajate, adaptate dimensiunilor patrupedelor. Aditional, parcul ofera WI-FI gratuit si dispune de supraveghere video permanenta, contribuind la asigurarea sigurantei celor care aleg sa-si petreaca timpul liber in aceasta zona.

Parcul Liniei

Parcul Liniei, inaugurat in sectorul 6 al Bucurestiului, pe traseul unei foste linii de tren in zona Militari, se extinde pe o suprafata de 5 hectare, completandu-se prima faza intre Cora Lujerului si Gara Cotroceni. Acesta ofera o varietate de facilitati pentru comunitatea locala, inclusiv o pista de biciclete cu o lungime de 1,1 km, doua terenuri de baschet echipate cu tribune pentru spectatori, cel mai amplu skatepark din sectorul 6, fantana Drydeck si un loc de joaca generos, acoperind aproape 2.000 mp si furnizand echipamente adecvate pentru copiii.

Bucurestiul se bucura de o varietate impresionanta de parcuri, fiecare oferind o atmosfera distincta si facilitati adaptate nevoilor familiilor cu copii. Cu facilitati precum locuri de joaca modernizate, alei pentru plimbari, zone de picnic si evenimente culturale sau sportive, aceste parcuri se dovedesc a fi destinatii ideale pentru petrecerea timpului de calitate in familie. Indiferent de sectorul in care locuiti sau vizitati, Bucurestiul va intampina cu spatii verzi imbietoare si oportunitati diverse pentru ca familiile cu copii sa se bucure de natura si distractie intr-un mediu sigur si prietenos.

Previous articleCele mai bune 50+ filme Disney animate pentru copii de orice varsta
Next articleCele mai bune gradinite private din Bucuresti grupate pe sectoare

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here